03.11.10
12:52
Бихте ли ми казали дали някоя от следните добавки влияе по-някакъв начин на хормоните:
scitec pro-long
scitec why isolate 100%
creatine monohidrat
gaspari size on max perf
universal amino 2700
jack3d
scitec glutamine
03.11.10
12:54
Не, но избери или сайз он, или монохидрата.
03.11.10
12:57
Не, не влияят.
казано от Владимир Недков на 03.11.10, 12:57:
Не, не влияят.
Аз ги имам, но днес бях на лекар и искам да съм сигурен, че добавките ми не вилиаят хормонално.
Иначе сайзона го изпих и сега 3ти ден съм зареждаща доза с монохидрат, но ще го спра, за да не стане някой гаф.
казано от moreol на 03.11.10, 13:21:
казано от Владимир Недков на 03.11.10, 12:57:
Не, не влияят.
Аз ги имам, но днес бях на лекар и искам да съм сигурен, че добавките ми не вилиаят хормонално.
Иначе сайзона го изпих и сега 3ти ден съм зареждаща доза с монохидрат, но ще го спра, за да не стане някой гаф.
И какви са отзивите от Сайза?
Естествено, че влияят, но не в смисъла както стероидите. Всичко влияе на хормоните и въздуха който дишаш, и водата която пиеш и радиацията от gsm-те, и кое ли не...
Ти за какво се притесняваш по-точно ?
некоя сгодна женка ще ти повлияе в пъти повече от изброените добавки ;)
а сега уточни за кои хормони се притесняваш, че те са доста като бройка :)
Имам акне още от пубертетска възраст (сега съм на 24), Преди години пробвах да го лекувам, но не бях сериозен... последните 5 години го заебах, но сега съм решил сериозно да се захвана да се оправя. Издирих уж най-добрата дерматоложка в софия, говорихме си... и ще почна с по-леко лечение с мазила и едни хапчета (алтернативата антибиотици). Обясних й за всеки случай, че взимам добавки, но май не й стана ясно. Казах й че не са на хормонална основа, като някои от хардкор продуктите например.
П.С.:Акнето не е от химия, щото не взимам такава :). Имам само по лицето.
казано от Momchil79 на 03.11.10, 14:07:
И какви са отзивите от Сайза?
Как да ти кажа, виж що зоб съм изброил по-горе, знам ли кое как ми действа.
Резултата е +6кг, силата също ми се дигна. Но като се гледам в огледалото няма фрапираща разлика :). Абе доволен съм от това което направих за 2 месеца, пък и аз още съм в цикъл :D
казано от moreol на 03.11.10, 17:31:
Имам акне още от пубертетска възраст (сега съм на 24), Преди години пробвах да го лекувам, но не бях сериозен... последните 5 години го заебах, но сега съм решил сериозно да се захвана да се оправя. Издирих уж най-добрата дерматоложка в софия, говорихме си... и ще почна с по-леко лечение с мазила и едни хапчета (алтернативата антибиотици). Обясних й за всеки случай, че взимам добавки, но май не й стана ясно. Казах й че не са на хормонална основа, като някои от хардкор продуктите например.
П.С.:Акнето не е от химия, щото не взимам такава :). Имам само по лицето.
И аз уж ходя при най-добрата дерматоложка в София и като и казах , че пия протеин ме анатемоса. Представям си ако и изредишш твоя “стак”. Тя ми обясни дори медицински как точно протеина провокира появата на пъпки (нещо свързано с мастни клетки и запушване, не мога да го възпроизведа). Мисълта ми е , че ако си решил сериозно да се лекуваш и пиеш и лекарства, зарежи добавките или ги ограничи до минимум за поне месец-два.
