Избора ми на храна е огромен, бих казал че месото и животинските продукти са по-ограничените. Опитвам се да наблягам на растителната храна, ядките и варивата...много рядко хляб(не мога да се откажа от маслото и си мажа филийките с масло). Разнообразието е огромно, а и нямам проблеми със здравето! Бас държа че ще направя повече набирания на лоста от теб;))
08.11.10
20:02
да не се хващаме на бас само ставали... че много хора ми дължат пари вече ;)
То ти си 72 килограма radolgc, нормално е да заспиваш на лоста.Я си кажи постиженията на трибойските движения, просто ми е интересно, изобщо не целя заяждане.
След поста на G33K няма какво друго да се каже, може спокойно да спрете да се заяждате като децата.
Има доста хора тук,които се тровят от както са се родили и ще направят доста повече набирания от теб.
Има доста хора тук,които се тровят от както са се родили и ще направят доста повече набирания от теб.
Е сигорно ще направиш повече набирания от мене, все пак тренираш на лостове до колкото разбрах. А и си по-слаб от мене нормално. Аз се набирам въднъж във седмицата. към 20-та може и да ги направя широк хват. Все едно да се ловя на бас, че ще клека повече повторения със 100 кила щанга, от тебе :)
казано от radolgc на 08.11.10, 19:21:
Колкото до яйцата...виждам че не знаеш защо не ги консумираш, но добре правиш, защото в тях няма нищо полезно. Ако искаш повече статии по темата ще ти пратя линкове в лично съобщение.
Млякото също не е най-полезната храна...донякъде съм склонен да приема с доста резерви само изварата и киселото мляко, като бих ги нарекъл по-малкото зло!
Пита се щом няма нищо полезно в яйцата,как от тях се люпят малки пилета? И защо природата им предоставя тая толкова “неполезна” храна, преди да се измътят? Не можеше ли в черупките дядо Боже да сложи нещо по-полезно? И щом млякото не е най-полезната храна,защо новородените на хора и животни се изхранват точно с мляко? Не можеше ли със супи от спанак и зеле, лапад или свежа сочна коприва? :)
Успех във фитнеса мистър хата йога! харе кришна,харе :D
Искам само да вметна, че месото и животинските мазнини са набедени за вредни от Асоциацията на американските кардиолози преди повече от половин век... по икономически причини. Отдавна има доказателства, че в сланината, свинската мас, жълтъка и тн. няма нищо вредно.
radolgc, звучиш религиозно и псевдо-научно. Съмнявам се да разбираш точно защо не ядеш месо... заради някакви си ‘’токсини’‘, които сякаш сляпо вярваш, че се намират в животинските продукти. Факт е, че не изглеждаш зле... но да казваш, че с месо няма здраве, е доста крайно. Просто познавам твърде много възрастни примери, които са опровержение на твоята теория.
Поздрав от един друг вегетарианец, при това трениращ, е не съм културист, но имам прилично тяло и понякога ме питат дори за съвети как тренирам и как се храня!
Тялото ти наистина е добро, но е много далеч от мускулесто.
Колкото до яйцата...виждам че не знаеш защо не ги консумираш, но добре правиш, защото в тях няма нищо полезно. Ако искаш повече статии по темата ще ти пратя линкове в лично съобщение.
По - добре обясни на нас, вместо да подвеждаш младежа.
Колко и с какво точно са полезни яйцата, можеш да намериш навсякъде във форума. Ти пък развенчай този мит публично, щом боравиш с факти!
Момчета, все пак:
In Internet slang, a troll is someone who posts inflammatory, extraneous, or off-topic messages in an online community, such as an online discussion forum, chat room, or blog, with the primary intent of provoking other users into a desired emotional response or of otherwise disrupting normal on-topic discussion.
(http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_%28Internet%29)
Никога не съм го разбирал, но явно има доста такива хора, за да го има обособено в дефиниция. Затова, от същата статия по-горе:
... the often-seen warning: “Please do not feed the trolls”.
Не за друго, ми за да не спамим на момчето дневника (въпреки че аз и за момчето имах съмнения преди няколко дена :D ).
Мнението беше редактирано от G33K на 08.11.10 20:15.
08.11.10
20:16
Колкото до яйцата... виждам че не знаеш защо не ги консумираш, но добре правиш, защото в тях няма нищо полезно. Ако искаш повече статии по темата ще ти пратя линкове в лично съобщение.
