02.11.10
19:48
Здравейте , очевидно бъркам някаде в изпълнението на клека понеже след като правих по рано днес клек , сега усещам като пипна единия прешлен на гръбначния стълб , на нивото на началото на врата е прешлена , предполагам е от това , че щангата е седяла върху него , каде по точно бъркам ?
Там, където лежи щангата, понякога наболява - ако е стояла много време или не си свикнал. С времето мястото ще загрубее и ще загуби чувствителност :)
Аз се филмирам да не ми стане нещо на прешлените :) junkhead на теб случвало ли ти се е или на някой друг ако му се е случвало ще се радвам да ме успокои :D
Най-вероятно при усилието си наклонил щангата в някое от двете страни.Старай се да стягам максимално коремните мускули за да стабилизираш торса.
Случвало ми се е доста, даже като правих клек в 20 повторения ми се ревеше от болка цял ден след клека. Но има разлика между болката от ръбенето на лоста и травмата, предполагам. На мястото, където лежи лоста ми се е образувало едно топче вече :)
Отначалото като правех, имах на следващия ден нещо като мускулна треска на трапеца. Но вече свикнах, даже не го усещам :)
Братле и аз като правих за първи път клек,след това много ме болеше този прешлен!Това е,защото не си свикнал!Не мисля,че ти е грешно поставянето на щангата!Кой където му е удобно си я слага!Мен точно там ми е много удобно :) !Спокойно до 1 седмица ще мине !А лично аз мисля,че болката когато я слагаш на трапеца е по-голяма от колкото на прешлена :) !Се пак там е мускул,а мускула е по-чуствителен от коста :)
Щангата я слагаш на задното рамо и трапеца, кви са тея прешлени...
Болката на трапеца, ма трапеца е мускул, прешлена е кокал, има разлика :D
Повечето хора са свикнали да я слагат отгоре на трапеца щангата, но там доста ръби прешлените, особенно ако не е много обемен трапеца. Просто я смъкни по-ниско, докато попадне в едно доста удобно положение точно над/върху задното рамо. Най-вероятно ще имаш чувство, че ще я изтървеш по гърба си, но след някоя друга лека серия се свиква.