03.11.10
19:31
То по тази логика трябва и яденето богато на белтъчини да ограничи... ;) Иначе и аз съм чувал легенди че храните богати на протеин “натравят” организма и избиват пъпки :D :D :D
казано от CircleOfPain на 03.11.10, 19:31:
То по тази логика трябва и яденето богато на белтъчини да ограничи... ;) Иначе и аз съм чувал легенди че храните богати на протеин “натравят” организма и избиват пъпки :D :D :D
Найстина мога да кажа че леко съм се влошил откакто почнах добавките, но да кажем с 15%. Преди това пак си имах. Иначе съм чел че млечните продукти били стимулирали появата на акне. Ето и бърз резултата от бърз сърч:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:lL1G-8aSoP8J:www.kukuriak.com/%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B8-%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/+%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8+%2B+%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B5&cd=3&hl=bg&ct=clnk&gl=bg
Което ме кара да ви запитам тъпия въпрос, сурватъчния протеин се прави от млечен продукт нали :D
03.11.10
19:44
Според мене в млякото има доста други съставки освен суроватъчния протеин които биха повлияли негативно на кожата ;)
Тя ми каза, че пилешко мога да ям до пръсване, но да спра прахта, т.е явно има разлика. Млякото също трябва да се ограничи да не кажа спре.
Мнението беше редактирано от korpusito на 03.11.10 19:45.
03.11.10
20:42
@korpusito миналата година бях при най-добрата дерматоложка в моят град, с която спорихме за протеина.
Госпожата спори с мен , че в едно яйце има 30 гр протеин, а не 3 гр както твърдя аз ( само белтъка )
Та.... протеина бил виновен за акнето ми по-гърба, щял да ми провисне черният дроб и едва ли не да умра и какво ли още не.
Да, ама Сашко си прави пълни кръвни изследвания преди няколко дена пак - абсолютно всичко ми е в норма, здрав съм като бик, а съм на над 300-350 гр протеин всеки ден.
Оставете ги тея дерматоложки, за нищо не стават.
btw Гърба ми е МНОГО по-добре от миналото, почти няма акне. И това е без да съм спирал протеина или добавките
Поздрави
п.п Млякото наистина засилва проблема, но и без кисело мляко не мога :)
Малко спам, ама си представям суетен вегетарианец. Хахаха неможе млечни продукти, меса и яйца, тоз човек как ще живее :D
03.11.10
20:51
Може Рико, просто е скъпо.
Аз визирах прясно, тей като протеина и овеса си го ям с прясно мляко. На деин пия по 1 литър. Аре акне по гърба ще го прежаля (въпреки че нямам грам там), но по лицето ме дразни.
@ Сашо Тази, при която ходих е модерна лекарка и разбира от тея неща. Склонен съм да и имам доверие. Само като и казах , че пия протеин ми вика да си вдигна тениската отзад и наистина си има леко акне по гърба , което никога не съм имал. Не знам колко точно влияе протеина, но си има поне минимална заслуга. Сега съм го спрял, да видим как ще се отрази.
@ moreol Прясното мляко го спри изобщо, по-добре кисело по малко и от ниските проценти. Цитирам я нея в случая.
04.11.10
16:24
Акне може да се появи и от голямо количество въглехидрати и мазнини в храната.От неправилно комбиниране на храните и от стрес и от какво ли още не.
Преди време и аз имах подобен проблем.Помогна ми това че включих аеробно натоварване - бягане и намалих калориите и въглехидратите.
Лятото се стремях да се пека на слънце в рамките на разумното де :)
И като че ли комбинацията от тия неща помогна.Не съм пил медикаменти.
В момента пия един куп добавки и подобни проблеми нямам.
Мнението беше редактирано от Светослав Илиев на 04.11.10 16:28.
Наистина се радвам за теб, но при мен проблема не е нито от добавки, нито от увеличаване на въглехидрати етц... Имам проблеми с пъпки и петна от години, години през които дори не съм тренирал. Естествено проблема може да е комплексен и едни или друго да спомага за утежняването на моментното състояние. Тепърва ще го боря. :)
04.11.10
18:13
до колкото знам в един литър мляко има към 50г лактоза докато в една доза качествен изолат въглехидратите не са повече от 1-3 грама..така,че ако ще спираш нещо по-скоро спирай прясното мляко.