Za soqta?

Темата е заключена.

12.02.04
08:57

Abe bratleta q da vi pitam ne6to za soqta…gledam hubavi sastavki ima..okolo 30gr protein na 100gr soq…kajete moje li kat se tup4e6 s soq da si zema6 neobhodimite za denq proteini?

LU

12.02.04
09:43

Соята е много добър изто4ник на белтъчини,ама си направи сметката за какво тъп4ене става въпрос ако ти трябват 200гр протеин на ден,това е около 700гр соя.По-добре яж по 100-150грама на ден и другия протеин да идва от други по-разнообразни храни.Виж на сайта има добра статия за соята.

12.02.04
15:05

Белтъка на соята се усвоява около 74%,което ще рече,че ако на 100гр има 30гр протеин,то само 22гр ще отидат за изграждане на организма.

12.02.04
15:40

Случвало ми се е да ям почти по килограм печена соя на ден, обаче аз по принцип имам проблеми със стомаха и често ми става лошо от такова количество  :( Иначе супер обичам соя.

LU

12.02.04
19:35

ЪЪЪЪЪЪЪЪЪ килограм соя луд ли сиии???? :)  :)  :)
Кажи как си я приготвял 6ото аз по принцип на салата я ям :? и не ме кефи много.

12.02.04
19:38

Е не съм я приготвял аз. Просто я купувам, нося я на баба ми и има два варианта - или я пече направо със сол в печката или съвсем леко я вари и след това я пече. Поне така си мисля, че я прави де.

ВН

13.02.04
03:19

Соята е тъпкана с ензимни инхибитори, затова смилаемостта и пада значително, друго допринасящо затова е сложният и състав. Не препоръчвам на ден да се приема повече от 300г соя. Разнообразявайте менюто си, защото освен по-приятните вкусови усещания ще си доставите и различни количества от всяка аминокиселина, тъй като съставът им във всички белтъчнопреобладващи храни е различен.

15.02.04
00:51

lubo e prav.spored men ot soqta moge6 samo da stane6 6ampion po purdene.

LU

15.02.04
10:26

ХАХАХА :D :D шампион по пърдене ти ме уби :D

15.02.04
10:34

И ас така мисля яко ще се разпардиш :)) тва обаче ми напомня на един случеи на един фреанд му продали whey протеин 80 процентов не се знае на коя фирма ма цената 13 лв оказасе че е соев :)) маните ги тия боклуци

по-здрави и успех

28.02.04
13:14

Вижте каква статия намерих за соята и за консумацията й в големи количества.

Soy lowers Testosterone levels! Just about all soy products on the market contain the phytoestrogens (plant estrogens) known as isoflavones. Plant estrogens have lowered Testosterone levels in rats, monkeys, and other animals as well as humans.
...
Pediatricians are reporting more and more cases of emasculated boys reaching puberty with breasts and tiny penises. Undescended testicles are also far more common than they were in the past. Remember too that soy estrogens damage far more than the reproductive system. The thyroid is usually hurt first, leading to loss of energy, weight gain, depression, lethargy, and a host of other symptoms.

Ако ви е заинтересувало това е адреса на цялата стария.
http://www.t-mag.com/nation_articles/302poison.jsp

ВН

28.02.04
20:00

Значи това със намаляването на тестостеронните нива в следствие на консумация на соя съм го чувал и преди, затова пък съм срещал и напълно обратното мнение. Мнозина онколози препоръчват соята на хора с злокачествени заболявания на простатата, с цел подобряване на спермогенезата и производството на тестостерон, разтърсете се из мрежата за това и ще попаднете на такива статии и научни разработки. Има друг момент. В азиатската кухня соята и нейните продукти се приготвят чрез ферментационни технологии, при които въпростните растителни естрогени биват “изяждани” от бактериите. По темата за или против соята се спори от доста години, спора ще продължава и за напред проблемите са колкото диетологични, толкова и икономически.

П.П.
В 700 гр сурова соя имат около 240 гр белтък.

LE

23.03.04
12:57

Губи ли тофуто от хранителните си качества при печене или не?
А и колко протеин има в 100 грама тофу?

ВН

23.03.04
13:04

В твърдото тофу има около 15 до 17% белтък, около 10% захари и около 6-8% мазнини. Не мие известно да губи стойността на белтъка си.

SN

23.03.04
19:33

Ще може ли някой да ми каже каква соя да си копувам за да си я пека,защото съм чувал че има даже и кремвирши от соя  :D и как да си я пека  :?:

LE

23.03.04
19:42

От соя има каквото си помислиш скоро и дъвки могат да направят. 
Пък соя можеш да си печеш както се пече :P или да си купиш печена.

24.03.04
11:37

Абе маните я тая соя.Има иполезни качества но е трудно смилаема и сьздава стомашен дискомфорт.Соя слагат вьв всички колбаси и кьдели още не :o

LE

15.06.04
18:18

В таблиците пише че соята съдържа 20гр. мазнини във 100гр. продукт! ЗА коя соя става дума,защото гледам че Витабел съдържа само 2гр.?

ВН

20.06.04
02:16

Става дума за соя на бобови зърна. “Витабел” е соев гранулат преминал преработка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1