Сила + Маса , взъможно ли е?

Темата е заключена.

03.11.10
22:01

Ако работя по система за сила 5x5 12 седмици, освен силата ще ми се покачи ли видимо мускулната маса?

ВН

04.11.10
01:11

Слабо, в сравнение с бодибилдинг сплит, но ще е предимно от миофибрили.

04.11.10
06:45

Възможно е, ако се тренира по някакъв вид пирамида.

04.11.10
09:13

Ми ако се храниш достатъчно ще качиш мръвка...

04.11.10
10:26

Всичко е до храната. Ако ядеш достатъчно ще ставаш по-голям.

казано от str1ker.1 на 03.11.10, 22:01:

Ако работя по система за сила 5x5 12 седмици, освен силата ще ми се покачи ли видимо мускулната маса?

Както каза Владимир, ще се покачи, но слабо. Когато тренираш за сила с повторения в интерлава 1-5, използваш повече бързи мускулни влакна тип 2а, чиито потенциал за растеж е около 25%, докато при повторения в интервала 6-12 се използват повече бързи влакна тип 2б (особено в последните повторения преди отказа), чиито потенциал за растеж е 75%. Разликата се вижда между телата на професионалните бодибилдъри и професионалните силови трибойци :) Сам си прави изводите ;)

макар, че без сила няма да има и маса .... така, че според мен базовите трябва да се правят в интервала 1-5 повторения
(трибойски ) като първи в тренировката и всички останали упражнения може да се правят в интервал 6-12 ( билдерски ) :)

Или ги прави през периоди от време...2 месеца тренира за сила последвани от 2 месеца за маса. Като качва сила, ще качва килограми (тежести), което ще последва до по-големи мускули през месеците за маса :)

04.11.10
15:35

казано от ProXxX на 04.11.10, 12:26:

казано от str1ker.1 на 03.11.10, 22:01:

Както каза Владимир, ще се покачи, но слабо. Когато тренираш за сила с повторения в интерлава 1-5, използваш повече бързи мускулни влакна тип 2а, чиито потенциал за растеж е около 25%, докато при повторения в интервала 6-12 се използват повече бързи влакна тип 2б (особено в последните повторения преди отказа), чиито потенциал за растеж е 75%. Разликата се вижда между телата на професионалните бодибилдъри и професионалните силови трибойци :) Сам си прави изводите ;)

Не знам защо, но телата на трибойците ми по-харесват, по-масивни са някак. Онея са малко като п*тки, говоря за професионалните бодибилдъри. Единственото което правят е да ходят в залата, да кльпат, да спът и да се епилират.

04.11.10
16:15

Дали ще го кажеш в очите на един от тея?

интересното е, че няма да го каже на нито един билдер... има мит, че културистите са някакви слабаци във големи мусули което съвсем не е така... и те се правят силови цикли и те си имат силата като трибойците, че и по-голяма дори ;)

ПС: сами ривър е сложил снимка на културист не на трибоец... ;)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 04.11.10 16:41.

04.11.10
17:13

Ако редувам 1-ва седмица маса , 2-ра седмица сила някакъв ефект?

няма да има.. за сила примерно слагаш 50кг на лежанка и правиш 3 повторения .... другата тренировка ( другата седмица ) правиш примерно 4 повторения, следващата правиш 5 повторения... ето покачваш силата за 2 повторения само а ти отнема на практика 3седмици..... правиш един цял цикъл за сила и после един цял културистичен ;) така като редуваш през седмица според мен ще тъпчеш на едно място

И според мен няма смисъл. Поне на 2-3 месеца...ако ще правиш нещо да го правиш както трябва. На тялото му трябва време да реагира. Номера е като започнеш цикъла на сила на края да има разлика. Ако си започнал с 50 кила на определено упражнение на края на цикъла да вдигаш 60. Примерно де :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.11.10 17:31.

04.11.10
17:39

казано от Андриан К на 04.11.10, 16:15:

Дали ще го кажеш в очите на един от тея?

Не, но не защото ме е страх, а защото им имам уважение, може да са всякакви, но са постигнали повече от мен.

