Гинекомастия, или си внушавам?

16.11.10
10:17

Здравейте.Днес заблязах ,че в ДЯСНАТА (само там под зърното) гърда имам нещо като топче.Размерът му е г/д по-малък от топче за пистолет (ако ме разбирте).Та болестно състояние ли е това или просто си внушавам ?  на 15 и половина съм тренирам от 2 години пил съм само ON mega fat burners и то лятото на 22.09 ми беше последната доза. 1.80/77 кг !

16.11.10
16:00

на тези години може и да е такова.

16.11.10
16:04

Не се притеснявай това си е нещо напълно нормално при навлизане в пубертета. При някой се получават топчета под двете зърна на други  само под едното но като пораснеш се оправят. Не го стискай.
Все пак е хубаво да го погледне лекар за да не се окаже нещо различно.

Мнението беше редактирано от Manigga на 16.11.10 16:05.

Сега се сещам, че преди 7-8 години като бях на твоята възраст и аз имах такова топче. Не се оказа нищо сериозно и изчезна с времето. Но...все пак отиди на лекар или първо се посъветвай с родителите ти. Те може да са наясно :)

16.11.10
17:55

На лекар ще отида в близките дни! Да кажа на майка ми -беше първото нещо , но тя ми каза , че е нормално!
Благодаря!

16.11.10
19:40

На мен ми звучи като начален стадий на гинекомастия. Има ли болки като натиснеш топчетата? Може да почнеш да пиеш Цинк и Витамин А и двете ще помогнат тестостерона , ойто по принцип е завишен в пубертета, да не ароматизира в естроген. И още един въпрос , колко % са ти подкожните мазнини?

GE

16.11.10
20:29

Защо психирте момчето излишно, Това няма никакъв шанс да е гинекомастия, ако знаеш от како се получава ще ме разбереш. Това което напипваш го има почти всеке на твоята възраст и аз съм го имал даже на 2те зърна. Продалжавай да си пиеш протеини и да дигаш във залата и несе притеснявай за този проблем поне докато не посегнеш кам Стероиди.

18.11.10
12:36

казано от Гинекомастия-БГ на 16.11.10, 19:40:

На мен ми звучи като начален стадий на гинекомастия. Има ли болки като натиснеш топчетата? Може да почнеш да пиеш Цинк и Витамин А и двете ще помогнат тестостерона , ойто по принцип е завишен в пубертета, да не ароматизира в естроген. И още един въпрос , колко % са ти подкожните мазнини?

Ми незнм % колко са но са от порядъка на 10-15-20% ! Като натискам топчето няма проблеми- не ме боли!

18.11.10
20:00

Съжалявам ,че дублирам мнение ,но искам да ви попитам ако си взема ZMA (предвид това ,че тренирам) дали ще е от полза?

19.11.10
06:58

Цинк , магнезии и Б6 (ZMA), действат синергично. Повечето хора и особено трениращите имат недостиг на тези вещества и точно това прави добавката наистина действаща. Все пак не очаквай чудеса. Гинекомастията не се появява за седмица и не изчезва за семица, а и в повечето слуаи причините са комплексни и трябва да ги откриеш всичките и да ги отстраниш. Но все пак най-малкото от ZMA-то ще си вдигнеш леко тестостерона и това ще се отрази добре на силата и настроението ти като цяло. Може да пишеш в темата как ти се отразява. Вземи и витамин А, той е също толкова важен!

19.11.10
14:43

Днес ходих до ГП-то и ми каза ,че няма проблем не било сериозно всеки минавал през това! Аз обаче си взех ЗМА и от утре почвам! Мисля другия месец да си взема по отделно цинк витамин С и А!

25.07.13
09:34

Искам да попитам аз съм на 15 години и в дясната ми гърда се получило нещо кат топче и кат го натисна малко по силно ме боли дали да изчакам няколко месеца за да видя дали ще се махне от самосебеси или да ида на доктор защото не съм сигурен може да е и от побертета  :) моля ви кажете кво е по разумно да направя та да не е късно след време да си направя операция :) благодаря предварително :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1