Дневникът на 1 вегетарианец: "Аз постигам целите си!"

Темата е заключена.
Прескочи до:

05.11.10
13:09

казано от the_ace на 05.11.10, 12:17:

Искате да кажете че в яйцето няма живот така ли? Оранже ако може сподели малко повече информация за яйцето. Как се заражда живот, как се оплождад, кога се прекратява живота и тн. Искам да разбера дали в него е прекратен живот.
ПС: Това с греха на Онан ме разби... :D

А така, и за пчеличките ли не знаеш?
.....леле майко.
п.п. Вегани са хора които не употребяват животински продукти и техните производни а вегетарианец е човек който не яде месо.

05.11.10
13:20

казано от Ivan Boichev на 05.11.10, 13:09:

Искате да кажете че в яйцето няма живот така ли? Оранже ако може сподели малко повече информация за яйцето. Как се заражда живот, как се оплождад, кога се прекратява живота и тн. Искам да разбера дали в него е прекратен живот.
ПС: Това с греха на Онан ме разби... :D

А така, и за пчеличките ли не знаеш?
.....леле майко.
п.п. Вегани са хора които не употребяват животински продукти и техните производни а вегетарианец е човек който не яде месо.

И от където и да го погледнеш и 2те са пълна глупост.Каде са защитниците на невинните растения, които всъщност почти(да не кажа изобщо)не вредят на природата.

05.11.10
13:28

Човекът е споделил възгледите си. Не се опитва да ви убеди в нищо, т.е. не ви кара да спрете да ядете месо или яйца, не ви обвинява в нищо - примерно че сте жестоки към животните и т.н.
Той е толерантен към вас, въпреки, че сте различни от негова гледна точка. Нищо не ви пречи и вие да бъдете толерантни.
Хубав ден на всички :)

05.11.10
13:39

Аз ще го посъветвам като няма да яде месо, да си купи след време протеин, и да почне да яде яйца в скоро време ;) The_ace кой беше тоз на снимката ти :D?

Мнението беше редактирано от Riko на 05.11.10 13:40.

05.11.10
14:35

Значи трябва да си правя извода че в яйцето което консумираме, все още няма зародиш?
ПС: На снимката съм аз ;)

Мнението беше редактирано от Никола Д на 05.11.10 14:35.

05.11.10
14:45

Кажи си го - иска ти се да ядеш яйца и ти се иска да е така, както ти казаха (то е, но мисля че и през гугъл можеш да стигнеш до доста информация по темата), за да можеш да “заобиколиш” част от глупостите с убиването :D Контактът с вегетарианци винаги е забавен, кефите ме  :*

Ето ти малко насоки, за да не съм спам:
- Пиши си работните тежести, за да можеш да следиш прогрес
- Ако млякото ти е качествено - добре. Ако не е обаче - помисли си дали близо 2 кила млечни продукти от хранителен магазин дневно са добра идея, предвид качеството им. Заради спасението на животните, на които целта в живота им е да бъдат твоя храна, ти тъпчеш себе си с доста неприятни неща (въпреки че твърдиш, че не се кефиш на боклуците). Един вид малко като джизъс ще излезе да го раздаваш, ама знаеш как е свършил той. Щом ще е само на мляко - поне си намери качествени източници.
- училище, и по-специално - БЕЛ. Правописът ти ме изумява на моменти.

05.11.10
16:07

Петко К беше най-точен!!!Яж яйца, извара, сирене, прясно и кисело мляко.Няма да е същото както с месо...

05.11.10
18:22

Е значи ми приличаш на некой холивудски актьор, бате ;) Това, което ти предложиха мисля, че е най-добре засега - яйца(риба включи, “зверски” полезна е), сирене,кисело мляко,извара и си купи ако имаш възможност протеин.Другия вариант е, да опиташ 1 свинска пържола с лук и ако ти хареса сам се сещаш ;) Впрочем, някога опитвал ли си месо? Не се шегувам, просто ми е интересно.Лично аз пилешко вече насила трябва да го ям, обаче свинско или телешко ако имам $ нагъвам по много :) Айде успех.

