04.11.10
22:30
Здравейте :) Начинаещ съм в фитнеса, на 17години 175см 61кг, и искам да задам някой въпроси към по напредналите... :
1.Програмата по която тренирам е:
Понеделник: Гърди
Вторник: Гръб и трапец
Сряда: Рамо и корем
Четвъртък: Бицепс и Трицепс
Петък: Крака
Събота и Неделя: почивка
Понеже разбрах, че не е правилно да се правят всички упражнения за трениране на дадената мускулна група , примерно в Понеделник като имам Гърди, правя всички уреди които са за гърди? Това грешка ли е? Интересува ме ако е грешка кои точно упражнения трябва да правя за покачване на маса.
2.Как най-лесно може да кача мускулна маса?Без използване на каквито и да е хранителни добавки, химии и др.
Това е за сега.
Поздрави!
Темата беше редактирана от vankataَ ¸ на 04.11.10 22:30.
1. Уреди не ти трябват, стигат ти щангите и дъмбелите. С тези данни не само че не трябва да обхождаш всички уреди за гърди, ами и изобщо не си за този сплит, но това е друг въпрос. Прави базови упражнение - примерно за гърди това са лежанка, кофички и т.н.
2. Със яко ядене. И здрави тренировки.
Мнението беше редактирано от Петко К на 04.11.10 22:34.
04.11.10
22:39
Благодаря за бързия отговор. Ще може ли да ми предложите друг по-ефективен сплит?
05.11.10
06:00
казано от vankataَ ¸ на 04.11.10, 22:30:
Здравейте :) Начинаещ съм в фитнеса, на 17години 175см 61кг, и искам да задам някой въпроси към по напредналите... :
1.Програмата по която тренирам е:
Понеделник: Гърди
Вторник: Гръб и трапец
Сряда: Рамо и корем
Четвъртък: Бицепс и Трицепс
Петък: Крака
Събота и Неделя: почивкаПонеже разбрах, че не е правилно да се правят всички упражнения за трениране на дадената мускулна група , примерно в Понеделник като имам Гърди, правя всички уреди които са за гърди? Това грешка ли е? Интересува ме ако е грешка кои точно упражнения трябва да правя за покачване на маса.
2.Как най-лесно може да кача мускулна маса?Без използване на каквито и да е хранителни добавки, химии и др.
Това е за сега.
Поздрави!
Значи щом си начинаещ при теб системата трябва да е съвсем друга. Програмата, по която тренираш грам, ама грам не е за твоето ниво. Всеки ден в залата и до месец-два ще претренираш и ще видиш растеж на кукуво лято. 5 пъти в седмицата тренират професионалистите :) На теб като за начало ти трябва тренировка за цялото тяло, която да изпълняваш 3 пъти в седмицата. Ще караш по нея 2 месеца и след това можеш да минеш на сплит ако се чувстваш готов. Ето ти една програма, с която можеш да започнеш - http://www.bb-team.org/workout/1359/#axzz14Nr9icsB . Недей да се стремиш да вдигаш големи тежести. Целта на този период е да научиш правилната техника за изпълнение на упражненията и тялото ти да навлезе в работен режим така да се каже :) Най-лесно ще качиш мускулна маса (без използване на каквито и да е хранителни добавки, химии и др.) чрез правилно хранене. Храната винаги е била основния елемент, върху който се гради всичко останало. Трябва да ядеш достатъчно, за да може тялото ти да се възстановява от тренировките и да гради мускул, след като целта ти е покачване на теглото. Ето ти една статия, която ще те въведе в нещата - http://www.bb-team.org/articles/1466/#axzz14NsDjW8S . След това прочети “РБД за покачване на тегло” или “ВВД - Високо Въглехидратна Диета” и си избери, кой режим ти харесва повече. Прочети и тази тема - http://www.bb-team.org/articles/914/#axzz14Nu7X5di . След това си изготви меню. После можеш да го постнеш като тема и да попиташ дали си се справил добре и какво ще е добре да се промени. Отделно не бъди с прекалено големи очаквания и сложи егото си в джоба, за да не ти изиграе лоша шега. Ти като начинаещ ще качваш повечко мускул от по-напредналите, но въпреки това не очаквай повече от 2 кила чист мускул на месец. Даже и това е много, но ти като начинаещ можеш да го постигнеш стига да тренираш правилно. Всичко над това ще са допълнителни мазнини. Това е, което се сещам засега. Успех! ;)
05.11.10
14:06
Изключително много благодаря за изчерпателния отговор и линковете, от Понеделник почвам по дадената по-горе програма
Поздрави!
редакция: ще може ли някой да ми обясни какво точно означават цифрите с плюсчетата в скобите
1. Придърпване на вертикален скрипец - 3 серии 10 повторения (1+2 без почивка)*
2. Повдигане на щанга от лег - 3 серии по 10 повторения (1+2 без почивка)
3. Придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии 10 повторения (3 +4 без почивка)
4. Избутване на дъмбели от полулег - 3 серии по 10 повторения (3 +4 без почивка)
с описанието пише:
*(1+2 без почивка) - означава да изпълните 1 серия от първото и веднага след нея 1 серия от второто упражнение, след което да починете до 2 минути до следващия двусплит.
,това уж го разбирам ми на 3тото упражнение правя 3 серии , почивам до 4 минути и почвам 4 тото така ли?
Мнението беше редактирано от vankataَ ¸ на 05.11.10 14:55.
07.11.10
14:47
Не, почваш 3 и 4 заедно пак, имам предвид без почивка.
Мнението беше редактирано от fingerpaint на 07.11.10 14:48.
Правиш една серия от първото, една серия от второто и после почивка. Така докато не направиш 3 серии и от 2-те упражнения. Същото е и за 3 и 4.
08.11.10
20:51
Днеска пробвах програмата... бях пълен гроб... след нея, правилно ли е да се прави всичко в тренировката? в смисъл и гръб, и гърди и корем и рамо и бицепс и трицепс?
Тази програма не е ли по-подходяща като за стаж 2 месеца ?
4 дневен сплит за покачване на маса:
Понеделник
Гърди :
- Наклонена лежанка - 4х8
- Права лежанка - 4х8
- Флайс машина - 4х12,15
- кофички - 4х8,10
Вторник
Гръб :
- Преден скрипец - 4х12
- Гребане - 4х12
- Гребане с дълбел - 3х12
Сряда
- Почивка
Четвъртак
Ръце :
—Трицепс
- Вертикален скрипец - 4х8
- Преси зад врат с дъмбел - 3х8
- Кик-Бек - 3х10
—Бицепс
- С прав лос в изправено положение - 4х10
- Скотов лост - 4х10
- Бицепсово сгъване с дъмбел - 4х8
Петък
Рамо , Крака
—Рамо
- Раменни преси с дъмбел - 3х12
- Повдигане на дъмбел напред - 3х12
- Повдигане на дъмбел в страни 3х12
—Крака
- Лег преса - 5х12
- Бедрено сгъване за предна част - 5х12
- Бедрено сгъване за задна част - 5х12
Поздрави!
Ако ще я правиш тази програма за гърди мисля че са ти много 16 серии, във денят за гръб няма набиранки, може да вкараш набиранките и да станат 4 упражнения. За бицепса по 3 серии са достатачни, за рамото не виждам задно да правиш, за крака няма царят на упражненията ‘’клека’‘, а и прави краката преди рамото. Прасец и корем не виждам във програмата. Но според мене ти е рано за тази програма.
Мнението беше редактирано от Едуардо на 08.11.10 21:09.