Подходяща ли е тренировката ми за гърди?

14.11.10
22:53

Аз съм на 19 и имам стаж в залата само 3 месеца. Преди това правих подготовка на лостове също толкова време. Вземам протеин 40-45 минути преди тренировка. Въпроса ми е следният: Подходяща ли е тренировката ми за гърди? Упражнения: 1. Права лежанка: Първа серия със 70 кг. (6-7 повторения), Втора: пак същото, на третата слагам 80 (2-3 повторения) и на последна серия слагам 60 за доизпомпване, 2. Наклонена лежанка: 3 серии с 60 кг, флайс: 4х10 и за последно упражнение правя кофички 4х10-12 и все пак гърдите ми изостават. Ако има нещо нередно в тренировката, моля да ми кажете. Мерси предварително :)

15.11.10
06:52

Имай в предвид, че гърдите доста трудно се оформят и не ми се вярва да ти изостават просто така ти се струва. А относно програмата мисля, че по добре ще е да правиш нещо от сорта като за начинаещи:

1. Лежанка 3х
2. Лег с дъмбел - 3х
3. Кофички 3х

и да комбинираш гърдите с раменете. :)

15.11.10
07:27

За 3 месеца стаж не може да твърдиш, че нещо ти изостава. bad_rado, с какво гърдите се отличават от другите мускули, че да се “оформят” трудно? ;) В програмата, която си дал няма упражнение за горна част на гърдите.

15.11.10
07:32

казано от Петко К на 15.11.10, 07:27:

За 3 месеца стаж не може да твърдиш, че нещо ти изостава. bad_rado, с какво гърдите се отличават от другите мускули, че да се “оформят” трудно? ;) В програмата, която си дал няма упражнение за горна част на гърдите.

Петко, че разбираш МНОГО повече от мен е факт. Но по принцип гърдите са най бавно развиващи или поне при мен е така :)

И съм дал упражнение за горната част на гърдите - Бенч прес с наклон с дъмбели

15.11.10
09:34

Ти си само на 14, какво очакваш ;)
За всичко си трябва време.

казано от bad_rado на 15.11.10, 06:52:

1. Лежанка 3х
2. Лег с дъмбел - 3х
3. Кофички 3х

Къде точно си го написал? ;) Ако е второто, добре, ама не пише от наклон.
Гърдите са като всеки друг мускул. Повечето начинаещи правят грешката да ги тренират прекалено много, с прекалено големи тежести и лоша техника и затова няма ефект.

15.11.10
09:39

казано от Петко К на 15.11.10, 09:34:

Ти си само на 14, какво очакваш ;)
За всичко си трябва време.

казано от bad_rado на 15.11.10, 06:52:

1. Лежанка 3х
2. Лег с дъмбел - 3х
3. Кофички 3х

Къде точно си го написал? ;) Ако е второто, добре, ама не пише от наклон.
Гърдите са като всеки друг мускул. Повечето начинаещи правят грешката да ги тренират прекалено много, с прекалено големи тежести и лоша техника и затова няма ефект.

Прав си Петко, начинаещите верно тренират много и със прекалено голями тежести, за техниката да не говорим, и само за добавки говорят.

15.11.10
10:18

Бутане от лег много просто на прьв поглед упражнение което 90% от хората го правят грешно.И още нещо да тренираш за маса е едно а за трибои друго техниката е различна.Намали килограмите за да ти влиза в гьрдите правеики го чисто.

15.11.10
11:44

Прав си Петко, начинаещите верно тренират много и със прекалено голями тежести, за техниката да не говорим, и само за добавки говорят.

Ами имам си ги 6-7 повторения. Доколкото знам е в нормите за тренировка за маса... Не знам на кое му викаш “прекалено голями тежести” и “тренират много”. Искаш да ми кажеш, че не трябва до отказ ли да се тренира? Не мога да те разбера какво имаш предвид. А относно добавките... Написах, по кое време ги вземам, за да разбера дали тогава се вземат, понеже на някои статии пишат, че трябва 2-2.5 часа преди тренировка, а на други 40-45 минути :) . Поздрави...

15.11.10
12:08

Яж повече качествена храна. Относно протеина: Това е протеин. Не е магическо хапче. Протеин се пие, когато тялото ти има нужда от него. Биологически погледнато, най-удачно е да го пиеш след тренировката, защото тогава тялото ти ще има най-голяма нужда от него, както и от другите необходими за нормалното му функциониране вещества.

Има две причини да не расте даден мускул - претрениране или неправилно/недостатъчно хранене. С твоят стаж бих заложил на претренирането. Генерално погледнато - не можеш да очакваш високи резултати за три месеца. Бъди постоянен и резултатите ще дойдат.

15.11.10
12:25

казано от TAPOUTSS на 15.11.10, 11:44:

Ами имам си ги 6-7 повторения. Доколкото знам е в нормите за тренировка за маса... Не знам на кое му викаш “прекалено голями тежести” и “тренират много”. Искаш да ми кажеш, че не трябва до отказ ли да се тренира? Не мога да те разбера какво имаш предвид.

Да, не трябва да се тренира до отказ. И честно казано, аз за гърди правя по-малко серии от теб. 
Също така, не е въпроса в повторенията, а в техниката на изпълнение. Ако не вдигаш чисто и не усещаш как работят гърдите, няма значение колко упражнения правиш и какви тежести вдигаш. При грешна техника, нищо чудно цялото натоварване да отива в рамото и трицепса.

15.11.10
12:30

казано от Петко К на 15.11.10, 12:25:

Да, не трябва да се тренира до отказ. И честно казано, аз за гърди правя по-малко серии от теб. 
Също така, не е въпроса в повторенията, а в техниката на изпълнение. Ако не вдигаш чисто и не усещаш как работят гърдите, няма значение колко упражнения правиш и какви тежести вдигаш. При грешна техника, нищо чудно цялото натоварване да отива в рамото и трицепса.

Много правилно. В начална фаза се работи върху техниката аз първите 4 месеца не съм качвал повече от 40 кг на щангата въпреки, че можех но се стремях максимално да изчиста начина на изпълнение на упражнението. И след това не беше проблем всеки месец да качвам по 10 кг от горе на щангата :)

Мнението беше редактирано от bad_rado на 15.11.10 12:31.

26.08.11
19:44

Здравейте! Извинявам се, че пиша едно и също по темата, но реших, че след като съм направил малко повече стаж тогава ще си проличи ефекта, но уви (fubar). Направих една година стаж и гърдите ми все още са изоставаща мускулна група в сравнение с гърба, ръцете и рамото. Тренирам по стандартна програма. Сложил съм ги в първи ден от седмицата за да акцентирам върху тях, но разтежа не е както трябва. Упражнения: хоризонтален лег 4х8 (между сериите правя с по-голяма тежест 2,3 повторения) , наклонен лег - същата работа както хоризонтален, флайс 4х8 и кофички с тежест - 4 серии. 1 път в седмицата ги тренирам. Отвреме навреме сменям упражненията, като започвам с наклонен лег. Моля за допълнителен съвет :S . Например в дните, които не ги тренирам може ли да правя лицеви опори за по-голям плътност :?  . Ръст: 179 см , тегло: 79 кг.

Мнението беше редактирано от TAPOUTSS на 26.08.11 19:47.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1