лицеви на една ръка

13.11.10
20:26

Бащата нещо ми са дърви че мои да прави по 4-5 лиицеви на 1 ръка.Ся с него съм с хванал на бас че до месец и половина ще мога да правя по 1 макс 2.Кои мускулни групи участват и какви упражнения трябва да си правят? мога да правя лицеви с тесен хват.
Мерси предварително ;]

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 17:37.

ED

13.11.10
20:57

Бицепс, трицепс, гръб :D

13.11.10
21:34

Недей да тренираш ЗА тях, ами директно с тях започни. Всеки ден ги напъвай. Заставаш в горна позиция, пускаш колкото можеш и вдигаш. С времето ще усетиш кога да увеличаваш амплитудата.

13.11.10
22:35

По важност: техника, трицепс, гърди, рамо, гръб и т.н.

16.11.10
12:44

хаха пич рекорда ми е 90 на една рака :) обче правя по 130 с 2 незнам що така но ако можеш с 2 значи и с една можеш наи вече трябва да имаш здрав и силен корем след тва идва трицепса да избутва а рамото е опорната точка на краката тоест докато си доло напаваш с крака стягаш корема и с трицепса буташш  ако правиш лежанка 3 пати в седмицата само с 5ци ше дигнеш и лицевите на 1 рака за тия които мислят че лъжа мога да се хвана на бас :)

16.11.10
12:48

казано от iliushata на 16.11.10, 12:44:

хаха пич рекорда ми е 90 на една рака :) обче правя по 130 с 2 незнам що така но ако можеш с 2 значи и с една можеш наи вече трябва да имаш здрав и силен корем след тва идва трицепса да избутва а рамото е опорната точка на краката тоест докато си доло напаваш с крака стягаш корема и с трицепса буташш  ако правиш лежанка 3 пати в седмицата само с 5ци ше дигнеш и лицевите на 1 рака за тия които мислят че лъжа мога да се хвана на бас :)

Не, че нещо, ама искам клип на 90 лицеви опори на 1 ръка :D

16.11.10
12:49

Аз не мисля, че лъжеш, но съм сигурен, че не ги правиш правилно. Браво все пак, 90 е сериозна бройка дори и за две ръце.

16.11.10
13:15

90 са си доста голяма бройка, особено на 1 ръка.

16.11.10
14:02

казано от Voyager на 16.11.10, 12:49:

Аз не мисля, че лъжеш, но съм сигурен, че не ги правиш правилно. Браво все пак, 90 е сериозна бройка дори и за две ръце.

намерете някои клип с лицеви на една рака правелни да видя ама мисля че са правилни мойте.. ще кача клип

16.11.10
14:38

Просто ще ти опиша - тялото трябва да е равно на пода, кръста да не се извива, бедрата да не се усукват. Така е изключително по-трудно, не вярвам да има човек на света, който да може да направи 90 такива.

16.11.10
14:59

казано от Voyager на 16.11.10, 14:38:

Просто ще ти опиша - тялото трябва да е равно на пода, кръста да не се извива, бедрата да не се усукват. Така е изключително по-трудно, не вярвам да има човек на света, който да може да направи 90 такива.

незнам човек аз ги пратя като силвестар сталоун в роки 3 ... така знам че се правят така си ги и правят :) и в рекордите на гинес бях гледал един ги прави до 90 градуса абе мн разновидности имат прав си ше пусна един клип как ги правя

16.11.10
15:02

Айде стига лъга. Да нямаш предвид клекове със собствено тегло, а не лицеви опори ? Често се случва човек да бърка едно упражнение с друго.

16.11.10
15:19

90, ама за колко дни ?
Нали не ни мислиш за балами?
Е освен ако не си на 16г. където всичко е възможно във виртуалното пространство.

Мнението беше редактирано от Ivan Boichev на 16.11.10 15:21.

16.11.10
15:26

казано от Ivan Boichev на 16.11.10, 15:19:

Е освен ако не си на 16г. където всичко е възможно във виртуалното пространство.

Във виртуалното пространство винаги всичко е възможно :D

Роки не съм го гледал, но съм почти сигурен, че може да се измисли такова изкривяване на тялото, за което ако се правят достатъчно къси лицевите да се получи доста сериозна бройка.
Само че лицеви на 1 ръка са си точно лицеви на 1 ръка - заставаш за нормална лицева, махаш едната ръка и правиш все едно си с две. И тогава се оказва, че повечето хора които иначе правят по 10на+ реално им е трудно дори да задържат позицията, защото поясът не издържа :D
Ама съвсем друго си е лежанката, тва с лицевите е малко ташак работа... :)

http://www.kajukenbo.info/kajukenbo/bruce_lee_pushups.htm
Брус Ли ги прави тук на 3 пръста. Същото е с една ръка - точно както обясни Гийк.

