01.11.10
21:16
И такам, на 16 години съм и реших и аз да си направя дневниче. Ще започна с това че съм вегетарианец, но какво да се прави... хора всякакви :) . Имам доста излишни мазнини по корема и дупето и това е сигурно заради начина ми на хранене. Но тях ще ги свалям лятото. Сравнение с преди 1 година имам голям прогрес в залата. Ето и мерките ми:
ръст - 170см
тегло - 70кг
ханш - 100см
талия - 87см
раменна обиколка - 115см
гръдна обиколка - 95
ръка - 34см (стегната)
бедро 56см
прасец - 38см
тяга - 3х120кг (без да смятам лоста, може би е към 10 и горница)
лег - 1х72кг (пак без да смятам лоста)
клек - 3х80кг (пак без лоста :D)
набирания чисти в широк надхват - 13/14
Та това са постиженията ми. Тренирам от януари 2009 година. Ходих на фитнес до юли месец почти безполезно. Тъпчех на едни кила и тренирах по тази програмка:
Първи ден - гърди, гръб, корем
Втори ден - рамо, бицепс, трицепс
Трети ден - крака, корем
Бях 52кг и ръка 31см. Големи амбиции и малки резултати :D
После само на стреет фитнес и сега с началото на учебната година влязох и в залата. Започнах с програма за начинаещи 2 седмици и после почнах да тренирам за сила 1 месец и се предадох от натоварването което ми нанасяха тежките кила. Нямаше особен прогрес но не е било и напълно напразно. Пия креатин и гейнер от началото на програмата и сега и глутамин. Почнах по програмата 10х10 вчера и помпя яко :D . Ще карам така и после се чудя по коя програма да почна. Може да разпускам с програма за начинаещи пак докато минат празниците и после почвам 1х20 клек. Ще кача много и мазнини за това съм планирал от март да почна да свалям. Ще резна въглехидратите и ще правя кросчета и субсерии. Трябва да изваям и плочките задължително, защото никога не съм ги имал или показвал :D . И сигурно много се чудите какво ям. Гледам да се храня по 5 / 6 пъти на ден. Закусвам с мляко и овесени ядки. На училище ям баници. След училище в къщи ям нещо готвено, тренирам и след половин час пак ям. Идва времето и за вечеря. Преди лягане ям извара 100гр. Старая се дневния ми пример на белтъчини от животински произход да е около 60 / 70 грама. Ето как изглеждам:
Темата беше редактирана от Никола Д на 26.05.11 22:46.
Днескашното ми меню в нетренировачен ден беше:
Закуска:
120гр. овесени ядки + кофичка кисело мляко + 2 лъжици мед
Обяд:
Сандвич с кашкавал
Втори обяд:
Порция сварени картофи + гречка + червено цвекло + ряпа + кофичка кисело мляко
Следобяд:
Порция леща + 4 филиики пълнозърнест хляб + кофичка кисело мляко
Вечеря:
70 / 80 гр. овесени ядки + 300 мл прясно мляко
Преди лягане 100 гр. извара
:)
Тренирам по 10х10 от 2 дена:
ден:
1а. Преса с дъмбели от наклон (главата долу) с полусупиниран хват 10х10
1б. Вертикален скрипец в широк надхват 10х10
2а. Флайс от наклон (главата горе) 3х10-12
2б. Гребане с щанга 3х10-12
2 ден:
1а. Клек 10х10
1б. Сгъване на уред за задно бедро от лег 10х10
2а. Коремна преса 3х10-12
2б. Повдигане на уред за прасец от сед 3х10-12
3 ден: почивка
4 ден:
1а. Флайс с дъмбел зад врат 10х10
1б. Сгъване с щанга 10х10
2а. Повдигане на дъмбели встрани от наклон 3х10-12
2б. Повдигане на дъмбели встрани от сед 3х10-12
5 ден: почивка и цикълът се повтаря
Днеска не ми е почивен ден и разтягах краката, защото от мускулната треска ходех като магистралка :D
Не ядеш нищо животинско или нищо месно?
Мнението беше редактирано от Нежния на 02.11.10 19:56.
02.11.10
19:56
Набивай яйцата тогава, че с това мляко и леща си за никаде.
И яйца не ям :) . Цял живот съм бил вегетарианец. Виновните - мама и тати :D
02.11.10
20:09
или си купи протеин :)
02.11.10
20:11
ами ако има протеинови чушки няма да има проблем... ама май няма... :D не съм чел какви са ти амбициите но без животниски белтъчини няма да вдигаш тежки лежанки и дъмбели : )
Денис - и да си купи протеин какво... неможе да си набавя нужните белтъчини само от пудрата... смисъл на теория може но не като храната нали знаеш :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 02.11.10 20:12.
Нямам тази финансова възможност. Доизпивам си гейнера, креатина и глутамина и след това оставам на сухо. Ще нагъвам мед след тренировка и според парите ще си копувам аминокиселини или протеини. Как мислите?
Прясното мляко ми е втората майка. Незаменимата храна в наз :) . Научих се да си подквасвам кисело мляко и практикувам.