05.11.10
18:29

Жал те е за животните, така ли да разбирам ? А замисляш ли, че тея животни са били убити много преди ти да отидеш да ги купиш, няма кой да те чака и да ги касапи пред теб. Дали ти ще ги купиш или аз - няма значение, все ще попаднат на нечия скара. Ето това не го разбирам, по тази логика аз не трябва да ям, защото ме е жал за децата, които нямат храна.

05.11.10
19:30

^В принципите рядко има логика.

П.П. МЕСО МЕСО МЕСО  !!! :D

05.11.10
23:07

Яйцата от “щастливи” кокошки би следвало да са оплодени, тъй като се предполага, че щом са щастливи в курника има за всяка кокошка петел...:)

Харесва ми колко позитивно (и търпеливо) е момчето, а при липсата на месо яйцата наистина много ще му помогнат.

05.11.10
23:17

Е търпелив е, защо да не е... все едно 10 човека да ми кажат да спра месото- еми няма да стане :D… иначе аз се повтарям вече, но да си помисли за яйцата... че дори рибата- до колкото ми е известно някои хапват поне риба...

06.11.10
10:27

В спермата има някакви белтъчини, доклкото знам.  :)

06.11.10
10:32

Тва значи ли, че я пиеш?

06.11.10
12:29

Много хора разчитат само на белтъчините и въглехидратите, но забравят зеленчуците и плодовете, които са най - добрия източник на витамини.
Моят обяд днеска:
Порция макарони, 100гр. извара, салата от 2 моркова, 2 парченца лимон и малко нарязано китайско зеле

06.11.10
13:01

Зеленчуците и плодовете са храни, които само правят лайното ти по-голямо!  :)

06.11.10
13:18

казано от radostin radev на 06.11.10, 13:01:

Зеленчуците и плодовете са храни, които само правят лайното ти по-голямо!  :)

Хахаха  :D

06.11.10
13:37

Много хора разчитат само на белтъчините и въглехидратите, но забравят зеленчуците и плодовете, които са най - добрия източник на витамини.

Ти си от малкото хора, които забравят за мазнините.

06.11.10
13:41

казано от the_ace на 05.11.10, 14:35:

Значи трябва да си правя извода че в яйцето което консумираме, все още няма зародиш?

Ами това, че си купил пресни яйца не значи че от всичките ще се излюпят пилета. Зависи. Дали кокошките са фаворитките на петела. :) Без него едно пиле няма се излюпи. Сегашните бройлери както ги развъждат индустриално натъпкани в разни клетки,едва ли имат такива екстри като свободно пространство и време за “личен живот” и любовни похождения :) Можеш спокойно, без угризения да хапваш по няколко яйца от време на време. На оня свят всички ще врим в катрана заради погубените от лакомията ни животни. А до нашия казан пълен с българи няма да има и пазачи :) Не бой се момче, наказанието е още далече! :) Яж сега,после ще му мислим :)

06.11.10
14:03

казано от valerious на 06.11.10, 13:37:

Ти си от малкото хора, които забравят за мазнините.

Хмм прав си... неска забравих да си сложа зехтин в салатата. Пия от капсулите на мама от ленено семе и ще се заредя с ядки. Благодаря че ме подсети

06.11.10
14:13

Така, без ама изобщо да се заяждам...
За да имаш правилна еднокринна функция на тялото, трябва да приемаш мазнини, и то от животински произход. Холестеролът е метаболитен предшественик на тестостерона, така че ако ограничаваш животинските мазнини, задачата ти става значително по-тежка. И тъй като очевидно няма да склониш да ползваш прасенцата и пиленцата по предназначение, горещо ти препоръчвам да консумираш повече краве масло, за да си доставяш така необходимите животински мазнини. Плодовете и зеленчуците, за да не се изразя малко грубо за тях, ще кажа, че са по-скоро допълнение към ядрото на твоето хранене и не си и помисляй да разчиташ само на тях.

А ако проядеш яйца - ще си направиш невероятна услуга. Целите яйца според мен са най-добрата храна за един трениращ.

И ще се радвам някой да ми покаже снимка на вегетарианец, направил наистина хубаво тяло.

06.11.10
14:21

казано от Voyager на 06.11.10, 14:13:

И ще се радвам някой да ми покаже снимка на вегетарианец, направил наистина хубаво тяло.

