правите ли дихателни упражнения

DO

06.11.10
23:11

не съм кросфитър макар и да се придържам към част от методиката и идеологията,за това и не съм съвсем запознат,та накратко - преди време почнах да правя разни дихателни упражнения /нищо специално/,като за профилактика тъй като забелязах,че съм позагубил способността да си задържам дъха / от варна съм,лятото..море,плуване т.н./ .. допаднаха ми и си ги практикувах по няколко пъти в седмицата и съответно задобрях в изпълнението и тъкмо тогава при някои упражнения /не винаги,но например ако се постарая да са по интензивни/ за няколко секунди направо си изпадах в някаква нирвана :) сетивата и ориентацията заглъхват,от само себе идва импулса за учестено дишане с пълни дробове и в същото време супер бистро и спокойно съзнание.първите пъти бях шокиран :) ! не става всеки път,все пак съм аматьор и съвсем случайно открих този ефект.вероятно се получава от моментно пренасищане с кислород.
предполагам тук някой кросфитър ще е по наясно ?

Темата беше редактирана от donsir на 06.11.10 23:18.

07.11.10
00:57

казано от elpatron на 06.11.10, 23:11:

...
предполагам тук някой кросфитър ще е по наясно ?

Хм... Не мисля, че съм имал подобно преживяване.

Честно казано, звучи ми леко опасно това изпадане в “нирвана” и заглъхване на сетивата докато тренираш - не мисля, че искам да ми изчезне светоусещането докато държа тежка щанга над главата или не контролирам на 100 % движенията на тялото си докато се старая да изпълня някое движение за време.

Би ли споделил какви точно дихателни упражнения правиш? Нещо от йога?

DO

07.11.10
08:20

да,както казах целта ми беше да си тренирам задържането на дъха и изнамерих някакви йога упражнения /към 10тина са/.не помня сайта от където си ги принтирах,но по-късно ако имам време ще се разтършувам.
става дума за самостоятелни дихателни упражнения,а не методи на дишане в комбинация с някакви други физически.
то ако държиш щанга по време на такова пренасищане с кислород директно ще я пуснеш на някъде без да ти пука на масата ли връху телевизора ли... : ))
а относно сетивата и светоусещането,както казах съзнанието ти е супер бистро и трезво,но някак си около тебе всичко заглъхва.
за някакви йога нирвански истории ще да става дума :)

07.11.10
09:50

аз се нау4их преди време да правя “вакуумки”...сега мога буквално да си лепна корема за гръбна4ния стълб...и няколко други такива упражненийца...винаги ги правя на гладно и са доста добре като усещане...

IS

07.11.10
16:43

Хаха.....бистро съзнание и светоусещане,а пък всичко около теб заглълхва......так съм аз,след 500мл. концетрат....Славе,другата седмица те чакам за дихателни на маса:))))))))

07.11.10
19:27

:)))...аз мисля и двата дена да тренираме...въпреки, че за неделята малко ми е мътна програмата:)))

IS

07.11.10
19:50

Ще ти е мътна и още как:)

07.11.10
20:09

xaxaxaxa :D

08.11.10
05:42

казано от Ivaylo Stefanov на 07.11.10, 16:43:

....так съм аз,след 500мл. концетрат...

Точно тук ме загубихте за каузата  (tmi)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1