05.11.10
14:48
Въпроса ми е какво се губи от хляба след като се препече.... каква е разликата между 100гр нормален бял хляб и 100гр от същия хляб, обаче препечен....
05.11.10
14:51
#1
Разликата е, че като препечеш 100 грама хляб, той губи влага и става 60-80 грама.
05.11.10
19:35
#3
Покачва се.
казано от Владимир Недков на 05.11.10, 19:35:
Покачва се.
Хаха, това вече не го знаех. Знаех само, че ако го замразиш и след това го изпечеш спада. Време е да обяснявам на баба ми, че не е вярно като се испече хляба и “няма нищо в него” :)
06.11.10
13:51
#6
казано от atanasov на 05.11.10, 22:21:
Май сега е момента да питам - ако хляба е “Вита” какво става?
Същото, но в по-малка степен.
казано от Владимир Недков на 05.11.10, 14:51:
Разликата е, че като препечеш 100 грама хляб, той губи влага и става 60-80 грама.
т.е. по добре да го препичаме ли ? То и без тва препечен по лесно влиза.
Някъде го четох, или по-скоро го гледах, не помня вече. Ако хляба бил препечен по-бързо се усвоявал, а ако е в нормално състояние ставал на каша в стомаха и от там по-бавното му усвояване.