На veganbodybuilding.com примерно можеш да видиш, имаше и други сайтове ама съм ги забравил. Проблемът не е, че не става “хубаво тяло” - тренираш яко и си става, проблемите са от чисто здравословно естество. Иначе ако беше само за хубавото тяло - яденето е overrated.

Edit: Между другото авторът на дневника може да прегледа тоя сайт и да черпи познание. Там би трябвало да са значително по-компетентни от нас в тази област и може да му излезе някоя идея.

Мнението беше редактирано от G33K на 06.11.10 14:25.

06.11.10
16:03

Винаги в хладилника ми има краве масло. Преди го ядох често, но ме сплашиха с този холестерол. Нищо не ми пречи да си мажа по 2 филиики на ден.
ПС: G33K благодаря за сайта. Ще се възползвам

MA

06.11.10
18:31

Евала .

06.11.10
18:41

Към тея макарони ако добавя кашкавал и кайма и ще опъна 2-3 чиний набързо ;)

SO

06.11.10
18:42

Защо дневника ти е “Дневника на 1 вегетарианец” горедееш ли се с това,афишираш го...искаш да знаят всички,това води до кртики на начина ти на хранене от хора неразбиращи защо...не ядеш месо,след като го афишираш ще се наложи малко по често да четеш коментари относно това...щото по принцип не е нормално,а и никой не харесва различните хора,тълпата дели хора като теб и ги тормози.Относо мен аз нямам мнение и не ми пука кой какво яде.В този форум малко трудно ще изградиш режим който да ти бъде полезен и да има ефект в залата.Успех.Предполагам повече момичета ще ти пишат и по-рядко мъже...което ще е добре за теб.

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 06.11.10 18:45.

07.11.10
15:29

Снощи не ми беше добре и изварата нямаше да ми понесе, за това изпих чаша прясно мляко. Днеска е нетренировъчен ден и бяхме на село с баща ми. Копахме около 2 часа без да спираме. Имах само половин литър прясно мляко и грис халва на разположение, но сега ще си наваксам с ориз и извара.

BU

07.11.10
15:40

Ъм...откъде сте сигурни,че растенията не  усещат болка?

08.11.10
19:21

Поздрав от един друг вегетарианец, при това трениращ, е не съм културист, но имам прилично тяло и понякога ме питат дори за съвети как тренирам и как се храня! Виждам че доста неща не са ти ясни, дори касаещи вегетарианството...супер е че имаш такива родители, които са възпитали този навик в теб, надявам се да го запазиш, защото здравето наистина е най-важно, а здраве не може да има с ядене на месо! Също така е мит, че имаш нужда от животински протеини за да изградиш мускулесто хармонично тяло. Не храната е най-важното в процеса, а тренировките! Аз винаги съм се хранел горе-долу по еднакъв начин, но откакто започнах да тренирам по-сериозно и тялото ми започна да се променя. Моите цели са да приличам на мъжете модели от списанията и рекламите и съм го постигнал, не искам да бъда като Арнолд, далеч е това от разбиранията ми за красиво тяло. Най-важно е как тренираш...все още си доста млад и не мисля че е редно да се мориш много в залите с тежести, опитай се да намериш и други спортове, които ти доставят удоволствие.
Колкото до яйцата...виждам че не знаеш защо не ги консумираш, но добре правиш, защото в тях няма нищо полезно. Ако искаш повече статии по темата ще ти пратя линкове в лично съобщение.
Млякото също не е най-полезната храна...донякъде съм склонен да приема с доста резерви само изварата и киселото мляко, като бих ги нарекъл по-малкото зло!
Няма нищо по-полезно от растителните протеини, които са навсякъде, но най-много в кълновете от люцерна и повечето други кълнове...също така в лещата, боба, ядките...и не си мисли че имаш нужда от толкова много протеин, прекомерното количество вреди, а не носи ползи! Интернет е пълен със съвети по темата, не мисля че тук би намерил подходящ съвет, защото такива като теб сме много малко.