16.11.10
15:46

В началото прави с по-широко разтворени крака,по-лесно се пази равновесие,а и по-лесно можеш да вкараш гърчове,след това може да почнеш да изчистваш техниката,главно се натоварват трицепса и рамото,а ако правиш някакви чупки от зор може всичко да ти се натовари :D.В момента правя 10 с дясна и 1 с лява ръка,голямо несъответствие...

16.11.10
16:56

казано от G33K на 16.11.10, 15:26:

казано от Ivan Boichev на 16.11.10, 15:19:

Във виртуалното пространство винаги всичко е възможно :D

Роки не съм го гледал, но съм почти сигурен, че може да се измисли такова изкривяване на тялото, за което ако се правят достатъчно къси лицевите да се получи доста сериозна бройка.
Само че лицеви на 1 ръка са си точно лицеви на 1 ръка - заставаш за нормална лицева, махаш едната ръка и правиш все едно си с две. И тогава се оказва, че повечето хора които иначе правят по 10на+ реално им е трудно дори да задържат позицията, защото поясът не издържа :D
Ама съвсем друго си е лежанката, тва с лицевите е малко ташак работа... :)

е така баш като почнеш с две и да си махнеш едната едвали верно има някой дет праи 90 ... обаче потарсете из нета рекорда на един грузинец 150 направи рекорд на гинес.. и не е по тоя начин по който вие твардите не искам да споря като намеря усб ше пусна един клип как ги правя  аз ше пиша в тая тема чак като имам клип ае до тогава се мачете :)

16.11.10
16:58

Ако правя например 2-3 серии по 10 бавни спускания с 1 ръка дали ще има непредък... те и спусканията са ми доста трудни :c

16.11.10
17:00

Ти се мислиш за много интересен, но не си. Всички знаем, че това което казваш е лъжа. Никога няма да направиш 90 лицеви на една ръка, квото ще да става. И не ми се сравнявай с световния рекорд (който пък се съмнявам да е 150), защото си далеч от нивото на този, които го е направил.

АЧ

16.11.10
17:22

Той е нашият български рекордьор ! :D

16.11.10
17:52

казано от str1ker.1 на 16.11.10, 16:58:

Ако правя например 2-3 серии по 10 бавни спускания с 1 ръка дали ще има непредък... те и спусканията са ми доста трудни :c

Ами вдигането е по-трудното,в началото гърчове...след това ще чистиш техника,иначе просто не става.В началото като не можех да се вдигна само от трицепса и рамото,правих 1 чупка в кръста,която определено ми помагаше.Ще се научиш с опит...сам съм се научил да правя лицеви на 1 ръка,коремно и силово(с много гърчове все още).1 приятел се научи да прави флаг,без да е гледал клипове или някой да му е показвал, без да има някаква уникална физика...трябва техника и упоритост :)

Мнението беше редактирано от TaCk0 на 16.11.10 17:53.

16.11.10
18:32

TaCk0 мн мерси брато ;) само да те питам горе долу за колко време се научи да ги правиш

16.11.10
18:44

За съжаление не помня,просто често се пробвах...Ако намериш някой да ти показва как прави на 1 ръка лицеви ще се научиш много по-бързо.Поне с коремното беше така при 1 приятел,самичък се научих да правя коремно за 2-3 месеца някъде ,след това той се научи за 2-3 седмици след като му показвах всеки път.

16.11.10
19:16

Според вас този уред дали ще помогне :
Ще се опитам да обесня как се използва - застава се в позиция за лицева опора хваща се да дръжките и се търкаля към тялото с цел изправяне на колене.

Мнението беше редактирано от boika на 16.11.10 19:41.

AZ

16.11.10
19:42

За коремната мускулатура и като цяло ядрото на тялото-определено!А от там косвено и за лицевите.Планкове и други подобни също би биха били ефективни според мен.Но както казаха преди-практика трябва и в един момент ще схванеш и техниката и всичко-просто ще започнеш да ги правиш :)

16.11.10
20:01

Пича с 90 те лицеви на 1 ръка ме разби тотално.. дори и на клип да го вида пак няма да повярвам.. :X

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1