казано от kristiancho на 04.11.10, 16:40:

интересното е, че няма да го каже на нито един билдер... има мит, че културистите са някакви слабаци във големи мусули което съвсем не е така... и те се правят силови цикли и те си имат силата като трибойците, че и по-голяма дори ;)

ПС: сами ривър е сложил снимка на културист не на трибоец... ;)

Нали не говориш за Рони Колман, а ? Защото като изключиме него, културистите, които тренират тежко се броят на пръсти(говоря за професионалисти). Сега ще кажеш, че някой си бутал 200 от лег, е да, но за неговото ниво това не е тежко, ако ме разбираш. Не смятам, че е мит, повечето от културистите са слаби, единственото което ги прави силни са стероидите, но това е само докато ги приемат, после пак са си те. Сложил съм снимка на културист ей така за кеф, не че нещо ме кефи тоя, дори не знам кой е.

Тоя спор е безсмислен. Разликата в тренировките на културисти и трибойци е много голяма, както и целите към които се стремят. На едните им трябва форма, а на другите сила. За да постигнеш едното ти трябва едно, както за другото - друго. Имат сила културистите, няма спор. За да вдигаш 100 от лежанка ти трябва сила естествено. Мисълта ми е, че това, че ги сравнявате е много грешно и по - добре да спрете. Просто ще оСПАМите темата излишно :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.11.10 17:44.

не съм съгласен, че стероидите ги правят силни...ако бяха само те всички топ културисти щяха да са еднакви а те не са ... ( Джей има лоша преса ( за нивото му ).. Декстър е супер релефен но отстъпва на тегло .... Рони е някъв цепеняк тренирал Американски футбол и има зверски Ген и затова има повече олимпии от тях ... т.е. Ген-а братко ако нямаш ген стероидите ще ти дадът тяло на което ще завидим аз и ти ... ама за Рони той ще е някъв... смешник

Да спора е безсмислен просто и двата подхода си имат своите предимства и недостатъци и съчетаването им е най-доброто което може да направим

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 04.11.10 17:47.

04.11.10
17:47

Имат сила, но от къде идва тя  ? Нали няма да повярваш ако някой 17-18 годишен ти каже, че бута 250 от лег, а в същото време е 70 кила ? Е, той действително ще ги бута тея 250кг, но в същото време ще е назобен.

04.11.10
17:53

Рони е бивш трибоец ;)

River - Те такъв 70кг да бута 250 лег нЕма ! Ако ще и керосин да е пил.

Мнението беше редактирано от Madboy на 04.11.10 17:54.

04.11.10
17:56

Те трибойците не ползват стероиди... :D :D :D Всичко е бананки и витаминки и цак 400 кила клек.

04.11.10
17:59

И Coca-Cola :D

04.11.10
18:08

Имаше едно клипче верно с един пичага дет дръпна 410 кила тяга мисля и междо серийте пииваше от дволитровка кола. :D

04.11.10
18:11

Горе-долу разбрах :) само да питам кое е по-подходящо (сега през зимата) - за сила или за маса да работя?
Мерси предварително ;)

казано от str1ker.1 на 04.11.10, 18:11:

Горе-долу разбрах :) само да питам кое е по-подходящо (сега през зимата) - за сила или за маса да работя?
Мерси предварително ;)

Принципно няма правилен отговор на този въпрос :) Което ти по-харесва на теб ;)

04.11.10
18:13

Да, така е !

Хайде поздрав за вс хейтъри с нещо от България !

http://www.vbox7.com/play:d500c6af&al=1&vid;= ;)

04.11.10
18:21

казано от Madboy на 04.11.10, 18:13:

Да, така е !

Хайде поздрав за вс хейтъри с нещо от България !

http://www.vbox7.com/play:d500c6af&al=1&vid;= ;)

..В Свиленград и Варна и купонаа сегаа , Шамара Конса и господин 100 кила ...;d

04.11.10
18:25

Клека е доста тежък 410 кила :O помня че във едно от списанията ми пишеше, че трибоец категория 75кг. клекнал със 400 кила.

казано от Едуардо на 04.11.10, 18:25:

помня че във едно от списанията ми пишеше, че трибоец категория 75кг. клекнал със 400 кила.

е тоя вече ще е бил на керосин !

ВН

04.11.10
18:58

казано от everytime we touch на 04.11.10, 18:08:

Имаше едно клипче верно с един пичага дет дръпна 410 кила тяга мисля и междо серийте пииваше от дволитровка кола. :D

Сигурно е искал с газираното да си качи налягането в коремната кухина, за да е по-стабилен при тегленето... :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1