Ето го и мойто НВД

19.04.05
20:54

Здравеите,
Значи мерките са ми : 83кг, 179 см и съм решил да отслабвам.
Така че си направих едно НВД :
1.Ставам в 6:45 към 7 часа ям извара(150-200гр) + 2 филиики хляб Бонус(не съм опитвал извара на чисто почти, ама никога не е късно, дано ми хареса)
2.Към 9:00 кофичка кисело мляко
3.11:30 хапвам 100гр фъстъци + някакъв плод от рода на ябълка и т.н.
3.След като се върна от даскало обик. към 2,2:30: салата(от зеле или домати и краст.) + пуешко филе50гр.+ 2 яица(това е преди тренировка някъде 1 час преди нея, може и малко повечко по късно не мога, защото фитнеса се пълни и става едно... няма място...)
4.Около 6 часа: 1 кренвирш + сирене или  извара(над 100гр)+ пак салата или пил. месо.(около 200 гр)
5.8:00 кофичка кисело мляко + 1 яице.

Още не съм я почнал ще изчакам да видя какво ще кажете.

Поздрави!

19.04.05
21:26

въглехидратите са ти повече от тия кйоито си сметнал,по-добре измисли нещо да сложиш на мястото на тая баница  :wink: ,иначе не изглежа зле според мен

19.04.05
21:58

трябва да махнеш тея филии тея картофи (за котето :lol: )сиренето трябва да го замениш сас извара иначе доло горе става

19.04.05
22:03

а картофите особено щом са под формата на манджа....забрави ги,според мен щом ги обичаш толкова е най-добре да ги ядеш варени,ама не прекалявай

19.04.05
23:24

Пич , значи , понеже и аз ходя на даскало и съм на НВД , за да избегна некви баници и тем подобни тестени изделия , предишния ден си кушувам малко плодове.Така освен 100 - 150 гр ядки изяждам и един плод , които предварително съм си купил и сложил в чантата(или торбата :D ).

20.04.05
07:00

Бе, честно казано на мен тва не ми прилича много на НВД, за да го промениш трябва да махнеш тия картофи и хляба, а за баницата да не говорим, ма тва вече всички ти го казаха. Друго- гледай храненията ти да са от еднотипни белтъчини- сиреч да не смесваш много сиренето/ кашкавала месото с яйцта и тн., просто като ги ядеш поотделно или поне и трите заедно, ще е мн. по-добре. Тва е от личен опит- онзи ден сирене+извара+пуешко филе, е няма да ти казвам как ме боля корема след тва.

20.04.05
12:38

Сега как е? Или трябва да пипна още нещо.
И да попитам някои да може да ми каже нещо повечко за хляб “Бонус”
Смисъл нарязан ли е , удачен ли е с НВД ?

20.04.05
12:58

Здравей, ще опитам да изредя нещата, които “куцат” според мен:
1. Първо и много важно - не съм сигурен, че сметките са ти точни, а без това не може. Така или иначе има процентни грешки в изчисленията, не можем да си позволим и ние да ги правим. Пример: 400гр кисело мляко+ябълка+баница+филия+салата+още салата+картофи (малко)+плод (евентуално) не е = на 81гр въглехидрати както и да го погледнеш. Повечко са...
2. Между второто и третото хранене има доста време. Вярно, че 100гр фъстъци не са малко, но пак е доста. Тук можеш да изядеш баницата към 9:00, а към 11:00 фъстъчките.
  Така, имаме вече 2-3 хранения, но къде е протеина? Дори и да смяташ този от фъстъците: първо е растителен и второ ще влезе в употреба след поне 2 часа. Помисли върху това :wink:
3. Следващото ти хранене е 20мин преди тренировка (или малко повече). Как мислиш, дали ще си усвоил нещо храната дотогава, стомахът дали ще ти е пълен, дали случайно няма да ти пречи на тренировката.... Смятам, че можеш да си отговориш на тези въпроси. А иначе би било добре да са минали поне 1,5 часа (а още по-добре два) преди да отидеш да тренираш. Вариант за храна 20-30мин преди тренировка е киселото мляко. Помисли и върху това  :wink:
4. Следтренировъчното ти хранене не съдържа достатъчно протеин (май). Нека сиренето да е поне 120гр, а ако е пилешко, поне 180гр.
5. Най-големия проблем: как така няма да ядеш след 18:00? Защо? За да започне тялото ти да гори мазнини, добре. Дори и да сполучиш в тази си цел, помисли колко мускулна маса ще загубиш поради невъзстановяване от тренировката (а и не само), а от друга страна дали изгорените мазнини ще са много, тъй като метаболизмът ще се забави при липса на храна? И върху това си заслужава да помислиш  :wink: Ако питаш мен, имаш нужда от още две хранения след 18:00. Малки като обем, нисковъглехидратни.
6. А и относно енергоразхода - когато аз тежах 82кг през есента енергоразхода ми беше около 3000ккал. За сведение, аз не си падам по честите и дълги тренировки. Ти тежиш 83кг и изразходваш 2000ккал. Може би ще добре отново да прегледаш сметките.
7. И накрая - противно на останалите, аз смятам, че добре съчетаваш храните. Вярно, има пропуски - нещо тук да се добави, нещо там да се махне, но все пак сме нормални хора и живеем нормален живот.
Успех! :)

