Съвети за отслабване преди бала?

02.11.10
19:30

Здравейте! Тази година ми предстои бал и като всички нормални момичета искам да изглеждам добре на него. Аз съм на 18 години висока съм 158 и тежа 60кг. По принцип никога до сега не съм спазвала диети и не съм спортувала. Нямам много време, защото се подготвям за изпити. Храня се с каквото са сготвили вкъщи, а по в училище няма голям избор. Повечето от храната там е нездравословна (тостери, принцеси, вафлички и др.) Моля дайте ми някакви основни съвети и разяснение от къде и как да започна, защото не съм компетентна по тези въпроси. И искам да питам дали ще мога да сваля  5-6 килограма и задържа новото си тегло, в продължение на 3-4 месеца, че тогава ще почвам да си търся рокля. Благодаря на всички отзовали се :)

02.11.10
19:40

Вкъщи се храни с това, което мама сготви, само че вместо хляб увеличи салатите. Казвай, че ти се ядат печени пържолки, риба, кюфтета вместо обичайните пържени неща или манджи със сос. За училище си носи плодове (ябълки, банани), зеленчуци (моркови, пипер), кисело мляко, сурови ядки, сварените яйца също лесно се приготвят и транспортират.
Забрави за тостовете и принцесите.
Макар и малко, включи движение в ежедневието си. Поне ходене пеш. Не може да кажеш, че учиш постоянно, все трабва да си починеш 1-2 часа.
Успех на изпитите :)

02.11.10
20:31

Подкрепям горното мнение и добавям - храни се 4-5 пъти дневно :)

АН

03.11.10
13:34

Защо винаги се сещате в последния момент?

03.11.10
13:42

E, балът е на пролет, има поне половин година, не е баш в последния момент ;)

03.11.10
14:55

за 6 месеца доста неща могат да се направят ;)
последвай съветите на Anelia - оправи си храненето и добави физическа активност - нещата ще се получат
успех

03.11.10
16:57

Аз бих ти препоръчал час след хранене да ходиш да бягаш за 15-20 мин. Понеже не си спортувала, предпологам, че ще ти е трудно отначало, затова бягай с равномерно, до колкото е възможно, темпо през ден. След седмица и половина примерно премини на интервално бягане, примерно 70 метра спринт и 300 крос с бавно или средно темпо и така 15-20 мин пак. Не се заблуждавай от малкото разстяние, което трябва да изминеш на спринт, мои познати, които имат физика на лекоатлети се скапват при такова трениране.

Но в бягането мотивацията е от огромно значение. Въпреки че инстиктивно, като се усети умора, човек започва да се движи като охлюв, трябва да превъзмогнеш това и да бягаш със все сили. Особено при интервалното бягане, тогава се забелязва вместо спринт, влачене.

Аз когато се борих с килограмите бях на този режим и подейства. Разбира се след бягането не трябва да се натъпчеш до пренасищане. Аз час след бягането хапвах леко, но много леко и през целия ден пих вода като ненормален.

Послушай съветите и на другите съфорумници. Не яж пържено, яж много често, по много малко, така метаболизмати ще работи на по-високи обороти, а ако бягаш на свръх обороти. Също така погледни в сайта и метода табата, който аз знам като интервално трениране(в случая бягане)
Надявам се, че са съм ти бил полезен.

Мнението беше редактирано от Overlord на 03.11.10 17:02.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1