Карате или кик-бокс

DI

18.11.10
18:56

Здравейте,
Искам да ви попитам кои спорт-Карате или кик-бокс ще ми помогне гърба да ми се изправи по бързо, защото имам гръбначно изкривяване(кифоза)? Тоест кое от двете ще помогне на гърба. Аз правя упражнения които ми дадоха от физиотерапията тренирам фитнес.

18.11.10
19:21

Досега някой да се е изправил от кикбокс не съм чувал, все обратното се получава. За каратето също се съмнявам че ще помогне, макар че кой знае ... но не са това спортовете за изправяне на гръбнак като цяло.

18.11.10
19:59

Плуването е спорта за теб , доктора не ти ли е казвал .. ?

18.11.10
20:03

Плуване ииииииииии плуване?

DI

18.11.10
20:08

Знам го това много добре но в моя град първо няма голям летен басейн пък камо ли закрит. И това не става.

18.11.10
20:24

Ами нито каратето, нито кик-бокса ще ти изправи гърба. Особенно кик-бокса, където лявата ти ръка винаги пази брадата, която трябва да бъде плътно скрита зад ръкавицата, което се получава само чрез постоянно приведен гръбначен стълб.

Карате - ако имаш свестен треньор, може да те научи на доста неща. Говоря за чисто духовната страна на бойните спортове. Неща, които ще ти помогнат след години в живота.

АЧ

18.11.10
20:32

Трудно според мен с тези ... бойни спортове. Пробвай на шведска стена. Прилепи си тялото на нея добре. Поседи така няколко секунди, дишай, издишвай... И аз имам гръбначно изкривяване (кифоза) ;) Ааа и с набиранията за гръб може да ти помогнат.

ПП: Има ли някакъв др. начин да се премахне гръбначното изкривяване ? Забелязал съм и на мен си, че и главата ми е по-напред, тоест и врата... ???

Мнението беше редактирано от Ачо на 18.11.10 20:40.

ED

18.11.10
21:00

Не съм чувал от тези спортове да се изправя гърба .. ако тренираш кик бокс, просто ставаш машина ;)

АЧ

18.11.10
21:02

И за мен кик бокса е нещо невероятно.

MU

19.11.10
13:51

taekwon-do

19.11.10
13:57

Фитнес ;)

DI

19.11.10
16:06

Аз пък прочетох тук в форума, че може с карате и с йога, като йогата по-бързо го изправя. Ето вижте в тази тема този потребител какво е написал

ето няколко предложения от мен. Опитай и си прецени:
-карате /ще те оправят за 0 време/ 
- йога- още по - - време
- плуване- абе много го хвалят, че изправя, но има хора при който не става

Иначе ти трябва як стречинг, фитнес и воля. Просто стой изправен, отначало ще ти е трудно, после ... свикваш.

Успех!

Мнението беше редактирано от didkosv на 19.11.10 16:46.

АЧ

19.11.10
17:01

казано от didkosv на 19.11.10, 16:06:

Аз пък прочетох тук в форума, че може с карате и с йога, като йогата по-бързо го изправя. Ето вижте в тази тема този потребител какво е написал

ето няколко предложения от мен. Опитай и си прецени:
-карате /ще те оправят за 0 време/ 
- йога- още по - - време
- плуване- абе много го хвалят, че изправя, но има хора при който не става

Иначе ти трябва як стречинг, фитнес и воля. Просто стой изправен, отначало ще ти е трудно, после ... свикваш.

Успех!

Дай ми линк с тая тема ако може.

DI

19.11.10
17:09

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/4862

DI

19.11.10
18:00

Можете и да ми дадете и други насоки.

АЧ

19.11.10
18:12

казано от didkosv на 19.11.10, 18:00:

Можете и да ми дадете и други насоки.

Това се отнася за мен и теб. Един приятел ми каза, че гребане с щанга, гребане с дъмбел и тренировка за задно рамо с дъмбел са били добре + това набирания за гръб.

DI

19.11.10
18:16

Трябва да тонизираш и развиеш средните и долните дялове на трапецовидните си мускули, средните дялове на дългите гръбначни мускули и ромбоидите.

Това го видях в друга тема.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1