за тва’ мойто момче само вода и фотосинтеза и ще живееш вечно ;) изпозлвай тея дни че са по-слъчеви и лягай да спиш и чааак напролет се събуди

08.11.10
19:28

“иждам че доста неща не са ти ясни, дори касаещи вегетарианството...супер е че имаш такива родители, които са възпитали този навик в теб, надявам се да го запазиш, защото здравето наистина е най-важно, а здраве не може да има с ядене на месо! Също така е мит, че имаш нужда от животински протеини за да изградиш мускулесто хармонично тяло. Не храната е най-важното в процеса, а тренировките!” - До тук донякъде се съгласявам, че тренировките са важни, но по-вважно е храненето, всичко друго, което каза не мисля, че има смисъл от коментиране..
“Колкото до яйцата...виждам че не знаеш защо не ги консумираш, но добре правиш, защото в тях няма нищо полезно. Ако искаш повече статии по темата ще ти пратя линкове в лично съобщение.
Млякото също не е най-полезната храна...донякъде съм склонен да приема с доста резерви само изварата и киселото мляко, като бих ги нарекъл по-малкото зло!” - Господи.. :D

AZ

08.11.10
19:32

Прекалявате,момчета :) Заяждате се за нищо,всеки има правото да се храни и тренира както иска.За мен е правилно да ям месо,за други хора не...всички сме различни и никога няма да  можем да разберем кой е прав,защото всичко е противоречиво.Ако човек се чувства добре и е здрав,значи яденето или неяденето на месо му се отразява добре.
:)

08.11.10
19:35

Тоя пост ме разби. Не искам да развалям дневника на човека, но си пълен идиот. И не виждам нещо хубаво в тялото ти, някаква хърба друго нищо. Яйцата са НАЙ-НАЙ-НАЙ-НАЙ-ВАЖНАТА ХРАНА в живота на един НОРМАЛЕН, забележи пиша НОРМАЛЕН, а не ненормален като някои хора в форума, човек. За месото, млякото и другите храни, които “убиват” хората няма да говоря. Ходи някъде другаде с тези мисли. Много ясно, че ако флизаш в форум за тъпаци(вегетерианци) ще ти кажат, че месото ще те убие, но всъщност и те самите не знаят защо. Кажи ми как един човек, които е ял хиляди тонове месо през живота си може да доживее 94 годишна възраст и да плува с няколко тона лодки + 70-100човека в тях. ОО, да, той сигурно е месоядно и как го каза точно... не мога да си спомня сега, както и да е, със сигурност беше пак някоя тъпотия. Няма да пиша повече, защото с всеки изминал ред се нервирам все повече.

08.11.10
19:42

Не сме тъпаци, просто сме по - човечни и имаме съвест. От части и съм съгласен че повечето месни продукти са вредни. Има ли смисъл да спорим примерно за кренвиршите? Стига глупости. Направих си дневника не да ме критикувате, а да си следя прогреса. И който се съмнява, че ще постигна нещо като не ям месо, просто да ми следи дневника ;)

AZ

08.11.10
19:43

Откъде пък сте толкова сигурни,че месото е вредно/полезно.Има изследвания и мнения и за двете страни,включително и за яйцата.И какво?Всички(без вегетарианците имам впредвид) ядем месо,яйца,какво ли не,пием протеин и истината е,че никога не можем да сме сигурни какво има в тях и как наистина ни влият.Затова стига с тези изказвания,защото по въпросите НИКОГА няма една гледна точка и една истина.
п.п.Типично за българите не приемате различните и се опитвате всячески да ги тъпчете.Тесногърдието ще ви убие(както беше казал Траш някъде).

то и растенията за живи същества .... значи пак убивате... или те не се броят за живи същества м? кренвиршите не са месни продукти за да ги коментираш.... и има точно вашия соев растителен протеин ... :D:D затова има стандарт Стара планина за продукти от животински произход и животински протеин в тях... няма стандарт за соев протеин налЕ... значи животинския протеин е по-полезен от соевия ...

SO

08.11.10
19:50

Предполагам че щом дневника е за вегетарианци не би трябвало да се месите,те си знаят защо го правят.

