19.04.05
15:41
Леле, как избеснявам напоследък като прочета нещо от сорта на- Яжте само ябълки и се наливайте с вода и чай и ше отслабнете, ше станете красиви, умни, здрави...
Следната тема просто ме разби http://daobg.com/forum/index.php?showtopic=1608&st=0 и по- специално изказванията на Silvana и Тoshe.
Как е възможно да има такива изроди, които убеждават 13-14 годишни момичета в повечето случаи, че да гладуват със седмици е полезно? И да дават примери с някви псевдо-будисти, които не ядяли в продължение на 100 дни и тичали като изоглавени...
Изобщо възможно ли е гладът да ти се отрази положително на организма ти? Абстрахирайте се от ББ-храненето и помислете за по принцип дали тва изобще е реално, защото напоследък отвсякъде чувам подобни мнения и съм адски потресена.
Виж сега, извън ББ-то, гладуването може и да е полезно в някаква степен. Само че май е по-правилно да се каже: извън живота на нормалния съвременен човек :D Принципно поддържам подобна теза, ако се чудиш по цял ден как да усъвършенстваш духа си - то тогава не виждам причина да не погладуваш известно време. Но ако си нормален човек, с всичките грижи, задължения и отговорности - няма начин да ти се отрази добре - и пак остава едно НО, защото познавам много хора (10), които са изпитали гладуването и са очаровани от него. Е, разбира се познавам и много, които са на точно обратната позиция, да не говорим, че има и такива случаи, които едва не завършиха фатално. Вярвам, изводите можеш да си ги направиш...
Поздрави :)
Специално за хората на по 13 - 18 години, не бих препоръчал никакво гладуване, нито някакви рестриктивни мерки относно храненето. Напротив, точно тогава храненето трябва да е най - пълноценно, понеже организма все още се развива.
Аз лично на тази възраст не се хранех добре - ядях много боклуци и прекалено малко качествена храна. Което съм сигурен, че малко или много ми се е отразило негативно.
Някой зрял индивид, може да си гладува колкото си иска, това си е негово право, както има право и да пуши, пие, дрогира и т.н. Той сам си носи отговорността.
Абе няма какво да говорим... просто то е тъжно това с гладуването. И то поне да се правеше някакво ШО ГОДЕ нормално намаляване на храната... ми то разни патки, цял ден карат на соелти и кола и си мислят, че правят нещо...
Не е гладуването фината, става въпрос за МЕТАБОЛИЗЪМ. Трябва да се ускорява метаболизма, а това не само не става с гладуване, ами и точно обратното, забавя се и като се почне нормален прием на храна се качват сланини/които организма възприема като резерв/
На мен лично, най-кофти ми става, като гледам как млади красиви момичета, след броени годинки, ще изглеждат като кютета защото си играят с режимите си. Приемрно редовно ми се случва да чуя: “Ох, от сутринта не съм яла...” Е какво му се казва на това.../като е 21:00 ч/ :shock: Или още по зле: “Умирам от глад, защото не съм яла днеска, ще отида да си взема нещо за ядене” - подразбира се някакъв полуфабрикат или сладкарско изделие или още някакъв боклук.
Та, ТОВА се счита за “гладуване”, не нещо друго.
Защото едно е да гладуваш ТАКА, друго е да ядеш известно количество пилешко месо, зеленчуцу, умерено плодове и диетични далаверки... и т.н.
Много работи издръках, ама карай, жалкото е, че това е реалността... :?
tpd, аз на това му казвам неволно гладуване :lol: Наистина е жалко за жените.
голямо против гладуването, много е вредно, една приятелка беше 3 седмици в болница заради такова гладуване...хубаво, младо, здраво момиче, решила че е дебела и седмица и нещо почти не яде...наркая припадна просто....и досега (засега са към 5 години) си носи последиците - увреден стомах
ГОЛЯМО НЕ НА ГЛАДУВАНЕТО
[quote author=“Martin”]tpd, аз на това му казвам неволно гладуване :lol: Наистина е жалко за жените.
Абе да ти кажа, хич не ми е до смях на мен, направо ми се драйфа вече. На някое гадже като направя забележка да не се съсипва, тя ме поглежда едно странно странно и какво ли си мисли: “Ъ, тоз пък егати лайното, да ми говори така” :? И след точно 6 месеца, я виждам същата патка, качила 5 кила/ ЧИСТО, демек ЧИСТА.... СЛАНИНА :lol:/ и продължава... а това момиче на 17 години, като стане на 20 вече, ще е ... ужас :evil: .
п.п. Евала им правя на прасетата, и те даже имат по-добра култура на хранене от голяма част от хората.
21.04.05
03:00
Някой има ли представа от моментната статистика за страната относно едно масово заболяване - анорексия невроза? Преди време (2-3 години) бяха изнасяни данни, че има 250 хиляди девойки с мотив за поставяне на подобна диагноза, любопитен съм как е сега?...
