Кой вариант прием протеин и амино

14.11.10
19:37

За мен - 80 кг , 182 см , 3-4 години в залата с почивки - сега 1-ви месец след 4 месеца почивка , имам нужда първо от качване на доста маса но само чисто . Проблема е че личния ми рекорд с най-различни добавки е 84 кг и то с много зор . Пробвал съм всякъкви скъпи и маркови добавки и съм на мнение , че дават временен ефект който след спиране на приема им просто изчезва затова сега мисля да наблегна на основното . Бих изкал да ми кажете кой вариант е най удачен за прием и както съвет ако според вас има друг по-верен вариант както и за нетренировачните дни  . Знам че храненето е основното затова залагам 5 яденета в деня когато имам време и 4 тренировачни дни в седмицата .

1.
Сутрин протеин Scitec 100% whey isolate ( 20гр ) , Витамини - Scitec multi pro
30 мин преди тренировка м/у 16-18 часа - Scitec 100% whey isolate ( 20 гр )
От началто на тренировката Xtend 1 доза ( 7 гр bcaa )
Веднага след тренировка Scitec 100% whey isolate ( 20 гр )  + Scitec Bcaa express ( 7 гр. )
Преди лягане Scitec pro long ( 20 гр. )
2.
Същия просто местя Scitec Bcaa express ( 7 гр. )  със сутрешния протеин

Като цяло ми се събират 80 гр. протеин и 14 гр . Bcaa може да е малко малко но до толкова мога да си позволя за момента .

Отделно да спазвам ли по горното и в нетренировачните дни  ?

Извинете ме ако съм написал някоя глупост и благодаря предварително за всички ваши мнения

14.11.10
20:07

за нетренировъчните дни махаш бцаа-тата, а протеина три приема сутрин, обед и вечер, поне така аз правя. :)

CI

14.11.10
20:25

Вариант 1 е по-добър щом сутринта взимаш протеин, по-добре бцаа да го взимаш след тренировка и по време на тренировка.
А в нетренировъчните дни-1 доза протеин сутринта+преди лягане казеин е достатъчно. Разбира се може и да заместиш някое хранене с него.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1