09.11.10
20:33
Здравейте. Писал съм във форума преди доста време. Сега отново започвам да ходя на фитнес, но уж малко по-подготвен. Нямам изготвена хранителна програма, но имам някои основни въпроси. Купил съм си протеин Whey Gold Standard 2x2,3kg. Един приятел ми каза, че от начало е добре да започна с една доза след тренировка, защото ако започна да приемам твърде много протеин, тялото щяло да получи “шок” и щяло да започне да трупа мазнини - ВЯРНО ЛИ Е ТОВА? Ако спазвам фитнес програмата ми (4 дневна) и се храня 3-4 пъти на ден + 1-2 протеин, какви резултати според вас могат да се постигнат за 2-3 месеца? Аз съм на 21, 72кг, 186см. Като се има в предвид, че ще се опитвам да се храня с качествена храна, меса, картофи и т.н., но в Студентски град това е малко труден режим за спазване. Имам и още няколко малки, разяснителни въпроси като: Можете ли да ми кажете в кои части на деня, какво трябва да приемам, като протеин, въглехидрати и т.н. Примерно, какво се приема сутрин, преди тренировка, след и т.н. Не искам да ми казвате какво точно да ям и по колко, защото това е сложна работа. Аз ще се опитам да ям горе-долу добре, само трябва да знам кога, какво трябва да получава организма и с хранителна таблица ще видя кои храни дават нужните съставки. Благодаря ви предварително и се извинявам ако съм се изразил твърде елементарно в някои от запитванията ми!
09.11.10
21:28
казано от Едуардо на 09.11.10, 20:53:
Прочети малко тука http://www.bb-team.org/articles/1466/#axzz14ovAQaro
аз прочетох ,сериозна и много добра тема мисля ,че намерих някакво просто решение за моята хранителна програма ,тъй като ми е много разбъркана защото съм ученик ..
значи 73кг ,183 на 16 години тренирам от месец
ставам сутрин в 9ч. ям ( прясно мляко + 50-100 гр овесени ядки ) към 10ч ям 3-яйца цели или само белтъка + варени картофи + пържола.
11ч пия протеин (сурватка + 7гр целл стуф ) 12ч ми започва тренировката след тренировка пия 50 грама суроватка това ми доставя 37гр протеин + 7гр целл стуф.
( + протеинова вафла ако съм гладен тя ми доставя 22гр протеин ) 1час след това ям 2 банана или сандвич с черен хляб защото по това време съм в училище и нема кво др-да ям, по време на даскало ям и месо но с хляб ,като се прибера вечер към 19ч съм си в нас ям обилно месо,картофи,ориз ..вечер ако огладнея пак хапвам си сиренце или някой ябълчица ...
искъм да разбера някой да искаже мнение дали се справям до момента ...тренирам в понеделник,вторник,четвъртък и петък..
ако някой може да ми подреди тези храни ,ако не ги приемам правилно да ми направи една подредба ще му бъда благодарен тъй като съм начинаещ незнам коя храна по кое време да разположа ,питам все никой не отделя 2 - 3 мин да ми даде едно просто обяснение ...
след тренировка яж банана, а протеина го изпии 20 минути след това и вечер като огладнееш яж извара
10.11.10
13:37
Прочете ли тази статия: Втора смяна - фитнес преди училище