Eмиии, кво да ви кажа...аз без никога да съм била дебела в истинския смисъл на думата(най-лошо положение 58-9кг на 170см) 2 години съм на някви ту гладувания и диети ту тъпчене с всевъзможни боклуци. Като естествено следствие от тва направих 2 булимийки (в двете последователни години) едната за около месец, а другата за около 4 месеца без особени последствия. С 2 думи адски тъпа история. И всичко тва е продиктувано от желанието да бъдеш пръв във всичко или поне да се опиташ да си best of best и затва причиняваш на организма си всевъзможни страдания, за да се изравниш със кльощавата маса. Много се надявам, че завбъдеще нещата ще си останат както са сега- пълноценни и здравословни.
[quote author=“Image”]Някой има ли представа от моментната статистика за страната относно едно масово заболяване - анорексия невроза? Преди време (2-3 години) бяха изнасяни данни, че има 250 хиляди девойки с мотив за поставяне на подобна диагноза, любопитен съм как е сега?...
То няма такова нещо, просто когато процента нарасте до толкова, то става нещо нормално и не му правят статистика.
Огледай се като излезеш навън.... 2 варианта: 1) момичета/жени/ с задник колкото половината пътно платно; 2) хърби с дънки ниска талия и 2 яко орефлени, щръкнали кокала на таза... :?
шах и мат :shock: :lol:
21.04.05
14:30
Ам, мен ме притеснява, че големия % от слабоватите дами, са анорексички, а големия процент от леко пълните -> булимички... Страстно ми се ще да бъркам ма... :(
21.04.05
16:08
аз като представител на женското общество искам да подтвърда думите ти.
Повечето момичета които са ми били или са колежки, приятелки и т.н. живеят на полуглад, след което следва маниакално ядене и следва следващ ден на разкаянето и се прави пълен глад или денят на “кисело мляко/яблъки”. то кой е виновен в това не е ясно, или медиакултура, или необразованост, незнам.
Според мен е ясно кой е виновен: Мързела, защото:
1.Мързел: да се прочете инфото;
2.Мързел: да се направи/намери правилния хранителен режим за дадения човек
3.Мързел: да се тренира - 2-3-4 пъти седмично;
Тука веднага предвиждам как ще ми скочат няколко девойки с наострени маникюри да ми избодат очите и да кажат: “да ама стрес, ама работа, ама хормоните, ама нинам си какво” за тяхно оправдание. И така, килограмите се трупат - ден след ден.
Много се радвам, на тези които запазват самообладание и въпреки бавните резултати не се отказват а действат още по-упорито. За тях успеха не закъснява.
21.04.05
16:36
Според мен е ясно кой е виновен: Мързела, защото:
1.Мързел: да се прочете инфото;
2.Мързел: да се направи/намери правилния хранителен режим за дадения човек
3.Мързел: да се тренира - 2-3-4 пъти седмично;
Тука веднага предвиждам как ще ми скочат няколко девойки с наострени маникюри да ми избодат очите и да кажат: “да ама стрес, ама работа, ама хормоните, ама нинам си какво” за тяхно оправдание. И така, килограмите се трупат - ден след ден.
Много се радвам, на тези които запазват самообладание и въпреки бавните резултати не се отказват а действат още по-упорито. За тях успеха не закъснява.
не пич, при всеки е различно и не могат да се съдят хората.
има и мързел има и грешна (зависи от гледна точка на всеки) популиризана информация навсякаде. Отвори списание с название от типа “Диети и Съдби” или всякакво момичешко списание, почети какво пишат за хранене/тренировки. Раходи се из Славейков и виж сергиите с книгите за хранене. Даже влез в някой жески форум :)
Всъщност аз мисля че да си жена е пълна преебавка (звучи като чели съм транвестит :lol:) и от физическа гледна точка и от гледна точка на начин на мислене.
[quote author=“kny”]не пич, при всеки е различно и не могат да се съдят хората.
има и мързел има и грешна (зависи от гледна точка на всеки) популиризана информация навсякаде. Отвори списание с название от типа “Диети и Съдби” или всякакво момичешко списание, почети какво пишат за хранене/тренировки. Раходи се из Славейков и виж сергиите с книгите за хранене. Даже влез в някой жески форум :)
Всъщност аз мисля че да си жена е пълна преебавка (звучи като чели съм транвестит :lol:) и от физическа гледна точка и от гледна точка на начин на мислене.
Е, то ний в тоз форум, ще се избием по темата, ама карай. :lol:
Та, kny, недей да говориш врели некипели, защото аз лично съм правил на няколко пъти опит на няколко различни момичета да им налея малко разум в главата, да видят какво се казва здраве и къде е истината за него. То не бяха разяснения за хранене, тренировки и почивка не бяга демонстрации на сила и т.н. Ефекта е ПОД НУЛАТА, нито една се си направи труда да ОПИТА поне. И определено МЪРЗЕЛА е водещ, а около него се върти тъпотията. Груб съм, знам, ама както казах вече, неприятно ми е да гледам как човек се саморазкапва.
