19.04.05
17:40
RedBull-a пречи ли ако го пиеш 10 минути преди тренировка?
маи въпроса е дали помага, кажи кво се садържа в него и може да получиш някав по смислен отговор
Инфо от официалния сайт на Редбул:
Red Bull Energy Drink
Ingredients: carbonated water, sucrose, glucose, sodium citrate, taurine, glucuronolactone, caffeine, inositol, niacin, D-pantothenol, pyridoxine HCL, vitamin B12, artificial flavours, colors
Nutrition Facts: Serving Size: 8.3 fl. oz Servings per Container: 1 Amount per serving: Calories: 110 Total Fat: 0g Sodium: 200mg Protein: 0g Total Carbohydrates: 28g Sugars: 27g
Гледам много често хора преди да започнат тренировка и по време на тренировка се наливат с Редбул (и гледат малко странно - тип “I rule the world”, сещате се какво имам впредвид). Напитката им дава повече енергия и местят само железата (яко чийтинг).
Бих те посъветвал за същите пари да си вземеш протеинов бар/шейк за след тренировка, ще бъде много по ефективно.
Успех!
Мен ме интересува съставките в него вредят ли:
газирана вода, захароза, глюкоза, натриев цитрат, таурин(0,4%), глюкоронолактон, (0,24%), кофеин(0,03%), инозитол, витамини(ниацин, пантотенова киселина, В6, В12), ароматизатори, оцветители(карамел, рибофлавин).
въглехидрати - 11,3г
протеин - няма
мазнини - няма
100%
Това всичкото си дава чисто и просто енергия както и възстановява мускулите!!!
[quote author=“Epoc”]100%
Това всичкото си дава чисто и просто енергия както и възстановява мускулите!!!
100% вредят така ли искаш да кажеш ,или и аз не разбрах?
Абе много ясно, че вредят. Всички изкуствени стимуланти вредят малко или много, като почнем от кафето и стигнем до Шарк и Редбул. А системната им употреба, може да нанесе сериозни щети на нервната система, че и други покрай нея и тренировките.
По добре тренирайте чисто, без изкуствени лиготии, просто като се “надрусата” и можете едно, и после пак и пак и пак. Като го спрете ще усетите доста неприятен срив. Същото е и с кафето. Пример: Мои познати, вече са на фаза да не могат на ден без няколко кафета, а сутрин като стават са неадекватни без да си пийнат кафенцето. А това са млади хора, смятайте какво става в по-напреднала възраст...
Човек си решава...
какво пък му е изкуственното ?! има си витамини, кофеин а бе не е зле ама мн бари не си заслужава!
Тия енергийни напитки са всъщнмост захар и кофеин...дават само енергия, даже могат да ти помогнат да претренираш, защото ше имаш сила за по-обемна тренировка...
И азмисля че за тяе пари по-добре притеинче, или обикновена храна...
А за вредни - най-малкото като всяко газирано нещо прецакват стомаха...
Като цяло не бих пил такова нещо...опитвал съм - никаква полза...същия ефект като 2 кафета