15.11.10
16:07
Тренирам отскоро по следната програма-
1.Горен лег 3х8-10 повторения.
2.Лег 3х4,2,2повторения с увеличваща се тежест.
3.Флайс горен лег 3х8,10 повторения.
Понякога сменям Флайса със лицеви опори краката вдигнати на високо.
Горните гърди ги няма никакви!
Става ли тази програма за маса,сила?
Темата беше редактирана от Nike09 на 15.11.10 16:10.
15.11.10
16:10
няма смисъл да правиш лицеви... прави пек-дек,кофички или кросовър... лег-а ти трябва да е първо упражнение в малко повторения ( до 5,6 ) а полулега второ в повечко повторения.Ако ще правиш първо полулег го прави в малко повторения а лег-а го прави в повече повторения !
15.11.10
16:24
като ходи в зала какъв е смисъла.. ?! при полужение, че лицевите са отново бутащо упражнение ( а той е правил лег и полулег ) флайс и кросовър са по-добри варианти... а и кофичките нищо, че са бутащи и те
казано от kristiancho на 15.11.10, 16:24:
като ходи в зала какъв е смисъла.. ?! при полужение, че лицевите са отново бутащо упражнение ( а той е правил лег и полулег ) флайс и кросовър са по-добри варианти... а и кофичките нищо, че са бутащи и те
Точно тук съм съгласен с него лицевите упори трябва да отпаднат! И на тяхно място друго да добави :)
казано от kristiancho на 15.11.10, 16:24:
Тренирам в къщи!
Имам лежанка и дъмбели.
15.11.10
17:11
окей... все пак лицевите остават на заден план ако има с какво да правиш флайс...
Лицеви и без това правя много рядко!
Става ли програмата за сила и маса като цяло или не?
Другото е,че незнам дали да не правя 6-10повторения на всички упражнения или да карам на нещо смесено
като тая програма!Сериите ли да вдигна или да я оставя така известно време да вида дали ще има ефект?
Мнението беше редактирано от Nike09 на 15.11.10 17:43.
казано от Nike09 на 15.11.10, 17:42:
Лицеви и без това правя много рядко!
Става ли програмата за сила и маса като цяло или не?
Другото е,че незнам дали да не правя 6-10повторения на всички упражнения или да карам на нещо смесено
като тая програма!Сериите ли да вдигна или да я оставя така известно време да вида дали ще има ефект?
Програмата е екстра!! Сега остава само да изпълняваш правилно упражненията и до пролет си машина :)
Искам да наблегна на горни гърди,че са ми много зле.
Мисля да сваля тежестите защото усещам,че като правя трицепс имам повече сила отколкото за гърди!
Рамената също са ми много по-добре от гърдите поради не добро изпълнение...
При тренировка за гърди рамото издъхва първо след това трицепса а с малки тежести гърдите си работят екстра.
Мнението беше редактирано от Nike09 на 16.11.10 09:02.
16.11.10
10:33
Нищо, че рамото и трицепса издъхват. Още по-добре...така гърдите поемат натоварването както трябва. Друго се чудя...дали вдигаш правилно. Нали лактите не са ти в една линия с раменете като вдигаш? Това е грешен начин, натоварващ много лошо рамото и е предпоставка за контузия. Горния лег си го остави първо упражнение в същите повторения. Нали стигаш до отказ в този интервал, а не спираш просто, защото така трябва? Флайс-а го вкарай точно след горния лег. Няма смисъл да тренираш горни гърди, след това средни и долни, а накрая пак да се връщаш на горни. Товари ги докато трябва, без да им даваш такава почивка. Лицевите както ти казаха ги махни, освен ако не се товариш с тежест и не ги правиш до отказ в 8-12 повторения. Малко странно ми седи хоризонталния лег...в смисъл повторенията...2 упражнения правиш за обем, а 1 за сила...не е оферта така...по-добре направи всички упражнения на пирамидален принцип, ако държиш да тренираш и за сила и за обем едновременно. 3 серии по 8-12, 6-8, 3-6, за да тренираш целите гърди еднакво. Успех! ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.11.10 10:35.