Много трудно без двата най-добри източника на протеин . Набивай яко извара , сирене и кашкавал тогава. Гледай във всяко всяко ядене да имаш едно от 3-те + млякото .
Изварата е евтинка и също наблягам на нея. Цената на кашкавала се дигна на 10 лева килограма.. Сиренето е на 6 лв хубавото. Боклуци не ми се ядът. Правих си изчисление на най - евтиния източник на белтъчини който мога да ям и стигнах до мляко и извара. Яйцата също но поради обстоятелствата не ги ям :)
Нищо лично, питал ли си майкати и бащати как седат работите с вегетарианството? Какъв е смисъла :) ? Успех.
Еми смисъл няма. Просто не ми се ядът обити животни. Логиката ми е проста. Мерси
Няма нищо по-хубаво от току що опечена пилешка/Свинска пържола на скара така с някое - друго препечено лукче на скарата...
Баси от кви блаженства се лишавате :D
Я, я опитай, може пък да станеш месоядно :D
Много хубаво тяло за 16-годишен вегетарианец. :) Чудо е,че с тая постна храна изглеждаш по тоя начин. Ама ти си знаеш какво ти е вкусно и предпочиташ.
Риба? И яйцата какво общо имат с убити животни? Също така да ти кажа, ако не знаеш Е-тата, които съставляват огромна част от съставките в храните, които ядем една голяма част са на животинска основа... не казвам да загърбиш това, което си, но помисли...
02.11.10
22:03
wtf ?! (nmuchfun)
03.11.10
09:42
казано от CKOTA на 02.11.10, 20:58:
Риба? И яйцата какво общо имат с убити животни? Също така да ти кажа, ако не знаеш Е-тата, които съставляват огромна част от съставките в храните, които ядем една голяма част са на животинска основа... не казвам да загърбиш това, което си, но помисли...
Предполагам , че не иска да яде неизлюпели се пиленца ( яйца ) , а рибите все пак спадат към царството на животните .
Ако си държи на принципите млякото и зеленчуците са единствените неща , които са му позволени .
Дано останеш доволен от резултатите с тази диета ; )
Мнението беше редактирано от BarnyStinson на 03.11.10 09:43.
03.11.10
10:00
На 1ви Ноември беше медународния веган ден. Нищо против тях нямам, но се нагледах на извращения. Куче вег, котка вег, никакви кожи .. абе мани мани. Един със гайда, музикант искаха да го линчуват :)
Но това със млякото и млечните продукти си е нож с 2 остриета. С 2 думи си хапваш предимно ГМО-та.
03.11.10
10:07
казано от the_ace на 02.11.10, 20:08:
И яйца не ям :) . Цял живот съм бил вегетарианец. Виновните - мама и тати :D
Браво ! :) Малко свеж въздух във форума , ще ти следя дневника с интерес ;) :D
03.11.10
10:18
Човека си е хищник като всеки друг, спартанските войни са пили супа от кръв. Недей да вървиш против природата си.
Ами, нека си бъде вегетарианец, като попадне в океана и като го види акула ще съжалява :D. Радвай се, че сме на върха на хранителната верига засега, и че можеш да си хапваш месо, че след време кой знае, може нас да почнат да ни хапват :D
03.11.10
10:40
Homo sapiens е всеядно животно (а не хищник) и по тази причина може да оцелява и само с храна от растителни източници. Темата е изключително дълга и съдържа много спорни твърдения. От една страна смятам, че при преследването на спортни цели животинският протеин е незаменим. От друга страна лесно мога да трансформирам логиката на вегетарианците на 180 градуса и да защитя растенията за сметка на животните.
the_ace, помисли в посока промяна на хранителните ти навици.
Това, че родителите ти са възприеми този тип хранене, не го прави задължително за теб.
Продължавай да тренираш! :)
Както писах в една друга тема ,преди години лекарите тук,в Торонто ми забраниха месото,но аз не се отказах от млечните продукти и яйцата.Започни да ядеш яйца,кафяв ориз,пълнозърнести макаронени изделия,риба,не прекалявай с картофите и хляба/в България няма истински пълнозърнест хляб...само боя/Внимавай и с количеството въглехидрати,защото ще се омазниш.Без протеин от животински произход няма да стане,както вече ти казаха колегите по-горе.Вкарай и задължително орехи и бедеми в менюто.С изключение на соята ,растителния протеин няма пълноценен амино състав.Но не яж и соя,защото изследванията напоследък,я свързват с производството на женски хормони и намаляване на потентността...:(Добре е,че си направил дневник,момчетата особено В.Недков ще ти помогнат със съвети.Успех.
Тук ще паднат критики, принципно и аз съм анти настроен, но съм съм разбрал, че няма смисъл да убеждаваш такива хора. Все едно той да почне да ни убеждава нас в неговата теза :) Успех от мен, ще следя ;)
п.п Борислав Васков, можеш ли да споделиш (ако не е твърде лично) защо ти забраниха да ядеш месо ?
Мнението беше редактирано от korpusito на 03.11.10 15:59.
Опаричих се с 10 лева. Какво да си купя с тях? Аз си мислех да си накупя повечко млека или да си взема аминокиселини?
