ХЛЯБ - има ли разлика в калориите при термична обработка :)

05.11.10
14:48

Въпроса ми е какво се губи от хляба след като се препече.... каква е разликата между 100гр нормален бял хляб и 100гр от същия хляб, обаче препечен....

ВН

05.11.10
14:51

Разликата е, че като препечеш 100 грама хляб, той губи влага и става 60-80 грама.

05.11.10
19:27

А когато се изпече хляб ГИ не му ли се  променя ? И ако да как се променя ?

ВН

05.11.10
19:35

Покачва се.

05.11.10
22:21

Май сега е момента да питам - ако хляба е “Вита” какво става?

05.11.10
22:24

казано от Владимир Недков на 05.11.10, 19:35:

Покачва се.

Хаха, това вече не го знаех. Знаех само, че ако го замразиш и след това го изпечеш спада. Време е да обяснявам на баба ми, че не е вярно като се испече хляба и “няма нищо в него” :)

ВН

06.11.10
13:51

казано от atanasov на 05.11.10, 22:21:

Май сега е момента да питам - ако хляба е “Вита” какво става?

Същото, но в по-малка степен.

06.11.10
14:51

казано от Владимир Недков на 05.11.10, 14:51:

Разликата е, че като препечеш 100 грама хляб, той губи влага и става 60-80 грама.

т.е. по добре да го препичаме ли ? То и без тва препечен по лесно влиза.

06.11.10
16:15

Някъде го четох, или по-скоро го гледах, не помня вече. Ако хляба бил препечен по-бързо се усвоявал, а ако е в нормално състояние ставал на каша в стомаха и от там по-бавното му усвояване.

06.11.10
16:26

Ее това не го знаех че му се покачва ГИ.Мислех че спада,но съм грешал...започвам да го ям суров :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1