Моля, дай линковете тук, не на лично съобщение. Това твърдение (ако е вярно!) ще преобърне много постулати в спортното хранене. Да даваш такива категорични мнения без аргументация е меко казано некомпетентно.
казано от the_ace на 08.11.10, 19:42:
Не сме тъпаци, просто сме по-човечни и имаме съвест.
Човечни? Съвест? ОК, дай да поговорим.
- растенията са живи организми, също както животните и са равнопоставени с тях като значимост за Природата на планетата. Да или не? С какво право ги унищожаваш избирателно и целенасочено?
- флората трансформира неизползваемата за останалите организми слънчева енергия и формира биомаса. Кое ти дава право да унищожаваш енергийния източник за фауната на планетата?
- растенията са в състояние да произвеждат и поддържат кислорода във въздуха, който дишаме, за да живеем. Те поемат и въглеродния двуокис, който е токсичен за човека. С какво право посягаш на организмите, поддържащи равновесието на този жизнен ресурс?
Пиша ти всичко това за да ти покажа, че лесно мога да обърна медала и да лъсне обратната му страна. Мога и още да попиша, но мисля, че е достатъчно. Мога да ти нахвърлям и неоспорими факти на тема колко вредоносно е земеделието (източник на храна за вегетарианците, нали така?) за екологичното равновесие в Природата... Съжалявам, ти принадлежиш към животинския вид Homo sapiens recens, типичен всеяден представител на фауната на планетата Земя. Нищо не е в състояние да промени този факт и да промени физиологията ти в рамките на един човешки живот. Дали ще коментираш моето мнение или не, това не е важно. Важното е да знаеш собствената си Истина... а не да приемаш за аксиома чужди възгледи с неясна аргументация. Тренирай и преследвай целите си... да, можеш да живееш приемайки само храна с растителен произход. Мисълта ми е, че го правиш под въздействие на външен фактор, а не заради особеностите на твоята физиология и анатомия. Вероятно за теб си струва... а дали наистина е така?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.11.10 20:20.
08.11.10
20:19
Абе яйцата са си баш по-полезни в спортно отношение от краставичките и зелето ама карай :D
Мнението беше редактирано от CircleOfPain на 08.11.10 20:20.
На мен ми е интересно кое ги кара да мислят, че химията в зеленчуците и плодовете, които ядат е по-безвредна от тази в месото?
08.11.10
20:21
карам си джета дааай дааай.... :D:D:D
казано от Панайот Мочев на 08.11.10, 20:21:
На мен ми е интересно кое ги кара да мислят, че химията в зеленчуците и плодовете, които ядат е по-безвредна от тази в месото?
казано от Кольо Пияндето на 08.11.10, 20:16:
Съжалявам, ти принадлежиш към животинския вид Homo sapiens recens, типичен всеяден представител на фауната на планетата Земя.
Именно, че съм всеяден мога да ям сичко, но и имам м0зък с който да избирам какво да ям. Днеска ме похвалиха че имам хубаво тяло в залата, без дори да знаят че съм вегетарианец ;)
Хубаво де, може да се направи едно добре изградено тяло и без месо, но трудно. И когато това се осъществи ще си изкарал 5 инфаркта, 3 инсулта и какво ли още не. Въпроса е дали си струва да не се яде месо, защото без него човека едва ли е бил да оцелее до тук и вмомента да е на върха на “месоядната” система.
казано от the_ace на 08.11.10, 20:23:
Именно, че съм всеяден мога да ям сичко, но и имам м0зък с който да избирам какво да ям. Днеска ме похвалиха че имам хубаво тяло в залата, без дори да знаят че съм вегетарианец ;)
Мозъкът ще ти помогне да направиш логическите връзки между късчетата информация, които имаш. Той работи само върху налични знания. С негова помощ ще можеш да отсееш зърното от плявата и да приложиш нещата на практика. Това обаче е втория етап.
Ти и колегата ти веган сте на първия - знанията ви за храната, за биохимията, за това какво се случва в организма и т.н. не са достатъчни за правене на разумни логически връзки и преценка на информацията ;) Конкретно ти - след знанията по български език, които също не са без кусури, можеш да започнеш да запълваш и другото, щом ти представлява интерес.
Мнението беше редактирано от G33K на 08.11.10 20:33.