21.04.05
16:57
[quote author=“tpd”][quote author=“kny”]не пич, при всеки е различно и не могат да се съдят хората.
Та, kny, недей да говориш врели некипели, защото аз лично съм правил на няколко пъти опит на няколко различни момичета да им налея малко разум в главата, да видят какво се казва здраве и къде е истината за него. То не бяха разяснения за хранене, тренировки и почивка не бяга демонстрации на сила и т.н. Ефекта е ПОД НУЛАТА, нито една се си направи труда да ОПИТА поне. И определено МЪРЗЕЛА е водещ, а около него се върти тъпотията. Груб съм, знам, ама както казах вече, неприятно ми е да гледам как човек се саморазкапва.
:) сори аз не разбирам какво значи “врели некипели” не съм българка. Всмисъл май че дрънкам безсмислено :)
Аз не казах че няма Мързел, има и то огромен. Който иска бори се със него, ако осъзнава че има в наличие Мързел
Да затворя темата. Мацки, стига с лигни ходите да вдигате щанги!!!
:lol:
21.04.05
16:59
[quote author=“tpd”][quote author=“kny”]не пич, при всеки е различно и не могат да се съдят хората.
та междупрочем това се отнася за всички хора! а не само за женски пол!
тоест въпрос на личен избор и предпочитание! които иска - търси!
То е и въпрос на гледна точка. Познавам момичета, които в моите очи са направо кюфтета, а те изкарали ей такива ми ти паласки отгоре над дънките и си мислят, че са супер секси. На тях просто не им пречи, не че толкова ги мързи. Просто нямат изисквания към външния си вид и така се харесват - бляяяяяк. А това анорексия, това булимия - стана мода, ебаси модата...но пък и то какво да очакваш от такива, к. ти казват: не чети списания за красота, за да не се чувстваш грозна. Еми то т’ва не е мързел, а простотия. А и да не се повтаряме, но днес цял ден не съм яла и виж корема ми се е залепил на гърба и с глад ще отслабна...пиши ги бегали
[quote author=“kny”]
:) сори аз не разбирам какво значи “врели некипели” не съм българка. Всмисъл май че дрънкам безсмислено :)
Аз не казах че няма Мързел, има и то огромен. Който иска бори се със него, ако осъзнава че има в наличие Мързел
:) Охо! Ако знаех, че си чужденка щях да пиша по-нормално. Да, това значи. :) Но не толкова безсмислено, наивно в случая.
И да, права си, че е много повече до човека, не до пола, просто го казах в конкретната тема.
Хайде, много поздрави и браво на теб, че се занимаваш!! :D
21.04.05
17:55
[quote author=“tpd”][quote author=“kny”]
:) Охо! Ако знаех, че си чужденка щях да пиша по-нормално. Да, това значи. :) Но не толкова безсмислено, наивно в случая.
И да, права си, че е много повече до човека, не до пола, просто го казах в конкретната тема.
Хайде, много поздрави и браво на теб, че се занимаваш!! :D
мерси :)
виж даже твоя подпис е по темата:
“Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
:)
[quote author=“kny”]мерси :)
виж даже твоя подпис е по темата:
“Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
:)
Тов го чух да го казва един голям професионалист, тренъор по карате. Не съм сигурен дали е по темата, но той казваше: “Големи мускули не се правят в залата с железата, а тук на открито, защото големите мускули искат... и т.н.
Е, аз точно за Големи, не знам, но здравето, определено така се прави. :)
[quote author=“vania”]То е и въпрос на гледна точка. Познавам момичета, които в моите очи са направо кюфтета, а те изкарали ей такива ми ти паласки отгоре над дънките и си мислят, че са супер секси. На тях просто не им пречи, не че толкова ги мързи. Просто нямат изисквания към външния си вид и така се харесват - бляяяяяк.
Ауууу, колко познатооо. Вчера съм си взела кисело мляко и една ябълка и си ги хапвам в междучасието и една съученичка (с огромен задник и тлъсти бедра, облича си къси поли щръква от тук-от там, направо е адски смешна, ма се мисли за мн. готина мацка) мина покрай мен и с някъв супер пренебрежителен гнусен глас ми разправя ” Ма ти САААМО ТВА ЛИ ШЕ ЯДЕШ??? ТИ НОРМАААЛНА ЛИ СИ???” отговор: “МИ ДААА САААМО ТВА ШЕ ЯМ!!!”, врътна се, отиде да вкара една баница със Сникърс и горещ шоколад и след тва що е с такъв гъз?...незнааам, не мога да се сетя. :lol: