17.11.10
17:15
Абе кво му направиха на това мляко, вече втори или трети път взимам 1-2 кофички и млякото нито е стегнато както преди, нито мирише на кисело мляко. Има някаква много неприятна миризма, като на плесен ли какво, а и на вкус е почти толкова ужасно. Някой друг да има подобно наблюдение?
Препоръчайте някъв сносен заместител, пак да е 0.1%?
p.s. Проверявам срока на годност, не е от това, не взимам кофичка с изтекъл срок.
17.11.10
17:44
И аз го забелязах това и с културата,и с други млека.На вид са същите,но долавям някакъв отвратителен синтетичен вкус,сякаш ям пластмаса или нещо подобно.
Не съм видял крава да дава обезмаслено мляко ;) Взимайте си 2% Пършевица по БДС, 8 гр. мазнини няма да ви навредят по никакъв начин.
Аз май се повтарям, но пак да споделя:
Преди 2 години на кофичките култура пишеше с големи цифри 0,1%.
В хранителния състав на абсолютно същите кофичики, обаче, пишеше следното: 0,1% животински мазнини, 3,5% растителни мазнини. В общото съдържание бяха посочени 3,6% мазнини на 100 грама.
После започна кампанията за отделяне на храните с растителни мазнини из магазините - съответно предателския надпис на културата изчезна след около 5 дни. Всички обаче твърдяха, че млякото било все така вкусно, гъсто и т.н.
Може би най-накрая производителят е спрял да сипва палмово масло вътре и културата е придобила консистенцията на истинско мляко 0,1% (т.е. почти същата като цвик).
Мнението беше редактирано от Ensiferum на 17.11.10 18:12.
казано от Ensiferum на 17.11.10, 18:11:
...
Много яка история, хареса ми. И честно казано нито за момент не се усъмних, че е вярна, което е наистина тъжното.
И между другото, наистина - колко стегнато да бъде 0.1% мляко? Аз съм виждал на Верея 0.1% и още някакво май имаше - ми те са си като айрян (аз даже в първия момент попитах човека кога успя да му сипе вода :D ), и е напълно нормално. Странното щеше да не са редки (а и да са вкусни - откъде да дойде този вкус, след като всичко е махнато.. човек като се пази от мазнини трябва да се примири с някои загуби откъм вкус).
18.11.10
15:21
@az100yan
Да, нещо такова, ужасно е на вкус.
@Ensiferum
Това, че в “Култура”-та има растителни мазнини и/или някво мляко на прах ( или там квото се слага за да е гъсто млякото ) си го знам, нямам проблем с това. Дори и да са спряли да слагат растителни мазнини пак не разбирам откъде идва този ужасен мирис и вкус. С други млека които уж се водят реални 0.1%, и са като вода както каза G33K, не съм имал подобен проблем преди като съм ги консумирал.
Щом нямаш проблем с 3.5% растителните мазнини, каква е причината да не консумираш нормално 3.6% мляко?
казано от Crazy_With_Razor на 18.11.10, 15:21:
Дори и да са спряли да слагат растителни мазнини пак не разбирам откъде идва този ужасен мирис и вкус.
Еми Верея-та примерно минават за сравнително приемливи като качество продукти - един вид, може и да има някакво количество действително мляко в тях и въпреки обезмасляването да остава “някакъв” вкус.
Това Култура честно казано не го бях чувал досега (не че съм критерий де), но е напълно възможно просто да е толкова долнопробно, че без палмовото масло (или каквото се слага там, не искам да знам) чисто и просто да не става за ядене. Тия всякакви растителни мазнини, дето ги бутат къде ли не, могат много добре да замаскират ниското качество.
Мнението беше редактирано от G33K на 18.11.10 17:11.
казано от Crazy_With_Razor на 17.11.10, 17:15:
Абе кво му направиха на това мляко, вече втори или трети път взимам 1-2 кофички и млякото нито е стегнато както преди, нито мирише на кисело мляко. Има някаква много неприятна миризма, като на плесен ли какво, а и на вкус е почти толкова ужасно. Някой друг да има подобно наблюдение?
Препоръчайте някъв сносен заместител, пак да е 0.1%?
p.s. Проверявам срока на годност, не е от това, не взимам кофичка с изтекъл срок.
Днес за първи път си взех 3 кофички “Култура” 0.1% и ми харесаха много...
казано от Ensiferum на 17.11.10, 18:11:
Аз май се повтарям, но пак да споделя:
Преди 2 години на кофичките култура пишеше с големи цифри 0,1%.
В хранителния състав на абсолютно същите кофичики, обаче, пишеше следното: 0,1% животински мазнини, 3,5% растителни мазнини. В общото съдържание бяха посочени 3,6% мазнини на 100 грама.После започна кампанията за отделяне на храните с растителни мазнини из магазините - съответно предателския надпис на културата изчезна след около 5 дни. Всички обаче твърдяха, че млякото било все така вкусно, гъсто и т.н.
Може би най-накрая производителят е спрял да сипва палмово масло вътре и културата е придобила консистенцията на истинско мляко 0,1% (т.е. почти същата като цвик).
Не е спрял, просто сега пише млечна мазнина 0,1 %, демек досещай се че има и друга мазнина.