Днеска ме похвалиха че имам хубаво тяло в залата, без дори да знаят че съм вегетарианец ;)
Ако нямаш добър ген, ще видиш хубаво тяло на куково лято. Това което за едни е добро, невинаги е приложимо за други хора.
08.11.10
20:49
Именно, че съм всеяден мога да ям сичко, но и имам м0зък с който да избирам какво да ям.
Хе, отговори ми точно така, както очаквах... мога да го определя най-точно с чудесната звучна чуждица “кьорфишек”.
Имаш мозък, значи. Това е добре, но дали той е причината да избягваш месо? Да видим:
казано от the_ace на 02.11.10, 20:08:
И яйца не ям :) . Цял живот съм бил вегетарианец. Виновните - мама и тати :D
Не случайно ти казах, че нямаш собствено мнение по въпроса, което лично ти да си изградил на база своя интелектуална дейност.
Няма значение... получих отговора ти, за мен беше показателен. Колкото до физиката ти... смятам, че Дамата по-горе може да бъде по-обективна от всеки мъж и вероятно е съвсем точна в преценката си. Както и да е... желая ти успех. Напускам дискусията по отношение на източниците на храна, не съм този, който ще ти казва какво да ядеш и какво не. Ще проследя само дали младежът radolgc ще ни осветли по въпросите за яйцата и дали ще направи прелом в науката за храненето.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.11.10 20:59.
Вегетарианецо, може ли да попитам само - религиозен ли си ?
Мнението беше редактирано от Мирослав на 08.11.10 20:58.
Абе, изядохте го момчето, няма що. Нека си яде каквото си иска и вярва в който господ му е кеф. Mike Mahler и той е веган, човечецът, пък нищо му няма. Ако знам, че с подобно хранене ще постигна неговото ниво, заебавам и месо и всичко :) Сега предполагам, ако младежът каже, че е мюсюлманин, определени хора ще се втурнат да го покръстват, защото видиш ли, официална религия тук е християнството. Ще наприказваме един камаз баластра мохабети и ще кажем, че сме изчерпали темата и повече няма да пишем :) Не е зле да оставим различните да съществуват, но тъй като и те са хора, са подвластни на същите инстинкти за поучаване на другите. Ама нали ние сме мнозинство :)
казано от Миsh0 на 08.11.10, 20:57:
Вегетарианецо, може ли да попитам само - религиозен ли си ?
не, не съм религиозен, толкова не ми е сварен мозъка;)))
- растенията са живи организми, също както животните и са равнопоставени с тях като значимост за Природата на планетата. Да или не? С какво право ги унищожаваш избирателно и целенасочено?
- флората трансформира неизползваемата за останалите организми слънчева енергия и формира биомаса. Кое ти дава право да унищожаваш енергийния източник за фауната на планетата?
- растенията са в състояние да произвеждат и поддържат кислорода във въздуха, който дишаме, за да живеем. Те поемат и въглеродния двуокис, който е токсичен за човека. С какво право посягаш на организмите, поддържащи равновесието на този жизнен ресурс?
Пиша ти всичко това за да ти покажа, че лесно мога да обърна медала и да лъсне обратната му страна. Мога и още да попиша, но мисля, че е достатъчно. Мога да ти нахвърлям и неоспорими факти на тема колко вредоносно е земеделието (източник на храна за вегетарианците, нали така?) за екологичното равновесие в Природата... Съжалявам, ти принадлежиш към животинския вид Homo sapiens recens, типичен всеяден представител на фауната на планетата Земя. Нищо не е в състояние да промени този факт и да промени физиологията ти в рамките на един човешки живот. Дали ще коментираш моето мнение или не, това не е важно. Важното е да знаеш собствената си Истина... а не да приемаш за аксиома чужди възгледи с неясна аргументация. Тренирай и преследвай целите си... да, можеш да живееш приемайки само храна с растителен произход. Мисълта ми е, че го правиш под въздействие на външен фактор, а не заради особеностите на твоята физиология и анатомия. Вероятно за теб си струва... а дали наистина е така?
значи вегетарианците били разрушавали екологичното равновесие...на теб известно ли ти е колко много повече се разрушава то от производството на месо, ето ти няколко неоспорими факти, и между другото аз не си сека дървета от джунглите на Амазонка, за да се изхранвам:
Месото е разхищение
Не мисля да добавям повече дяволии по темата, а просто да изложа интересни факти.
