Дневника на Дебелия

Темата е заключена.

10.11.10
17:27

Здравейте, пичове :).

Съдейки по начина, по който да разписани другите дневници ще започна с малко инфо за мен:

На 29 години съм, 75 килограма, 173-174см височина. По фитнес залите съм от 2000 година некаде, но с големи прекъсвания. Също интензивно тренирах/м волейбол и плуване.
Цел: 70кг, но чисти + подръжка.

Съвсем малко предистория: през май месец тази година бех 94-95кг. Влезнах отново в залата главно за кардио + преси. Комбинирах с плуване (7км) на ден 4 пъти в седмицата. Във фитнеса в началото горях по 1400 калории, към момента въртя вело по 60км (~1100).
Наскоро открих street fitness-а и съм луд по това.

Настоящи дни: минимум 3 дена в седмица по 60км на велото + ~40 набирания. 5 пъти в седмица на лостове по 98 набирания (6 хвата по 3х6) + 40 кофички. 1-2 пъти в седмицата ходене по 3 часа по Витоша. Чат-пат бягане в Южния парк. Напоследък се заигравам и с по специфични упражнения на лост.

Храна: ще я разписвам по-подробно надолу, но накратко - от май месец не съм ял друго месо освен пиле или риба. Към момента съм разредил месото изцяло (макс 1.5кг на седмица). Натискам много на цвекло, зеле, моркови, краставички, чушки, изварка, чай.
Вечер съгрешавам обикновенно с пакетче солети.

Проблемът: често пиивам винце вечер в стабилни количества (~1.5-2l).

Ами това е, надявам се да стане хубав дневник!

Поздрави!

11.11.10
03:57

казано от debelin на 10.11.10, 17:27:

Здравейте, пичове :).

Съдейки по начина, по който да разписани другите дневници ще започна с малко инфо за мен:

На 29 години съм, 75 килограма, 173-174см височина. По фитнес залите съм от 2000 година некаде, но с големи прекъсвания. Също интензивно тренирах/м волейбол и плуване.
Цел: 70кг, но чисти + подръжка.

Съвсем малко предистория: през май месец тази година бех 94-95кг. Влезнах отново в залата главно за кардио + преси. Комбинирах с плуване (7км) на ден 4 пъти в седмицата. Във фитнеса в началото горях по 1400 калории, към момента въртя вело по 60км (~1100).
Наскоро открих street fitness-а и съм луд по това.

Настоящи дни: минимум 3 дена в седмица по 60км на велото + ~40 набирания. 5 пъти в седмица на лостове по 98 набирания (6 хвата по 3х6) + 40 кофички. 1-2 пъти в седмицата ходене по 3 часа по Витоша. Чат-пат бягане в Южния парк. Напоследък се заигравам и с по специфични упражнения на лост.

Храна: ще я разписвам по-подробно надолу, но накратко - от май месец не съм ял друго месо освен пиле или риба. Към момента съм разредил месото изцяло (макс 1.5кг на седмица). Натискам много на цвекло, зеле, моркови, краставички, чушки, изварка, чай.
Вечер съгрешавам обикновенно с пакетче солети.

Проблемът: често пиивам винце вечер в стабилни количества (~1.5-2l).

Ами това е, надявам се да стане хубав дневник!

Поздрави!

Aми коригирай храната защото по описанието ти е плачевно ЗЛЕ!

11.11.10
04:30

В застой ли си? Намалил си рязко храната, започнал си да тренираш 1000 неща, смъкнал си бързо килограми, а сега накъде повече ще намаляш храната или увеличаваш тренировките, а?
Започни да се храниш като мъж и разреди малко тренировките. Вместо тези солети си сготви едни свински пържоли и ги изяж с 1 чаша вино, а не с 2 л. Тези 60 км на велото колко часа ги правиш? Не ти ли писва?

11.11.10
09:42

Здравейте!

11.11.10

Закуска: 1 ябълка, чай
          150 коремни преси, 50 лицеви опори

Обяд: 100гр пилешко филе на скара, 100гр варен боб, 200гр цвекло, 1 кисело мляко, 150гр зеле
Лостове: 110 набирания, 40 кофички
Следобедна закуска: 2 ябълки, кофичка кисело мляко

Ани, не разбирам това със застоя. Храня се така, защото така се чувствам добре. Съгласен съм, че е добре да се разредят упражненията на лост, но с времето съм останал с впечатление, че ако не дърпам 3 дена примерно и ефекта се обръща. Солетите ги ям не, защото трябва да ям нещо, а защото ми харесват (като че ли това е единствения боклук който приемам). Червено месо не мога да ям :(.

