Изчистване на мазнина от корема

01.11.10
17:49

Ако може някой да ми помогне с някоя не толкова сложна дйета .Искам да изчистя мазнината от корема която е доста...
Висок съм 181 см. 95 килограма.
Пия суроватачен протейн и фат бърнер.
Ако ви интересува още нещо питайте

Темата беше редактирана от Стоянн на 01.11.10 17:56.

01.11.10
20:26

ами,кажи какво ядеш сега,тренираш ли?сметни си ОКБ-то.Ако започваш сега вземи да прочетеш темите за НВД и РБД и тогава ако не ти е нещо ясно питай?Но дай повече инфо за теб,в смисъл 1ин храноден ,тренировки(ако има такива).Но най-вече чети.И не бързай коремчето иска диетка и кардио.

01.11.10
21:31

Коремчето иска яко тренировки и строг хранителен режим според мен и все пак е много трудно :D

02.11.10
11:48

Корема пада последен ...така че се зареди с търпение

02.11.10
14:11

Тренирам вече един месец по тази програма - http://www.bb-team.org/workout/1282/#axzz11ydtIPUT
Кардио правя след тренировка малко .. и през почивните дни :) по 40-60 мин
Хапвам пилешко , телешко , ориз - без хляб :)

казано от Стоянн на 02.11.10, 14:11:

Тренирам вече един месец по тази програма - http://www.bb-team.org/workout/1282/#axzz11ydtIPUT

Напиши наистина какво, кога, как и по колко ядеш за 1 ден, за да можем да преценим какво е сегашното ти положение и как да го подобрим. Да ти изчислим необходимите калории и порции, защото при отслабването трябва да се обърне по-голямо внимание на храненето (ти наблягаш на качествени и полезни храни, но друг е въпроса с порциите и времето на ядене. А програмата, по която тренираш е супер. Одобрявам я. Само ти трябва и качествен хранителен режим и ще си бомба. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.11.10 08:52.

04.11.10
16:13

казано от ProXxX на 03.11.10, 08:52:

казано от Стоянн на 02.11.10, 14:11:

Напиши наистина какво, кога, как и по колко ядеш за 1 ден, за да можем да преценим какво е сегашното ти положение и как да го подобрим. Да ти изчислим необходимите калории и порции, защото при отслабването трябва да се обърне по-голямо внимание на храненето (ти наблягаш на качествени и полезни храни, но друг е въпроса с порциите и времето на ядене. А програмата, по която тренираш е супер. Одобрявам я. Само ти трябва и качествен хранителен режим и ще си бомба. :)

Сутринта в 7ч. 1 протейнов шейк, После на даскало солети и вода само ... на обяд 2-3ч 250-300г пилешко /телешко/риба + още толкова ориз :)  Вечер след тренировка 1 шейк но 2на доза протейн :) и пак месо 250-300г + ориз или салата :)

04.11.10
17:14

Т’ва ввд ли е? Ориз,ориз,ориз сутринта солети.. лол

04.11.10
17:20

казано от Rikoo на 04.11.10, 17:14:

Т’ва ввд ли е? Ориз,ориз,ориз сутринта солети.. лол

И аз това се зачудих :D :D

Ахх...трябва да ми кажеш на колко си години, за да започна да смятам :D Иначе така като за начало какво да ти кажа...режима ти е много зле. Аз ще се опитам да ти помогна и ще ти напиша какво, кога и как, и за теб ще остане не-леката задача да го приложиш. Знам, че училището ще ти пречи в голяма степен, но ще трябва да измислиш някакъв вариант. Напиши на колко си години и очаквай лекцията ми :D :D :D

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.11.10 17:38.

04.11.10
17:54

На 16 години съм :) А за училището не ме бърка да ходя с кутийте :)

Мнението беше редактирано от Стоянн на 04.11.10 17:55.