- В периода 1960-1995 са изсечени 43% от тропическите гори, за да бъдат превърнати в двугодишни пасища, тъй като почвата им се оказва неблагоприятна за развитието на тревна растителност.
- 80 % от инспекторите в европейската асоциация за контрол на пилетата не ядат пилешко.
- За отглеждането на 1 кг домати са необходими 231 литра вода.
- За отглеждането на килограм телешко са необходими 52 000 литра вода.
- От един акър земя могат да се отгледат 365 кг телешко или 44 150 кг картофи.
- 85 % от повърхностния плодороден слой на почвата се унищожава при превръщането й в пасище.
- От килограм зърно може да се направи килограм хляб.
- За 1 килограм телешко са необходими 20 кг зърно.
- 50 % от хората, които ядат месо, умират от сърдечни заболявания малко след 45-годишна възраст.
- 4 % от хората, които не консумират месо, умират от сърдечни заболявания малко след 45-годишна възраст.
the_ace, виж сега приятелю, на мен лично си ми голяма симпатяга, а и вероятно на много други потребители във форума. Виждам, че си грамотно момче, виждам също така, че си разколебан, правиш нещо, в което ти самият не си сигурен. Името на дневника ти го издава, без да си искал. Ако ти самият беше уверен в избора си, който в случая дори не е твой, нямаше да “биеш тупана”, че си вегетарианец. Като защитаваш тезата си, ти всъщност защитаваш мама и тате и аз те разбирам, но...
Но както вече казах, ти си грамотно момче, за това чети и мисли, чети и мисли и разбери кое и защо правиш, в живота трябва да си наясно със себе си, иначе си загубен. До колкото разбрах, ти не ядеш месо, защото не е хуманно, а трола (както вече го нарекоха) те подкрепя с твърденията, че в месото и яйцата няма нищо полезно, та дори са вредни - ти смяташ ли го за вярно? Да си хуманен (хуманен и вегетарианец не са синоними!) е едно, а да си кръгъл идиот е съвсем друго нещо! Не се подвеждай от такива фанатици!
Успех ти желая в тренировките и в избора ти, когато моментът настъпи:)
08.11.10
21:32
Мръвка се прави с мръвка, не с треви. Арнолд как мислиш, че е направил толкова маса, с пасене по ливадките ? Не, ял е телешко като прасе и е смукал млякото от вимето на кравата ( това второто е бъзик, искам да кажа, че е пукал кат прасе). Шегата на страна.
На мен ми е чудно защо вървиш против природата си и то само заради мама и тати, които цял живот ще те дундуркат може би ?
Стига си се лигавил, а почвай да набиваш яко месо иначе нищо няма да порастне . Ще си стоиш с 34 ръка може би още 1 година, когато ще качиш 1-2 милиметра.
08.11.10
21:32
казано от radolgc на 08.11.10, 21:22:
значи вегетарианците били разрушавали екологичното равновесие...
Такова нещо не съм написал. Не чети мнението ми както Дяволът Евангелието, моля.
на теб известно ли ти е колко много повече се разрушава то от производството на месо, ето ти няколко неоспорими факти, и между другото аз не си сека дървета от джунглите на Амазонка, за да се изхранвам:...
Известни са ми много неща. Гори се изсичат и за отглеждане на земеделски култури за храна. Да или не?
Месото е разхищение
На какво?
Не мисля да добавям повече дяволии по темата, а просто да изложа интересни факти.
Източник на тази информация?
Спорът е безсмислен по принцип. Какво стана с яйцата?
Че прогресът ще му се забави - това е така,но не е най-важното.За да функционират правилно ендокринните му жлези,особено в пубертета,човешкия организъм просто има нужда от животинска храна и най-вече месо.
-
- За отглеждането на килограм телешко са необходими 52 000 литра вода.
- От един акър земя могат да се отгледат 365 кг телешко или 44 150 кг картофи.
- 85 % от повърхностния плодороден слой на почвата се унищожава при превръщането й в пасище.
- От килограм зърно може да се направи килограм хляб.
- За 1 килограм телешко са необходими 20 кг зърно.
- 50 % от хората, които ядат месо, умират от сърдечни заболявания малко след 45-годишна възраст.
- 4 % от хората, които не консумират месо, умират от сърдечни заболявания малко след 45-годишна възраст.