04.11.10
20:13
Месо ;)
Или в твоя случай млечни продукти
един въпрос: винаги ли смяташ да си вегетарианец?
Мнението беше редактирано от CircleOfPain на 04.11.10 20:13.
04.11.10
20:16
Васко въпроса ти е в стил Сашо Диков ... :D:D:D
Значи с тези 10 лева ще си накупя 2 кг извара и 10 кисели млека :). Това че не ям месо не значи че съм болен ;). Критики цял живот чувам и пак съм си здрав.
04.11.10
20:43
Аз съм много учудена от праволинейността на голяма част от изявяващите се тук!
Хиляди хора по света са вегани и имат страхотни тела, например Боб Харпер, а вие сте седнали да убеждавате момчето, че нищо няма да стане ако не яде месо! Ами учете езици, информирайте се, най-лесното е да се яде месо и да се вдигат щанги- но по широкия свят има и много други неща!
Успех the Ace!
Видях го тоз Боб Харпър.. лол това ще се постигне за има няма няколко месеца..
04.11.10
21:22
казано от the_ace на 04.11.10, 20:36:
Това че не ям месо не значи че съм болен ;). Критики цял живот чувам и пак съм си здрав.
Естествено, въобще не обръщай внимание :)
Браво на теб! Продължавай напред и ще имаш успех :)
Аз си искам отговора за яйцата- интересен ми е какъв ти е мотива и тях да ги отбягваш. и не съвсем не искам да ти казвам какво да ядеш и какво не- искам да чуя логично обоснован отговор, ако може...
Обяснението ми е, че не искам да ям неизлюпени пиленца. Това си е прекратяване на нов живот - като аборта ;)
Ако те е грижа за животните - яж ги :D Те за това са създадени.
Тези кокошки се отглеждат точно за яйца, и ако не ги ядем, няма да има нужда от тях, т.е., яйца няма да бъдат снесени, така че пилета при всички случаи няма да се излюпят ;) А самите кокошки ще бъдат изтребени и видът им ще изчезне.
Относно това:
казано от the_ace на 04.11.10, 20:36:
Значи с тези 10 лева ще си накупя 2 кг извара и 10 кисели млека :). Това че не ям месо не значи че съм болен ;). Критики цял живот чувам и пак съм си здрав.
Целият ти живот е половината от моят а физическото ти развитие тепърва започва ;)
И да, поне яж повече млечни. Гледай обаче да са качествени, защото боклуците на пазара са по-скоро вредни.
казано от Joyplovdiv на 04.11.10, 20:43:
Аз съм много учудена от праволинейността на голяма част от изявяващите се тук!
Хиляди хора по света са вегани и имат страхотни тела, например Боб Харпер, а вие сте седнали да убеждавате момчето, че нищо няма да стане ако не яде месо! Ами учете езици, информирайте се, най-лесното е да се яде месо и да се вдигат щанги- но по широкия свят има и много други неща!
Успех the Ace!
Споко, четем, информираме се.... и ако беше толкова лесно да се вдигат щанги и да се яде месо, щеше да има повече здрави и силни хора ;)
Разбира се, и без месо става. Особено ако целта е да стане просто...нещо. И всяко правило си има изключения ;)
Въпроса е, дали това е най-добрият начин на хранене? Моят отговор е не.
Но всеки си има глава на раменете и може сам да мисли и да си преценява ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 04.11.10 21:55.
казано от the_ace на 04.11.10, 21:42:
Обяснението ми е, че не искам да ям неизлюпени пиленца. Това си е прекратяване на нов живот - като аборта ;)
Моите уважения към възгледите ти, но знаеш ли, че яйцата, които се продават в магазина, не са оплодени? Т.е. никой ничий живот не прекратява.
Мнението беше редактирано от Инис на 05.11.10 08:22.
05.11.10
08:55
Надявам се да си спазваш принципите не само по отношение на пилета и други животни, но и на хората. Щом не искаш да изядеш яйце, което е може би най-добрата храна на Земята, само защото някое пиленце така нямало да се роди, то със сигурност не би извършил греха на Онан, защото така ще попречиш на раждането на поне един човек. Или може би малките пиленца са по-важни от малките човеци?
Иначе нищо против веганите като цяло. Уважавам избора на тези, които знаят какво и защо го правят. Но да не ядеш яйца, щото нямало да се излюпи от тях пиле, е като да не ядеш камъни, щото нямало да се излюпи от тях пиле...
05.11.10
12:02
Ооо Петко,
въобще не съм имала предвид, че ти не си информиран. Възхищавам ти се на постиженията, ползвам се от съветите ти стопроцентово! Впечатлява ме и готовността ти да помагаш на всеки, който има проблем! И съм много щастлива, че те познавам, макар и не директно. Определено съм в спам зоната, но понякога си струва, защото имаме много малко примери за подражание в тази страна!
Искате да кажете че в яйцето няма живот така ли? Оранже ако може сподели малко повече информация за яйцето. Как се заражда живот, как се оплождад, кога се прекратява живота и тн. Искам да разбера дали в него е прекратен живот.
ПС: Това с греха на Онан ме разби... :D