14.11.10
14:49
Здравейте маняци
Бихте ли ми казали тей като не ползвам химия а изкам да понаправя малко мускулна маса кой храни достъпни от магазинчета или домашно пройзводство са богати на протеин ?
14.11.10
15:04
казано от SporTLoveR на 14.11.10, 14:49:
Здравейте маняци
Бихте ли ми казали тей като не ползвам химия а изкам да понаправя малко мускулна маса кой храни достъпни от магазинчета или домашно пройзводство са богати на протеин ?
Протеин = Белтък. Дерзай !
Приател аз за това ви питам , защото не разбирам и ми трябва малко помощ... аз ако знаех нямаше да питам :) Просто изкам мнениа преди да са бъркам и да ям храни който само си мисля че са полезни а в действителност са пълна глупост и само лепнат по корема .
14.11.10
15:09
казано от SporTLoveR на 14.11.10, 15:07:
Приател аз за това ви питам , защото не разбирам и ми трябва малко помощ... аз ако знаех нямаше да питам :) Просто изкам мнениа преди да са бъркам и да ям храни който само си мисля че са полезни а в действителност са пълна глупост и само лепнат по корема .
Като си хапваш само белтъци няма да качиш мускулна маса. Яж месо, много месо, храни, богати на въглехидрати ( ориз, картофи, ядки, хлебни изделия и т.н) и в някакви количества белтъци. Също така ти трябва подходяща тренировка.
Ми горе долу това ми е.. сутринта преди даскало удома хапвам или орис с месо или картофи с месо или някакфо месо с нещо под какъвто и да е вид.. в даскало в междучасието някакви ядки.. 2 часа преди тренирофка 1 сандвич 1 4ас преди трен банан 10 мин кафе - тренирам , 1 банан , прибера са удума гладен като вълк и пак нещо или с месо или яйца си правя.. и вечерта 1-2 часа преди лягане пак хапвам ( понякога не малко ама като ми са яде какво да направя :( :D ) и това ми е г/д хранителниа режим.. а за тренирането гледам до 1 4ас да сам готов.. подгрявам добре , тренирам с по 1 силово + 2-3 други упражнения.. зависи от това каква ми е тренировката .. наквая кардио 5 мин + коремни преси и това е.. :)
14.11.10
15:21
Източници на пълноценен белтък са животинските храни : Месо, мляко, риба, яйца и т.н. За растителните източници прочети тази статия - http://www.bb-team.org/articles/3276/#axzz15GnqnvOr . Също така прочети : http://www.bb-team.org/articles/1466/#axzz15GoDh7V9 , http://www.bb-team.org/articles/914/#axzz15GoE9Nbi , http://www.bb-team.org/articles/1542/#axzz15GoN40pG . Успех! ;)
Благодаря ти приател ! Даже тази информациа ми преидва в множко защото сам на първо място ЛЮБИТЕЛ а не СПОРТИСТ . Най-важното според мен си е като тренирам без химията хапването.. дори и някой неща който не са чак толкова полезни си ги позволявам и изобщо не се подлагам на трудни диети...с мнението че щом то е направено за ядене начи не може то да е само ВРЕДНО.. :) С усилени тренировки , добро хапване , и ГОЛЯМО желание мисля че след 2-3 годинки ще постигна нещо.. защото още сам в такива години когато мускулатурата според мен тепърва почва да се развива и ще е глупост ако без химия и да се подложа на ДИЕТА ще кача някой мускул отгоре. БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО ЗА ТРУДА ТИ ДА НАМЕРИШ ПОСТОВЕТЕ :)
14.11.10
15:46
казано от SporTLoveR на 14.11.10, 15:38:
Благодаря ти приател ! Даже тази информациа ми преидва в множко защото сам на първо място ЛЮБИТЕЛ а не СПОРТИСТ . Най-важното според мен си е като тренирам без химията хапването.. дори и някой неща който не са чак толкова полезни си ги позволявам и изобщо не се подлагам на трудни диети...с мнението че щом то е направено за ядене начи не може то да е само ВРЕДНО.. :) С усилени тренировки , добро хапване , и ГОЛЯМО желание мисля че след 2-3 годинки ще постигна нещо.. защото още сам в такива години когато мускулатурата според мен тепърва почва да се развива и ще е глупост ако без химия и да се подложа на ДИЕТА ще кача някой мускул отгоре. БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО ЗА ТРУДА ТИ ДА НАМЕРИШ ПОСТОВЕТЕ :)
Моля! Искам и да добавя, че инфо-то, което ти дадох да прочетеш е много малко и базово и не трябва да ти идва в повече :) Също така, щом не искаш не следвай диети. Недей да броиш калории и грамажи на протеини, въглехидрати и мазнини. Най-елементарното нещо обаче е да подбереш поне чисто полезните храни за един човек целящ хубаво и здраво тяло (под здраво имам в предвид здраве) и да наблягаш на тях. Не казвам никога повече да не ядеш чипс, шоколад или сладолед. Просто не трябва да си като хората, на които от такива неща е съставено менюто им за деня, седмицата, месеца и годината (нищо лично ако обиждам някого) :) Както и да е...отново успех в начинанието и...Train Smart ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.11.10 15:49.
