18.11.10
20:17
Здравейте имам един приятел, който започна фитнес от скоро но преди около година имаше проблеми с бъбреците от това че лежал на мокро и станала някаква инфекция (момчето тренира спорт не задавайте въпроси от сорта как е лежал на мокро). Проблема се нарича точно гломерулонефритът . Утре ще посети момчето личният лекар за да го пита него, но искам и вашето мнение дали е проблем той да пие чист протеин примерно whey isolate на Сайтек или това би му навредило по някакъв начин.
Темата беше редактирана от 4today на 18.11.10 20:40.
казано от 4today на 18.11.10, 20:17:
Здравейте имам един приятел, който започна фитнес от скоро но преди около година имаше проблеми с бъбреците от това че лежал на мокро и станала някаква инфекция (момчето тренира спорт не задавайте въпроси от сорта как е лежал на мокро). Проблема се нарича точно гломерулонефритът . Утре ще посети момчето личният лекар за да го пита него, но искам и вашето мнение дали е проблем той да пие чист протеин примерно whey isolate на Сайтек или това би му навредило по някакъв начин.
Гломерулонефритът е едно от тежките бъбречни заболявания водещи до остра бъбречна недостатъчност. И трудно лечим за разлика от пиелонефрита,който се лекува сравнително лесно. При гломерулонефрита май имаше автоимунни реакции,които увреждат бъбрека сериозно. Трябва да вземе спешно мерки за консулт и лечение при много добри специалисти. За бъбреците се наричат нефролози. Евентуално дори може да влезе в някоя клиника по нефрология за подробни изследвания.
Въпроса ми не е какви мерки да вземе за проблема си, той е направил каквото трябва питам конкретно въпроса за протеина
Отговорът е прост,според състоянието му. Каквото е описано в епикризата,ако има такава. Или заключението от прегледите. Според това дали е успял да излекува заболяването. И ако не напълно, то налагат ли му специална диета и ограничения в храненето специалистите.
Не са му дали диета която трябва да спазва. Не ме разбираш епикризата няма общо с това което питам. Тъй като креатина при дълга употреба прави проблеми на бъбреците питам дали ако пие протеин ще има някакви проблеми в неговото положение. По принцип ясно че няма проблеми, но питам за неговото положение, ти май не ме разбра и пишеш други нещо които не ме интересуват ....
Мнението беше редактирано от 4today на 19.11.10 05:03.
Преди са му били забранение млечните продукти, но това е било преди бая време и си яде нормално абсолютно всичко. Някой може ли да изкаже мнение ?
Мнението беше редактирано от 4today на 19.11.10 14:52.
казано от 4today на 18.11.10, 23:13:
... Не ме разбираш епикризата няма общо с това което питам. ...ти май не ме разбра и пишеш други нещо които не ме интересуват ....
Съмнявам се дали си ме разбрал добре. В тези епикризи пише “окончателна диагноза...”(еди какво си) и дават някакви препоръки. Писано е каква точно форма на гломерулонефрит има и дали е излекуван напълно и прочее. Ето това е най-добрият медицински сайт според мен и за мен е номер едно в беге: http://www.arsmedica.bg/bg/illness/subprm/nephrology/alpha/0.html Дадени са няколко вида гломерулонефрит. За всички видове препоръчват ограничаване на солта и водата. Но за белтъците,протеините, препоръките са различни според вида на заболяването. За няколко разновидности препоръчват ограничаване на белтъците в храната. Но например за “мембранозен гломерулонефрит” са препоръчали храна богата на белтъци,когато заболяването не е в остра форма. Можеш да прегледаш линковете и ако не ти се чете всичко,препоръките са в раздел “лечение” на всяка статия. Той може да запита лекарите си може ли да яде месо неограничено,да пие мляко. И ако кажат и за двете, че няма ограничения значи няма да има проблем и за чист протеин.
Еми мен именно това ме кара да мисля че може, тъй като не са му забранили нищо да яде преди е било това преди 8-9 10 месеца минимум, но от тогава си яде всичко в неограничени количества ...
19.11.10
17:12
Е последно излекуван ли е или не? Ако не е, да не взима протеинови пудри и да се готви за ниско протеинов хранителен режим, за да се облекчи работата на бъбреците. Ако е и няма патологии, да пие протеин без да се притеснява.