02.11.10
12:10
Така пичове кажете ся къв ми е проблема???Значи лятото правех 3-4 упр по 3-4 серии по 8-10 всеки път различно вече при 2 упр 2-3 серии по 8 имам мусклулна треска по 4-5 дена ): От лятото промених това:преди диета сега нямам възможност,добавките са същите,преди тренирах всяка мускулна група 2 пъти в седмицата сега по 1 път.Кажете някоя добавка или нещо друго по горе става въпрос за гърди да не пиша за всяка мускулна група.Напълно се въстановявам не мисля,че е от това.
Темата беше редактирана от TheK1ng на 07.11.10 08:33.
02.11.10
12:24
Съгласен съм със заглавието на темата.
02.11.10
12:33
С 300 зора се възстановяваш,защото ти е куца храна затова или претренираш.
Съгласен. Намалил си два пъти честотата и обема, в сравнение с преди. Нормално е да имаш треска. Мускулите губят тренинг.
Само че, не е нормално да продължава 5 дена. При мен е 1-2 дни максимум.
02.11.10
15:02
Съвсем нормално е да имаш мускулна треска по една седмица, ключовата дума тук е търпение, всичко ще си дойде на мястото след определен период от време, тялото навиква към всичко. Може да използваш аспирин и кафе 30мин преди тренировка, също трябва да консумираш и много вода. Също добър вариант е и сауната след тренировка, масажи с етерични масла, стречинг.
02.11.10
17:15
Момчета тъй и тъй стана въпрос за мускулна треска.В петък тренирах ръце,храня се стабилно,но днес имам пак лекинка мускулна треска на трицепса,а днес имам да тренирам гърди по принцип проблем ли беше,че ги тренирах с мускулна треска на трицепса?
02.11.10
17:22
Не си направил нищо необичайно и неправилно, малката мускулна треска е дори търсена след всяка тренировка като резултат от качеството на тренировката.
02.11.10
17:26
казано от Ангел Василев Тодоров на 02.11.10, 15:02:
Съвсем нормално е да имаш мускулна треска по една седмица, ключовата дума тук е търпение, всичко ще си дойде на мястото след определен период от време, тялото навиква към всичко. Може да използваш аспирин и кафе 30мин преди тренировка, също трябва да консумираш и много вода. Също добър вариант е и сауната след тренировка, масажи с етерични масла, стречинг.
Дали е удачно да пие аспирин. Доста материал има в интернет как аспиринът драстично намалява усвояването на протеини от тялото.
02.11.10
20:52
Интернет греши, аз съм прав.
02.11.10
21:14
Аз пък обичам да имам мускулна треска.
Имаш две основни причини за мускулна треска - едната е твърде прибързаното започване на следващата серия, спрямо възможностите ти на тялото да поеме ново натоварване след последното. Това води до невъзможност на организма да синтезира наново АТФ и той прибягва до използването на млечна киселина, натрупването на която обаче над определени количества кара мускула да блокира. Ако често ти се случва да направиш 8 повторения с дадена тежест, а на втората серия да се гърчиш още на 5-6 повторение, избързваш твърде много между сериите и мускулната ти ще е задължително убийствена и по-продължителна от обикновенно, заради огромното количество млечна киселина, което натрупваш избързвайки след всяка серия.
Втората ти причина е липсата на достатъчно енергийни запаси в тялото преди самата тренировка. Както вече казах, за да извърши дадено движение един мускул тялото синтезира АТФ. Ако обаче има липса на енергийни вещества ( храна ) в тялото ти, то ще прибягва твърде често до млечната киселина, което неминуемо ще доведе отново до ефекта на продължителна мускулна треска.
Колкото и всички тук да те увещават, мускулната треска повече от 72 часа след тренировка не е нормално състояние на тялото. Тя е признак за претрениране.
03.11.10
12:40
Човекът е човек за да говори глупости, затова пък съм аз за да го поправя.
Както обясних по горе малката мускулна треска е търсен признак като резултат от една добре изпълнена качествена тренировка, големите мускулни трески се явяват след един по продължителен период на не поставяне на мускулатурата в стресово състояние, следствие на което дори и една лека тренировка би се отразила с дълбока и пространна мускулна треска, на която обаче не бива да се отдава прекалено ненужно внимание, тъй като това е само временен момент на дискомфорт, който ще отшуми бързо и незабележимо, пък било то и за една седмица.
Обикновено когато се прави тренировка след дълъг период на застой и добре но следващия ден да се повтори абсолютно същата тренировка, като по този начин се намаля потенциала на мускулната треска, в противен случай и една серия от пет повторения би предизвикала доста дълбока мускулна треска.
Виж сега ако е имало прекъсване на тренировките е напълно нормално да имаш зверски мускулни трески в първите 5-6 тренировки докато мускула свикне на натоварването ! А това за бавното възстановяване идва от там, че не се храниш правилно! След тренировка ще е хубаво да си взимаш нещо кисело мляко с мед и орехи и си хапвай!
03.11.10
20:31
Привет и от мен,
при мен пък мускулната треска идва не на следващи ден след трнировката , а на по-следващия /след две нощи/, някаде бях чул,че било нормално , а освен това взимам и амини.