20.04.05
14:02

Благодаря на всички за мненията ви.Особено на Мартин, но и на другите.Направих няколко промени.Кажете как е сега ?

Мартин би ли ми предложил нещо за ядене за след осем часа или някои друг, ако има някаква идея ?
И ако може някои да ме светне с тези смятания на Въглехидрати,Мазнини,Калории,Белтъчини ,че докато си мислех, че горе-долу знам как става се обърках тотално.
С таблицата от сайт-а работя уж, но нещо ...просто...

20.04.05
14:07

Виж, просто без да бързаш пресметни всичко.
Първо колко калории изразходваш, след това колко приблизително приемаш (и количеството на веществата) по твоята диета. След това може да споделиш рерзултата като кажеш преди всичко и собственото си мнение (може евентуално сам да направиш някои промени).

А колкото до това какво да ядеш след 18:00, мляко, сирене, яйца, аз и ядки ям, но съобрази храните с приема на храна през деня.

Поздрави!

20.04.05
19:51

Доколкото разбрах е добре да се яде и след 18 часа. Ако е така какво е наи добре?

20.04.05
21:35

Знам че само ви досаждам но моля ви помогнете ми пак  :?
Въглехидрати 0.8 до 1.1 гр. за килограм телесно тегло:
0.8*83=66.4 гр. минимум . 265.6 ккал.
1.1*83=91.3 гр. максимум 365.2 ккал.

Белтъчини 2.5 до 3.0 гр. за килограм телесно тегло:
2.5*83=207.5 гр. минимум 830 ккал.
3.0*83=249гр. максимум 996 ккал.

Мазнини 1 гр. за килограм телесно тегло
1*83= 83гр. 747 ккал.

максимум:365.2+996+747=2108.2 ккал.
минимум:265.6+830+747=1842.6 ккал.
1 грам белтъчини=17 KJ (4 KCal); 1 грам мазнини=38 KJ (9 KCal); 1 грам въглехидрати=17 KJ (4 KCal).

Това инфо го пишеше в една от темите и си изчислих лично за мен.
Ето вижте какво направих, но имам незнам за фъстъците и ябълките.

Белтъчини    Мазнини  Въглехидрати  Калории
извара(300гр)                51.6—          1.8—      5.4
к.мляко(2 кофички)          32—          7.2—      45
100гр фъстъци                ?            ?          ?
ябълка                        ?            ?          ?
пуешко филе 50гр.            10—          7—        0
3 яица                        38.7—        33.6—      2.1
1 кренвирш                    18.5—        20.1—      0
пил. месо 200гр.              43.2—        3.9—        0
Общо:                        194—          73.6—      52.5
Не включвам салатите.
И сега какво ?

21.04.05
11:13

От ябълката и фъстъците(те са около 18-20 гр. въгл.) сложи още 40 грама, а и от салатките още  малко и сметките ти скачат със 100 %.
Вземи кашкавал вместо кисело мляко.

21.04.05
16:10

noob, като включиш и салатите ще стане много добре. След 2-3 седмици ако не сваляш можеш поетапно да внасяш следните промени -  махаш в този ред: половината пакетче ядки (около 300кал); ако не помага едно яйце, част от млякото, ако се наложи ябълката. Но мисля, че няма да се стигне дотам.
Успех
пп - Ако имаш някакъв въпрос, конкретизирай го  :)

21.04.05
18:25

Много благодаря на всички,които са си отдели времето за мен.
Мисля да почвам от понеделник и ако има резултат или проблем ще си кажа  8)
Пак БЛАГОДАРЯ.
Стискаите палци.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1