Може да има нещо вярно за по-големите разходи по производството на месото. Казаха ти вече,че може да има чиста храна,както растителна,така и животинска. А може да бъде замърсена с химикали и едната и другата. На пръв поглед растенията са винаги полезни,а животинските продукти са “вредни”. Тук не слагаш може би татула,гъбите мухоморки и още много други растения. Които съдържат силно отровни алкалоиди и други вещества. Не може да отречеш обаче,ако си учил биология и генетика. Че животните са много по-близо биологично до човека. Отколкото растения с които нямаме почти нищо общо. Протеините на всички домашни животни и човека са изградени от едни и същи аминокиселини. Опитвани са дори трансплантации на органи от животни на хора. И е много по-логично да ядеш нещо което по химичен състав е по-близо до теб,нещо еднакво.Отколкото нещо напълно различно като растенията. От тях не можеш да ядеш нито кората,нито листата,нито клоните.Примерно за дърветата. Усвояват се предимно растителните въглехидрати,а за белтъците е доста трудно. Доколкото въобще ги има. И са много трудни за асимилиране. Знае се например за бобовите растения.
Ако животинския протеин не е бил навлязъл в менюто на човека преди хиляди години, може би сега нямаше да сме на върха на хранителната верига.
казано от Vonok4ec на 08.11.10, 21:32:
Стига си се лигавил, а почвай да набиваш яко месо иначе нищо няма да порастне . Ще си стоиш с 34 ръка може би още 1 година, когато ще качиш 1-2 милиметра.
Сигурен ли си?
казано от the_ace на 09.11.10, 12:51:
казано от Vonok4ec на 08.11.10, 21:32:
Сигурен ли си?
УБЕДЕН!
Шом мислиш, че с вегетарианство ще си здрав и ще живееш по-дълго за сметка на слабоват външен вид, нещо си се объркал. :)
Ако наистина целиш това, прочети и помисли, вместо да правиш глупости с тялото си - статистиката показва, че вегетарианците не страдат по-рядко от сърдечно-съдови, бъбречни и ракови заболявания, при тях намалява костната плътност (остеопороза), липсват им незаменими аминокиселини, които се набавят само от животински протеини, което пък води до отслабване на имунната система, до ендокринни проблеми и до невродегенеративни заболявания (болест на Алцхаймер, преждевременна деменция и други). Няма какво да влизам в детайли - по темата е писано и говорено много:
http://loveubacon.blogspot.com/2010/09/1.html
http://loveubacon.blogspot.com/2010/09/2.html
http://www.puls.bg/health/food/news_5616.html
http://www.blitz.bg/article/4490
http://www.lekar.bg/news-54/info-3413/%D0%92%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5.%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82.%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B8.%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/
Пътят към здравето и дълголетието за сметка на силата и външният вид е друг - нарича се “ограничаване на калорийния прием”.
http://www.longevitymeme.org/topics/calorie_restriction.cfm
http://en.wikipedia.org/wiki/Calorie_restriction
Не те нападам за избора ти - всеки има право на личен избор. Но както някой по-горе спомена, изглеждаш интелигентно момче, а един такъв избор трябва да е добре информиран. Ако осъзнаваш рисковете и неминуемите вреди от ограниченията, които си налагаш и въпреки това искаш да си вегетарианец, тогава всичко е наред.
Ще завърша с един въпрос за размисъл, след което повече няма да те занимавам с въпроса - защо някои аминокиселини (осем на брой всъщност) се наричат “незаменими” и колко от тях НЕ можеш да си набавиш с растителна храна?
Друго, което няма в растителните храни, е креатина.
Също може да провериш дали в сапуните у вас има животински мазнини или пък случайно в крема за лице или ръце на мама ;)
09.11.10
20:17
Бих искала да попитам нещо...Значи във всички книги за здравословно хранене- като се почне от разделното хранене и се стигне до Малахов, се твърди,че месото, млечните и захарта създават кисела среда в организма, която е причина за рака и т.н., докато плодовете, зеленчуците, ядките създават алкална среда, каквато е нормалната. И затова предполагам всички момичета от дамския форум се пречистват масово. Аз като много месоядна жена и в отлична форма, се питам всички тези автори лъжат ли? Или пък аз понеже все още съм млада, и затова не се разболявам даже и от грип...