сила, издръжливост, възстановяване

18.11.10
17:32

Здравейте!
От сега замислям какво да си взема за следващия сезон (футбол),който започва края на януари.
Спрял съм се на няколко добавки:
бета-аланин
БЦАА
кре-алкалин
Б-комплекс
рибено масло
CA + MG + vit.D
В дните,когато имам мач,ще пия и Л-цитрулин малат.Ще го пия само в деня на мачовете,че не знам дали финансите ще го издържат.10лв е за 20 капсули,а преди тренировка се пият по 4.
Смятам да си взема от тези добавки за 2 месеца.Какво мислите за изборът ми?
Също така имам и друг въпрос.На бета аланина пише,че се взема 1 месец и се прави почивка от 2 седмици,но човекът от магазина (преди съм пил бета аланин) каза,че е по-добре да се пие 2-3 месец и тогава да се направи почивка,както и кре-алкалина.Кой е по-добрият вариант?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 26.11.10 05:35.

18.11.10
21:50

Бета аланина след 1вия месец мисля,че не нужна почивка,може би след 2 поне.. кре алкан или етил естер да е креатина + витамини.. и преди мач те съветвам...доста здрави дози кофеин.

19.11.10
18:59

мне напротив
бета аланина трябва да се взима поне 2 месеца за да усетиш нещо

21.11.10
21:10

А за кре-алкалина трябва ли да правя пауза или мога да си го пия и него 2-3 месеца?
Сега да ви питам дали съм се спрял на добри фирми .. :)
БЦАА смятам да е или експрес на Сайтек или течните на НУТРЕНД,как ви се струва и имате ли по-добро предложение?
Бета аланина ще е на интерактив.
За сега за кре-алкалина съм се спрял или на олимп или на НУТРЕНД,но ако имате друг вариант .. ?
За Б-комплекса и рибеното масло да предложите нещо ?
Преди време пиех БЦАА,бета аланин и кре-алкалин (за 1 месец и бях доста доволен(7/10 :) )) и понеже ми даваха доста издръжливост и бягах повече на тренировките,ми се схващаха прасците (така си го обяснявам аз де ..),сега смятам да взема и Магнезий + Витамин Д + Калций,това дали ще помогне да няма крампи?
Спрял съм се на варианта да си взема отделно витамини и минерали,защото съм чувал,че така се усвояват по-добре,когато били на едно хапче,някои си противодействали.Също ще пия и витамин Ц и Цинк (тях ги пия за имунитет).
Да питам още нещо,което ме интересува.Има ли значение дали ги пия на гладно бета аланина,БЦАА-то и кре-алкалина?Примерно замислям го нещо такова-ям,след 1 час добавките и след 30 мин. тренировка,така добре ли е?
Смятам 2 месеца (на полусезон имам 2 месеца мачове) суплементирането да е на макс,дори и да ми излезе скъпо (все пак предполагам,че 300лв за 2 месеца ще стигнат).Ще съм ви много благодарен ако изкажете мнение и ми отговорите на въпросите :)

23.11.10
11:38

никой ли не иска да изкаже мнение :(

23.11.10
11:59

Качествени витамини- Витмин-100 Now foods (добър Б комплекс)
Рибено масло- Oxy Omega CL/ Ultra Omega 3 Now foods
Бета аланин- Интерактив
Кре-алкалин- EFX, Scitec
БЦАА- без значение, на прах са най-изгодни.

На всеки един от продуктите е описано кога и колко се приема.

25.11.10
13:13

А кре-алкалина мога ли да го пия 2 месеца и след това почивка или почивката трябва да се направи по-рано ?
И БЦАА-то как е по-добре-5грама 30 мин преди тренировката и 5 грама след или само един прием от 10 грама след тренировката?

25.11.10
13:53

казано от caihundrel на 19.11.10, 18:59:

мне напротив
бета аланина трябва да се взима поне 2 месеца за да усетиш нещо

Ти май не си пил бета аланин а ?

25.11.10
16:44

Определено е пил човека,ама май ти не си :)

25.11.10
20:17

Сега се зачудих дали вместо да си вземам по отделно витамини и минерали,не е по-добре към БЦАА,бета аланина и кре-алкалина да добавя Анимал Пак?И тук е мястото да питам дали след употребата на 44пакета анимал пак не трябва да се направи пауза?Преди известно време си бях копувал витамините и минералите на ултимейт,които са с доста високи дози,и продавача ми каза,че след 1 месец употреба,се прави 1 месец пауза.
А нещо да кажете по-горните 2 въпроса за кре-алкалина и БЦАА-то ? :)

Аз определено подкрепям комбинацията бета аланин+бцаа+кре-алкалин , смятам дори да пробвам нещо подобно.Пий си пака, добро допълнение е, можеш да добавиш и рибено масло.За кре-алкалин бих изпил една опаковка от 240 капсули, трябва да ти стигне за 10-11 седмици.Чак тогава бих направил почивка.БЦАА-то ще е добре да го пиеш поне по 20 грама на ден.Но ако поради финансови съобръжения решиш да го приемаш по 10 грама на ден, аз бих направил следното - 10 грама по време на тренировката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1