08.11.10
19:53

казано от az100yan на 08.11.10, 19:32:

Прекалявате,момчета :) Заяждате се за нищо,всеки има правото да се храни и тренира както иска.За мен е правилно да ям месо,за други хора не...всички сме различни и никога няма да  можем да разберем кой е прав,защото всичко е противоречиво.Ако човек се чувства добре и е здрав,значи яденето или неяденето на месо му се отразява добре.
:)

Абе то вегетарианец, веган - всеки си преценява.
Ама съм общувал (макар и виртуално) с 2-3 човека, които действително имат резултати с вегански режими и всички те са на мнение, че ако се хранеха по различен начин (а.к.а с животински продукти, месо, яйца и т.н., както си му е реда - никой от тях не смята яйцата примерно за вредни, не ги консумират по съвсем различни причини) може би щяха да имат дори още по-добри постижения (макар че, особено единия от тях беше доооста корав - слага в джоба си много месоядни трениращи), но просто не го правят заради философията си и резултатите откъм мускули и сила не са им най-важното в тоя живот. Такива хора уважавам. Те знаят какво правят, знаят защо го правят и действително го правят.
Друг е въпросът когато се появи един форумен трол и започне да твърди как, видиш ли, коренът от люцерна е ултимативният източник на протеин. И в същото време има физика на добре гледан бройлер, може би за да докаже тезата си :D Толерантостта е хубаво нещо, но донякъде - ако се прекали с нея започват да се толерират някои откровени глупости (защото, освен гледните точки и интерпретации, които трябва да се уважават, съществуват и някои неща, които попадат в графата “обективна истина” и това се отнася за всичко; и интелигентните хора са наясно с тях, както дадох пример по-горе), като това няколко мнение по-горе. Така че - толерантност за различията е едно, а за глупостта човешка - съвсем друго. Заради второто много неща в света в момента не са наред, ама това е друга тема.

Мнението беше редактирано от G33K на 08.11.10 19:54.

08.11.10
19:56

казано от radolgc на 08.11.10, 19:21:

Поздрав от един друг вегетарианец, при това трениращ, е не съм културист, но имам прилично тяло и понякога ме питат дори за съвети как тренирам и как се храня! Виждам че доста неща не са ти ясни, дори касаещи вегетарианството...супер е че имаш такива родители, които са възпитали този навик в теб, надявам се да го запазиш, защото здравето наистина е най-важно, а здраве не може да има с ядене на месо! Също така е мит, че имаш нужда от животински протеини за да изградиш мускулесто хармонично тяло. Не храната е най-важното в процеса, а тренировките! Аз винаги съм се хранел горе-долу по еднакъв начин, но откакто започнах да тренирам по-сериозно и тялото ми започна да се променя. Моите цели са да приличам на мъжете модели от списанията и рекламите и съм го постигнал, не искам да бъда като Арнолд, далеч е това от разбиранията ми за красиво тяло. Най-важно е как тренираш...все още си доста млад и не мисля че е редно да се мориш много в залите с тежести, опитай се да намериш и други спортове, които ти доставят удоволствие.
Колкото до яйцата...виждам че не знаеш защо не ги консумираш, но добре правиш, защото в тях няма нищо полезно. Ако искаш повече статии по темата ще ти пратя линкове в лично съобщение.
Млякото също не е най-полезната храна...донякъде съм склонен да приема с доста резерви само изварата и киселото мляко, като бих ги нарекъл по-малкото зло!
Няма нищо по-полезно от растителните протеини, които са навсякъде, но най-много в кълновете от люцерна и повечето други кълнове...също така в лещата, боба, ядките...и не си мисли че имаш нужда от толкова много протеин, прекомерното количество вреди, а не носи ползи! Интернет е пълен със съвети по темата, не мисля че тук би намерил подходящ съвет, защото такива като теб сме много малко.

Пич ти какво ядеш ? месото е врено , яйцата нямат нищо полезно, на вода,молитви и овес ли живееш ? или и те не са полезни, направо ме разбиваш. А защо мислиш че не му доставя удоволствие да вдига тежки щанги във залите, и да не се мори толкова, като има цели. Разбирам че си вегетарианец, ма ще се разболееш без никаква храна честно.

08.11.10
19:56

Kristiancho, не си дорасъл да проумееш отговорите на лекомислените си въпроси, както вече се напомни това е дневника на един вегетарианец, вместо да нападате постоянно и да се заяждате, кажете нещо смислено. Не можеш да сравняваш растенията с животните. Нека се концентрираме върху тренировките и постиженията си, а не да се опитваме да поставяме под съмнение принципите си и да се обиждаме! Малко толерантност никога не е излищна.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1