Значи първия ми съвет е да го махаш този Fat Burner. Пълна глупост е за мен. Значи препоръчвам ти да започнеш да поемаш по 2800 калории на ден като за начало. След 2 месеца ако няма резултат ще ги смъкнеш още на 2500 примерно, но първо трябва да изчакаш и да видиш дали на 2800 ще има ефект. Като съотношение Въглехидрати:Протеин:Мазнини ти препоръчвам 45%:35%:20%. Ниския процент на въглехидратите ще държи инсулина в ниски нива, а повечето протеини ще спомагат за горенето на мазнини. Мазнините няма нужда да ги ядеш отделно. Тези 20% ще си ги набавяш дори и от храната, която ще ядеш. Хубаво е обаче да включиш в менюто си 2-3 дена от седмицата риба (по един път на ден става въпрос), за да поемаш от важните и полезни мазнини (omega 3 и omega 6) или да си купиш като добавка Ленено масло (от аптеката без рецепта), което съдържа тези важни мазнини. 100 пъти по-добре да дадеш 20 лева (при това стига за месец и отгоре) за него отколкото за Fat burner. Така...сметките показват, че в началото при 2800 калории на ден ще трябва да поемаш по 315 гр. въглехидрати, 245 гр. протеин и 62 гр. мазнини. Трябва да ядеш по 5 или 6 пъти на ден. Това ще забърза метаболизма ти и ще спомогне за усвояването на храната. В засимост как ти е по-удобно, раздели грамажите на 5 или 6. Всяко ядене трябва да е на всеки 3 часа. Добра идея е да си купиш кухненска везна, за да мериш храната. Има в Техномаркет по 25 лева. В началото не добавяй кардио към тренировите ти. Вдигането на щанги ще ти помогне достатъчно, а когато ефекта намалее и не виждаш резултати, добави и HIIT кардио. Проучи сам за какво става въпрос това кардио. Във фитнеса тренирай здраво. Имам в предвид да не започнеш да вдигаш по-леки тежести и да правиш повече повторения, заради митове и легенди. Тренирай си както сега (дано сега тренираш здраво :D ). Това е с цел да не губиш мускул докато сваляш мазнини. Все пак мускулите са тези, които горят калории и те определят какъв ще е метаболизма ти. Повече мускули = повече изгорени калории = по “чисто” тяло. Меню не се намем да ти правя, защото не знам какви са ти финансовите възможности, алергии и т.н. Трябва да знаеш, че всяко ядене трябва да съдържа комплексен въглехидрат + пълноценен протеин + зеленчук. Проучи кои храни съдържат комплексни въглехидрати, кои прости, както и кои са източниците на пълноценен протеин. Простите въглехидрати сведи до минимум, като плодовете (които са прости въглехидрати) са полезни и можеш да ги включиш в закуската или в меню до обяд. Желателно е напълно да се изключат от менюто храни съдържащи захар,
всякакви сладкиши, шоколади, сладолед, вафли, солети, баници, тутманици, дюнери и др. такива, пържени храни, маргарин,  натурални сокчета,
газирани напитки и алкохол :) Това са продукти, които няма да ти помогнат с абсолютно нищо.
Откъм течности най - добре да го караш на вода, по 1,5 литра е минимума на ден.
Белия хляб се заменя с ръжен или пълнозърнест. Също така е добре и белия ориз да се замени с кафяв.
Източници на пълноценен протеин: месото (наблягай на пилешкото, защото другите меса имат много мазнини), рибата (не се плаши, че е мазна...това са много полезни мазнини), млякото (нискомаслено 1% или 1,5%),
яйцата (не повече от 3-4 жълтъка на ден...белтъци може колкото искаш)
, соята, казеина (извара) и суроватъчния протеин.
Източници на комплексни въглехидрати: зеленчуци, овесени ядки, картофи, кафяв ориз, царевица, зелен фасул, боб и др.

http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts#axzz0zt5QtpAh - таблица с хранителния състав на храните, по която
да си направиш меню.

http://spidersport.com/calories.php - още една таблица с хранителен състав на храните.

http://www.dietite.bg/articles/view/3/27 - удобен хранителен калкулатор.

Научи се да ядеш извара. В началото е трудно, но се свиква. Изключително полезна.
За да е още по-ефективен режима гледай последното ти ядене да не включва въглехидрати и яж извара 30-60 мин. преди да заспиш. 200 гр. извара + 250 гр. кисело мляко 2% с малко сол и черен пипер става чудно :)
  Подготви се за бавен процес. Здравословно е да сваляш по 1, 1.5 килограма на 2 седмици. Толкова и трябва да очакваш.Ако сваляш повече от това, най-вероятно сваляш и мускулна маса. Като ползваш кантар се мери през седмица или две, сутрин, след като станеш от сън, преди да си закусил и след като си отишъл по голяма нужда ( в случай, че ходиш сутрин :D ).
  Това се сещам за момента...ако се сетя нещо допълнително ще го добавя. Ако имаш въпроси - питай! Успех! ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.11.10 08:45.

05.11.10
09:02

казано от ProXxX на 05.11.10, 07:11:

За да е още по-ефективен режима гледай последното ти ядене да не включва въглехидрати и яж извара 30-60 мин. преди да заспиш. 200 гр. извара + 250 гр. кисело мляко 2% с малко сол и черен пипер става чудно :)

Последно, да включва или да не включва въглехидрати? Киселото мляко (особено 2%) съдържа основно такива.

Както той си прецени. Може да включва, може и да не включва. Ако не включва трябва да разпредели и добави тези въглехидрати в предишните хранения от деня. Принципно при отслабване е по-оферта последното ядене да не включва въглехидрати, което също спомага за отделянето на повече хормон на растежа като заспи. Естествено ако тренировката му е вечер задължително трябва да поеме въглехидрати, които ще отидат към гликогенните депа и няма да се залепят като мазнини. Отделно, че 250 гр. кисело мляко, което препоръчвам съдържа само 11 грама въглехидрати, което хич не е много :)

16.11.10
05:33

And direct information for revisions Intro,  and more purely does not change much from edition to edition normally. Clearly in mind, revolutionize problems. People should be embarrassed to know I’m annoying to free his mind the system of qualifications.Categories attached to the evidence does not change much. You know who will be familiar,  crossing borders, the process of performance management, perhaps on some other issues will change, but these changes will be negligible at best. These changes to your web page, so go ahead, do not end any time in the studio.

—————————-
smith

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1