Така е но за мен КОЛИЧЕСТВОТО в храната е по-важно от КАЧЕСТВОТО... шоколада може да е доста ваглихидратен но кой е казал че ще го изям целиа.. 1 кутийка стига ;) По тази логика сам аз :D От сичко по малко и равномерно... се пак без химия и ако тръгна на лишение от сичко незнам дали ще постигна желаниа ефект :P
казано от SporTLoveR на 14.11.10, 17:02:
Така е но за мен КОЛИЧЕСТВОТО в храната е по-важно от КАЧЕСТВОТО... шоколада може да е доста ваглихидратен но кой е казал че ще го изям целиа.. 1 кутийка стига ;) По тази логика сам аз :D От сичко по малко и равномерно... се пак без химия и ако тръгна на лишение от сичко незнам дали ще постигна желаниа ефект :P
Ти първо дефинирай понятието химия какво значи за теб.
Ми разбирам химията като стимулант за допълнително развитие на мускула а за хранителните добавки , който каквото и да си мисли за мен пак са ХИМИЯ защото не са добити по естествен начин . :)
14.11.10
20:22
Изолираното от семките, растително олио е ХИМИЯ !!!
казано от SporTLoveR на 14.11.10, 18:13:
Ми разбирам химията като стимулант за допълнително развитие на мускула а за хранителните добавки , който каквото и да си мисли за мен пак са ХИМИЯ защото не са добити по естествен начин . :)
Протеина се добива от суроватка или от мляко, най-общо казано.
Ако искаш естествено добита храна - може, ама само ако ходиш на село да гледаш кокошки и да сееш домати. Всичко друго се добива и обработва с ХИМИЯ.
Протеина примерно се слага в колбасите, млякото и млечните продукти, които ядеш всеки ден. В шоколада няма нищо ЕСТЕСТВЕНО, всичко е химия или добито по химичен път. Прочети някой път етикета ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.11.10 20:39.
Аз мен ми е ясно че са боклуци и че няма за да имам по добра физика да стана фермер за да добивам натурални продукти , но въпросат ми беше на кой точно лесно достъпни храни да обърна повече внимание който ще ми дигнат чиста мускулна маса без да дигам сичко на корем само.. :) просто като цяло храната да не полепва това ми е идеята.. :) дайте някои савет от личен план или нещо подобно.. това нали е сайт за контактуване , а като гледам тука секи е скиптично настроен и се едно пише по принуда.. недейте така приатели - секи е бил като мен .. никой не се е родил научен :)
А не като гозби , а като излезя с приатели и ми се прияде нещо навънка и отида до някой магазин какво бихте ми препоръчали като по вкусно и здравословно :)
Банан включвам по 1 голям преди и след тренировка.. :) а за другите - киселото мляко го ям ама не много.. просто незнам с какво да го направя че да ми хареса.. писна ми с мюсли... :( фастъчки ям ама не сурови :) в седмицата по 2-3 пъти са включват xD
15.11.10
19:56
яж 2 след треноровка ,един се 1 нищо не си изял ;Д даже и като огладнея вече отивам да ям банани може да не е кой знае какво , но нали не е хамбургер с картофи ;)