Ма да Ви кажа голям кеф си да си с мускулна треска, не е ли да си гипсиран все едно не си трениррал....
Успех на вички,
Георги.
05.11.10
10:49
казано от Ангел Василев Тодоров на 03.11.10, 12:40:
Човекът е човек за да говори глупости, затова пък съм аз за да го поправя.
Както обясних по горе малката мускулна треска е търсен признак като резултат от една добре изпълнена качествена тренировка, големите мускулни трески се явяват след един по продължителен период на не поставяне на мускулатурата в стресово състояние...
Ангеле, я дефинирай научно малка и голяма мускулна треска? :) Искрено се забавлявам като чета олд скул догматиката ти, имаш и попадения де, не може да се отрече.
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 05.11.10 10:49.
Ангелчо, Дефинирай мускулна треска ? Знаеш ли въобще какво е ?
Това, че те боли мускула означава, че е м.т. така ли ? :D
казано от Ангел Василев Тодоров на 02.11.10, 20:52:
Интернет греши, аз съм прав.
Ти си пълен с “полезна информация” като лайно с витамини :D
Мнението беше редактирано от Madboy на 05.11.10 11:30.
05.11.10
13:15
казано от TheK1ng на 05.11.10, 12:55:
Само да съобщя,че намерих проблема и решението за МТ. :)
:D Ми хич няма да е лошо да споделиш и с останалите, току виж сме научили нещо ново и важно, което да ни помага за напред ;)
Просто реших да правя по малко серии по 2 на упр и по малко упр защото МТ е наистина голяма особено на гърдите за гърди ще правя по 1 упр за горна и долна по 2 серии ;)
А лошо ли е ако отида с мускулна треска на дадена група мускули да правя тренировка за тях , в смисъл още неотминала ?
05.11.10
15:25
казано от hardrlz на 05.11.10, 15:04:
А лошо ли е ако отида с мускулна треска на дадена група мускули да правя тренировка за тях , в смисъл още неотминала ?
Не мисля, че ще е фатално. Най-вероятно ще прекъснеш пълното възстановяване на мускула. Принципно е добре да се изчака мускула да се възстанови напълно, преди да го тренираш отново, за да е максимален ефекта, но принципите се нарушават :)
Момчета незнам далие вярно мо от много хора веяе чух,че когато тренираш до МТ няма растеж на мускула.Има логика защото ако при МТ имаше по добър резултат хората нямаха да се оплакват а да се хвалят ,че имат мускулна трескка ;)
06.11.10
17:16
е, че аз ако нямам мускулна треска рухвам психически бе пич... 1,2 дена е нормално да имаш поне мойта трае най-много два дена... естествено не трябва да е парализираща треската... просто едно леко подърпване в мускулите... мен даже ми харесва това ;)
Тези които се оплакват са доста нежни типчета. Ако си попитал 100 човека дето ходят от 1месец на фитнес нормално и 100-те да са недовлни и да ги боли и ‘’ох мамо ох тате’’ доста има такива дето искат да имат големи мускули като тренират от дъжд на вятър ядът и пият на корем и не искат да ги боли нищо... т.е. искат да получат от фитнеса без да дадът ... NO PAIN NO GAIN ;)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.11.10 17:17.
06.11.10
18:37
Привет,
аз да Ви кажа съм 4увал ,че следващата тренировка трябва да малко преди да те”остави” МТ, долу горе май,че е от 48 до 72 часа след ренировката, зависи от мускулната група.
Поне аз така правя......ма и откакто смених схемата се тъпча кат отка4ен и съм по добре!!
Мускулна треска при мен идва след два дни.....и ме държи около два дни и после в залата...
Успех на всички,
Георги
При мене треската трае 1-2 дена.Аз си мисля, че повреме на треската мускола възтановява разкъсванията от тренировката,а като отмине треската в останалото време се образуват новите влакна на мускола ,което всъщност целим,до определен момент.Когато този момент приключи трябва да се ходи пак в залата да се тренира мускола.
Ти сериозно ли...мускул
Мнението беше редактирано от Андриан К на 06.11.10 21:03.
Пак ли почвате...
ББ-тиим- Форум за Български език и литература.Направете една важна тема със заглавие-Тренирайте крака и пишете грамотно.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 06.11.10 21:15.
казано от PULLUP на 06.11.10, 21:07:
Пак ли почвате...
ББ-тиим- Форум за Български език и литература.Направете една важна тема със заглавие-Тренирайте крака и пишете грамотно.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/42555/
Мнението беше редактирано от Владислав на 06.11.10 21:30.
Като нямам на другия ден мускулна треска след тренировката, имам чувството че все едно не съм го тренирал мускула. По-принцип ме държи 1-2 дена, за краката към 2-3 дена.
Мен за някой мускулни групи като гърдите ме държи до петък , при положение , че съм правил гърди в понеделник другите обикновено по 1 2 дена , а на средно рамо например вобще не хващам мускулна :)
07.11.10
19:19
1. явно трябва да премислиш трен. за гърди
2. как пък точно разбра, че не те хваща на средното рамо ... то или имаш треска на цялото рамо или нямаш.. тва сеедно да имаш треска от вътрешната страна на бицепса а да нямаш отвън ?!