Гейнър без захар

04.11.10
14:35

Здравейте,

Може ли да ми препоръчате гейнър без захар. Знам че, може би звучи странно, но имам проблеми с кръвната захар и не трябва да приемам захари. Имам протеин без захар, но ми трябва гейнър с въглехидрати, но без захар (няма да го повтарям повече:)

Направо съм луднал, няма кой да питам. А искам да си го купя днес по възможност даже:)

Извинете, ако има подобна тема (може би за диабетици, които взимат хранителни добавки), но не я намерих :(

04.11.10
14:41

Доколкото знам гейнърите не са подходяши за диабетици,дигат кръвната захар(съдържат “бързи” въглехидрати).
Може и да греша.....нека и друг да каже

04.11.10
14:55

Мерси, не аз не съм диабетик, но от фруктоза, захар, се появяват някакви проблеми, и просто трябва гейнър без захар или с малко захар...не знам изобщо обаче дали има такъв продукт....иначе съм се консултирал с лекар и той препоръча подобен продукт без захар. защото качвам много бавно въпреки диетата за качване...

04.11.10
15:00

На Muscle juice Revolution изглеждат добри въглехидратите , но нз

04.11.10
15:03

Ако няма захар, то ще има въглехидрати от рода на фруктоза, глюкоза, малтодекстрин, декстроза. Всичките са с различен гликемичен индекс, но пък и ти не казваш какъв е проблемът ти точно. Другия вариант за набавянето на въглехидрати е да си хапваш повече картофи, ориз, овесени ядки и други богати на въглехидрати храни.

Мнението беше редактирано от Valdis на 04.11.10 15:03.

ВН

04.11.10
15:45

Без да си споменал какъв е проблемът ти с простите въглехидрати като медицинска диагноза, не очаквай смислени и точни отговори.

АН

04.11.10
16:45

“Гейнър без захар” = оксиморон

04.11.10
16:49

Те такова животно нема !

04.11.10
17:27

Благодаря на всички. Нямам диагноза, не съм диабетик, но ако прекаля със захарта ми се вдига кръвното налягане, това е зависимостта.

В такъв случай, ще продължавам с протеини и ще си набавям въглехидарти от паста, ориз и т.н.

АН

04.11.10
17:56

Правилно, да.

WAXY MAIZE STARCH или Carb Slam мисля,че отговарят на критериите ти,но нека пак някой по-запознат да се изкаже :)

ВН

04.11.10
19:05

Значи търсиш не гейнер, а въглехидратна матрица. Такива най-често се продават като MRP продукти т.е. “порция заместваща хранене”, които с добре изпипаното си въглехидратно съдържание превъзхождат гейнерите. В момента, в който започнеш да напредваш в тренировките, нуждата от мускулен гликоген ще се увеличи и ще спреш да имаш проблеми с кръвното от малки дози захар.

04.11.10
19:27

все дето да търсиш суха вода

05.11.10
11:16

тенкс на всички, всъщност намерих гейнър с подсладител, без никаква захар, а днес ще го купя и ще споделя какъв е.

DO

05.11.10
11:37

казано от alex.alex на 05.11.10, 11:16:

тенкс на всички, всъщност намерих гейнър с подсладител, без никаква захар, а днес ще го купя и ще споделя какъв е.

няма значение дали ще е със захар или без,ако е някаква декстроза или малтодекстрин,което е = висок ГИ
това,което ти трябва е нещо от този род сложен въглехидрат с нисък ГИ - давам го като пример макар и все още да не съм пробвал продукт на марката,но в бг магазините до сега не съм попадал на нещо такова

05.11.10
15:52

Тия пък bulkpowders е бахти иновативните продукти дет праят .. :D не съм виждал на други марки такива въглехидрати .. и като цяло имат доста странни продукти според мен ;)

05.11.10
16:09

казано от MaSTaH на 04.11.10, 18:18:

WAXY MAIZE STARCH или Carb Slam мисля,че отговарят на критериите ти,но нека пак някой по-запознат да се изкаже :)

Това са много бързи въглехидрати :)

Погледни на Reflex гейнера; )

05.11.10
16:37

Може би SCITEC MANNA е това което търсиш. Протеин и овес (бавни въглени).

05.11.10
23:24

казано от stoyanskiqq на 05.11.10, 16:37:

Може би SCITEC MANNA е това което търсиш. Протеин и овес (бавни въглени).

само дето “Манна” се води МРП

DO

05.11.10
23:30

казано от hardrlz на 05.11.10, 15:52:

Тия пък bulkpowders е бахти иновативните продукти дет праят .. :D не съм виждал на други марки такива въглехидрати .. и като цяло имат доста странни продукти според мен ;)

може би долавям сарказъм,но в крайна сметка голяма част от продуктите,които до момента сте му предложили,а и по принцип,които се предлагат са все инсулинови бомби,макар и комплексни.

Мнението беше редактирано от donsir на 05.11.10 23:34.

09.11.10
21:07

Здравейте, купих си Isogainer има 12.5 гр захар на доза, ужасно добре се чувствам. всъщност съм пил протеин без захар на фирмата която го прави и бях доволен, а сега за първите 3-4 дни се чувствам ужасно добре и то на фона на стреса в офиса и на 3 пъти фитнес в седмица и два пъти тенис на корт. а да с ечемик е. :)

Мнението беше редактирано от alex.alex на 09.11.10 21:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1