19.04.05
22:20
Какво мислете за следния следтренировъчен шеик, които смятам да си правя ? :
30 грама суроватка 100% Whey ON
4 белтъка
1 банан
1 лъжица мед
1 лъжица фастъчено масло
5 грама креатин
5 грама глутамин
400 милилитра нискомаслено мляко
4 кубчета лед
според мен суроватката я пий чиста може и в по-голям грамаж 50 примерно (смесваъки я с млечни белтъци само ще я забавиш) а 15 мин след тва пий другото
24.04.05
22:32
Аз лично бих взел 2-3 банана, меда и краетина веднага след треноровката, суроватъчния с мляко и лед след 15 мин, а белтъците след още 20 мин. Глутамина сутрин на гладно или вечер преди лягане
Според мен тази “кашора” е доста кофти измислена. Смесването на различни хран. прдукти, още повече с различни хранителни качество, води до непълното им усвояване и затормозване на стомаха. Ако караш така продължително време незнам дали няма да се повредиш...
30 грама суроватка 100% Whey ON
4 белтъка
1 банан
1 лъжица мед
1 лъжица фастъчено масло
5 грама креатин
5 грама глутамин
400 милилитра нискомаслено мляко
4 кубчета лед
Смятай... пълна кашора...
фъстъченото масло го отдели от този шейк, просто няма смисъл, ако ще го приемаш приемай го съвсем отделно.
Пссле слагай само мед или само банани, не и 2-те. Просто смесването на плодове с други ран. прдукти води до... абе на наш език казано ДЖИБРА в стомаха. Плодовете най-добре отделно да си ядът. Но тъй като ти трябват въглехидрати, опитай само с мед, евентуално глюкоза/но аз не бих/
И за финал, за какво ти е тоя лед? Ти да се храниш качествено ли искаш или сладолед да си хапваш, защото разликата е голяма. Ако температурата на приетата субстанция падно повечко, ще настинеш жестоко.
Ето ви един линк да видите хората които са напред с материала какво правят :
http://www.bodybuilding.com/fun/proteinshakes.htm
[quote author=“Sisq0”]Ето ви един линк да видите хората които са напред с материала какво правят :
http://www.bodybuilding.com/fun/proteinshakes.htm
Видях линка, и все пак мисля, че мощно смесване на продукти не е никак полезно от гледна точна на бодибилдинга. Просто не се усвояват добре. Това е личното ми мнение. Любопитен съм останалите как мислят.
Относно фитнеса съм на принципа, нямам за цел да ми е вкусно и приятно, а полезно.
Поздрави. :D