09.11.10
22:19
Реших да си взема протеин и амино.Спрях се на
JC Nutrition - 100% Whey Protein 2кг
Optimum Nutrition - BCAA 1000 200cap
връзва се около 110 лева.За тези пари това добре ли е ?
Optimum Nutrition100% Whey Gold Standart 5lbs
OPTIMUM NUTRITION SUPERIOR AMINO 2222 mg. - 325tbs
Добре..А тези стават ли ?
казано от fulsome на 10.11.10, 10:22:
OPTIMUM NUTRITION SUPERIOR AMINO 2222 mg. - 325tbsДобре..А тези стават ли ?
Да
10.11.10
11:45
Добър е стака ; )
Според мен в началото добре се беше ориентирал към БЦАА, но ги смени с 336гр. прах на ОН. Лично мен 5гр. БЦАА преди и 5гр. след тренировка МНОГО по-добре ме възстановяват от 10 таблетки Амино 2222. Ако пиеш по 10 таблетки амино или 10гр. БЦАА ще ти стигнат за еднакъв период от време. Препоръчвам ти БЦАА! Протеина е най-добрия!
Мнението беше редактирано от AbSs на 10.11.10 14:09.
Така.Взех си нещата на ОН от по-горе.БЦАА-та са на прах.
Сега искам да попитам как да ги взимам.
Протеина сутрина като стана колко да пия ?
След трнировка ще пия 40гр.
В почивните дни само сутрин ли да пия ?
БЦАА-та как се приемата,кога и как ?
Яденето ми е това -> http://www.bb-team.org/forums/viewthread/48939/
20г. 194см. 85кг.
казано от fulsome на 18.11.10, 21:41:
Така.Взех си нещата на ОН от по-горе.БЦАА-та са на прах.
Сега искам да попитам как да ги взимам.
Протеина сутрина като стана колко да пия ?
След трнировка ще пия 40гр.
В почивните дни само сутрин ли да пия ?
БЦАА-та как се приемата,кога и как ?Яденето ми е това -> http://www.bb-team.org/forums/viewthread/48939/
20г. 194см. 85кг.
Сутрин след ставане - 1 доза протеин.
Преди тренировка - 1 доза протеин и 1 БЦАА
След тренировка -веднага 2 дози БЦАА, 30-40мин след БЦАА-то пиеш 1 доза протеин.
1-2 Дози БЦАА преди лягане.
В почивни дни- протеин сутрин и един път си избираш, когато нямаш източник на протеин в храненето. БЦАА пак преди лягане.
При повечето хора (за съжаление) добавките трябва да стигнат за определен период от време, според финансите. По колко и кога да приемаш добавки зависи от много неща - хранене (и какво си набавяш от него), сън, натовареност на деня, интензивност на тренировката, дали тренираш сутрин, през деня или вечер. Аз, например, в нетренировъчен ден избягвам да взимам протеин и амино, особено когато храненето ми е на ниво и не се налага да запълвам “дупки”, въпреки че мога да си го позволя. Като минимум може да смяташ следното:
БЦАА - 5гр. преди и 5гр. веднага след тренировка. (ако е дълга тренировката и 5гр. докато тренираш).
Протеин - 20 мин. след трен. 1 доза (32гр.), преди лягане 1 доза (32гр.) с кисело или прясно мляко и малко мазнини - ядки например (ако предтренировъчното ти хранене е добро, пропускаш протеина преди залата и за това не го пиша).
Като оптимален вариант (без да знам как се храниш) може да пиеш и по доза протеин със закуската в тренировъчен и нетренировъчен ден. Доза протеин преди лягане и в почивните ти дни, а БЦАА-то по 10гр. преди и след тренировка.
Мнението беше редактирано от AbSs на 19.11.10 11:25.
Хмм.Аз до колкото знам преди лягане няма смисъл от такъв протеин-трябва да е казеин.
В трен. дни ще пия сутрини и след тренировка по 30-40гр.
БЦАА-то по 10гр. преди и след тренировка (може и преди сън)
А да попитам има ли проблем след тренировката ако в протеиновия шеик сложаи бцаа-то и ги разбия заедно ?
казано от fulsome на 10.11.10, 10:22:
OPTIMUM NUTRITION SUPERIOR AMINO 2222 mg. - 325tbsДобре..А тези стават ли ?
Само амините на Оптимум можеш да ги смениш с тези на Гаспари, защото в 2222 има и соя.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 19.11.10 12:24.
казано от fulsome на 19.11.10, 11:48:
Хмм.Аз до колкото знам преди лягане няма смисъл от такъв протеин-трябва да е казеин.
В трен. дни ще пия сутрини и след тренировка по 30-40гр.
БЦАА-то по 10гр. преди и след тренировка (може и преди сън)А да попитам има ли проблем след тренировката ако в протеиновия шеик сложаи бцаа-то и ги разбия заедно ?
Преди сън няма нужда от БЦАА. Суроватката става за преди лягане смесена с мляко и мазнини - е не е като казеин, но както казах нещата опират и до финанси и дали можеш да си позволиш 2 вида протеин.
Може да ги смесиш, но е по-добре както ти казах. Ако не те отвращава вкуса на БЦАА може да си носиш дозата в залата и на края, още преди да си се преоблякъл я изсипваш в устата и преглъщаш с няколко глътки вода. Като се прибереш у вас си правиш протеиновия шейк.
19.11.10
18:46
винаги съм се чудел защо престижна фирма като ОН прави аминокиселини със соево съдържание
на Гаспари Аминомакса определено е по-добрият избор
казано от Стоянчо на 19.11.10, 12:24:
Само амините на Оптимум можеш да ги смениш с тези на Гаспари, защото в 2222 има и соя.
казано от caihundrel на 19.11.10, 18:46:
винаги съм се чудел защо престижна фирма като ОН прави аминокиселини със соево съдържание
на Гаспари Аминомакса определено е по-добрият избор
Как не разбрахте, че човека си е купил вече БЦАА на ОН?
казано от AbSs на 19.11.10, 22:27:
Как не разбрахте, че човека си е купил вече БЦАА на ОН?
Чакахме да ни се скараш за да се зачетем предишните мнения ;)
казано от Стоянчо на 19.11.10, 22:44:
Чакахме да ни се скараш за да се зачетем предишните мнения ;)
Трябва да има и хора за борба срещу организираното нечетене на мнения;)
Мнението беше редактирано от AbSs на 20.11.10 05:23.
20.11.10
08:24
Оле боже .. (headbang)