За велото - 2 часа ми хваща +-10мин (абе един филм на ipod-a :)). Въртя на програма, която сменя интензитета на всяка минута (3,7,3,7,3,7…..).

Може би, да - сега накъде?

Мнението беше редактирано от Venelin Spiridonov на 11.11.10 14:24.

11.11.10
10:49

Това, което се опитах да кажа е да намалиш ВСИЧКИ физически дейности. 2 часа вело в зала е много ако не си колоездач и не поддържаш състезателна форма. 7 км плуване са много ако не си плувец. С мизерна храна, като твоята в момента и много тренировки няма да стигнеш далеч на външен вид. Килограмите ще ги докараш до 70, но ще изглеждаш по същия начин.
Солетите не са никакъв проблем, яж и по 3 пакета ако искаш. Но яж и и нещо смислено. Виж другите в съседните дневници какво ядат и как тренират и започвай.

11.11.10
11:29

Бахти закуската :X

11.11.10
12:43

Ани, честно казано аз нямам за цел да изглеждам някакси. Никога не съм робувал на норми, форми или мерки. Това което се надявам да постигна е да изчистя максимално мазнините от тялото си (включая холестерол), защото усещам, че колкото количеството им е по малко в тялото ми толкова по добре се чувствам. Това, че някой ден ще изглеждам по еди какъв си начин не ме тревожи ни най-малко, важно ми е как ще се чувствам.

Да гледам другите какво ядат и как тренират...едва ли.

Защо да е много това натоварване? Общо взето въртя по толкова/плувам по толкова/, защото след такава тренировка се чувствам най-добре. Правил съм и повече правил съм и по малко, но това като, че ли е златната ми среда.

Довечера ще хапна 200 филе за ваше здраве! :)

11.11.10
13:03

казано от debelin на 11.11.10, 12:43:

...Това което се надявам да постигна е да изчистя максимално мазнините от тялото си (включая холестерол), защото усещам, че колкото количеството им е по малко в тялото ми толкова по добре се чувствам.

Здравей!

Няма да се опитвам да ти “давам тон в живота”, но ми направи впечатление това, което пишеш за холестерола.

В тази връзка, можеш да прочетеш това.

Защо да е много това натоварване? Общо взето въртя по толкова/плувам по толкова/, защото след такава тренировка се чувствам най-добре. Правил съм и повече правил съм и по малко, но това като, че ли е златната ми среда.

За натоварването - кардио, кардио, кардио... и то в много голям обем. Ще те разочаровам, но многото кардио може да те направи слаб, но не и твърде релефен. И със сигурност няма да те направи силен.

А защо държиш да свалиш теглото до 70 кг? Струва ми се твърде малко за твоя ръст (само за сравнение - аз съм на същия ръст, но тежа 25-30 кг повече).

Мнението беше редактирано от Vic на 11.11.10 13:45.

Защо да е много това натоварване? Общо взето въртя по толкова/плувам по толкова/, защото след такава тренировка се чувствам най-добре.

Критерият как се чувстваш след нещо не е еднозначен на думичката ‘здравословно’. Иначе нямаше да си вадим иглите от вените, цигарите от устата и т.н.
Анорексичките се чувстват дебели дори умирайки от прекалена слабост.
В пунктовете на Еврофутбол има много хора, които чувстват как ще завърши даден мач и...след мача са по-бедни.
Дали пък чувствата не ни лъжат понякога?
Но нека приемем, че тренировката ти е правилна и не те лъжат чувствата. След тренировката се чувстваш добре, но това не е краят на процеса. Тялото има нужда да възстанови след натоварването, както и да се презапаси за ново такова. С твоето гладуване (защото хранене е трудно да се нарече) ти не му даваш необходимото. В краткосрочен план то има откъде да си вземе каквото му трябва, но крайният ефект няма да ти хареса.
95% от хората по света са отслабнали бързо отначалото, но в крайна сметка не са задържали по-ниските килограми и завършват по-дебели и болни от преди. Едно пакетче солети не е достатъчно да си в другите 5%.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1