Гадене от рибата

12.11.10
16:27

Здравейте. Пиша ви защото имам проблем с храненето с риба.  Каквато и риба да ям, различна от филе от пангасиус (която толкова я плюят всички) ми се гади и ми се доповръща. Опитах с различни видове подравки, измивам я много хубаво ан течаща вода, поразичен начин я приготвям и всеки път ми се гади.
Та въпросът ми е мога ли да консумирам само пангасиус или след като е толкова вреден по-добре без риба. И в пангасиуса има ли омега-3 мазнини ?
Благодаря за вниманието. :)

12.11.10
17:03

Пъстърва/лаврак/ципура във фолио на скара със сехтин, лимон и риган пробвал ли си? Тези риби не миришат и дори нямат вкус много на риба:)

fire.is.my.nature

12.11.10
17:05

Абе глупости , ципурата си е доста мазна и си мирише много на риба :) Но е божествена според мен мммммм :)

Иначе какво му е вредното на пангасиуса ?

12.11.10
17:23

Средата на “отглеждане” :D

@ Julius С какво комбинираш рибата ?

12.11.10
17:31

На майка ми и става така от риба и и беше казал лекаря, че е от прекалено голямото количество на някакъв си там витамин в рибата, а и тя го имала в организма и така.

12.11.10
17:45

казано от korpusito на 12.11.10, 17:23:

Средата на “отглеждане” :D

@ Julius С какво комбинираш рибата ?

С кисело мляко, със салата със зетин и оцет, с ориз и с картофена салата, това се сещам засега.

12.11.10
17:46

казано от fire.is.my.nature на 12.11.10, 17:05:

Абе глупости , ципурата си е доста мазна и си мирише много на риба :) Но е божествена според мен мммммм :)

Иначе какво му е вредното на пангасиуса ?

http://gogata2427.bg2.info/2010/03/blog-post_23.html
Незнам дали да вярвам.

12.11.10
18:18

Абе нищо му няма на пангасиуса, стига глупости. Единствената риба, която мога да я ям без да ми е гадно.
Иначе мразя всякаква риба - ям насила, чак ми се реве и слагам промишлено количесвто чили сос и лимон, и отхапвам, и преглъщам с вода като хапче (особено скумрията (puke) )

fire.is.my.nature

12.11.10
20:42

Малеееееееее тези картини от блога ме втрещиха . Това не го знаех .... аз и без това не обичам пангасиус , добре , че не ям .... Ох даже ми се пригади и от другите риби (puke) хах

CI

12.11.10
21:13

Който е ял пъстърва от планинска рекичка не е сгрешил, уникална риба, само че не е лесно да си я набавиш :D
Ако ти се дават пък 35лв/кг сьомгата е също много вкусен вариант :D

12.11.10
22:05

Хапвай си пържена цаца с главите-тва е истината.Махай ги тия сиомги-мъонги,пъстърви.

13.11.10
06:53

Щом ти се гади, недей да ядеш риба. А съветите за цацата “избиват рибата”  (sweat)

13.11.10
08:40

казано от Anelia на 13.11.10, 06:53:

Щом ти се гади, недей да ядеш риба. А съветите за цацата “избиват рибата”  (sweat)

Да но откъде тогава ще си набавям омега 3 мазнини. Само от рибеното масло не е хубаво, желателно е от естествен източник. А и рибено масло не мога да пия постоянно.

“Хапвай си пържена цаца с главите-тва е истината.Махай ги тия сиомги-мъонги,пъстърви.”  -  И бира и пържени картофки, не мерси ! :)

Мнението беше редактирано от Julius на 13.11.10 08:40.

13.11.10
09:00

Е защо пък не - мерси, няма нищо лошо в цаца с бира, особено лятото :)

13.11.10
09:18

казано от Madboy на 13.11.10, 09:00:

Е защо пък не - мерси, няма нищо лошо в цаца с бира, особено лятото :)

Освен вкуса на цацата и тежестта от бирата :D

А действително, яденето на нещо само защото е “здравословно” или “полезно” или незнамсикакво - няма смисъл. Не ти се яде - не ядеш. Като се насилваш и тъпчеш като лекарство си вредиш повече, отколкото си помагаш с въпросните омега3. Рибено масло доскоро не бях пил сигурно година, някъде там не бях ял и риба (не че не обичам, нямало е наоколо) - нищо не ми е станало.

Мнението беше редактирано от G33K на 13.11.10 09:19.

Някои хора бързат да пишат “мъдрости” на кило.
korpusito зададе вероятно най-правилния въпрос.
Julius, виж тази статия.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.11.10 10:59.

13.11.10
21:04

казано от Кольо Пияндето на 13.11.10, 10:56:

Някои хора бързат да пишат “мъдрости” на кило.
korpusito зададе вероятно най-правилния въпрос.
Julius, виж тази статия.

тази тема съм я чел и преди. Не съм комбинирал с останалите с изключение на картофите. Но пак същото.

казано от Julius на 13.11.10, 21:04:

Не съм комбинирал с останалите с изключение на картофите.

Горе споменаваш кисело мляко...

14.11.10
08:53

казано от Кольо Пияндето на 14.11.10, 06:31:

казано от Julius на 13.11.10, 21:04:

Не съм комбинирал с останалите с изключение на картофите.

Горе споменаваш кисело мляко...

Да забравих за него. Но дори и с лимон и сол пак ми ства гадно.

14.11.10
13:07

Не я яж тогава.

14.11.10
13:20

Няма кво да стане и насила да хапне някой път. Какъв е проблема, да ядеш насила?

И аз ти предлагам да не я ядеш. Щом не можеш, защо да се мъчиш. Плюс това не виждам какъв е проблема да си набавяш Omega киселините от добавка като лененото масло. Отделно такива киселини има и в месото, ядките и още много храни...просто не са толкова много като при рибата :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1