19.11.10
21:47
Привет и от поредната “кандидат мадама”! Ще започна с малка предистория .... на 21 години съм, 162 см, сега 58-59кг. Февруари се бях много мотивирала с режима на Дюкан и го спазвах 2 месеца (тогава бях ужасяващите за мен 65кг). За тези 2 месеца свалих до 7 кг., като не съм тренирала във фитнес, а само на степер в домашни условия до 1 час. От тези 7 кг. после си върнах 2…което според мене си беше съвсем нормално и реших да си направя след Великден разтоварваща диета само с плодове - издържах 10 дни, като на 10тия вечерта ядох пилешка пържола. Заедно с полодовете пиех и вода, чай и когато не се чувствах добре по лъжичка мед. За тези 10 дни резултата беше сравнително добър - 3 кг минус, но честно казано втори път не бих се навила да съм само на плодове :) През лятото си държах 57-58кг., но сега започвам да се усещам как ще се угоя зимата :) и не трябва така да става и съм достатъчно мотивирана за едно НВД и фитнесче, като за по - голям ефект искам да ми предложите и някакви добавки (L-Carnitine, Acetyl L-Carnitine, Fat burner, Cuts или нещо подобно, а може и комбинация). Желания резултат е 52-54 със запазване на теглото или до удовлетворяване на вътрешното ми усещане, така да кажеме. Принципно ще тренирам вечер, като нямам ограничения в бр. тренировки. Държа да отбележа, че след Дюкан ми се показа целулит, а до тогава нямах никакви симптоми. Обичам да ям всичко почти, но с воля ще се ограничавам - без тестени, сладки и пържени неща. Газирано пия много рядко. Имам една стара травма с коляното, но не ме толкова притеснява- мотивацията за хубава фигура ме крепи. И като обобщение - искам да изчистя излишните мазнинки и да стегнеме отпуснатото (както почти всички пишещи тук) :) Та чакам предложения и още по-голяма мотивация :)
П.П. Ако темата не е на правилното място - съжалявам
20.11.10
05:24
Това, че имаш мотивация е много добре.
Като цяло ти препоръчвам балансирана диета (малко по-бавни, но по-трайни резултати). При отслабването по-важния елемент е количеството (калориите), а не качеството на храната...
При отслабването по-важния елемент е количеството (калориите), а не качеството на храната...
Май още си сънен...момичето е “кандидат мадама”, не “кандидат пациент”!
Много ясно, че има значение, даже се учудвам - как сред толкова информация, пак има неразбрали!
20.11.10
08:19
Аз не се и оплаквам от сегашните си габарити :) защото винаги може и да е по-зле :) Но изпусна ли контрола над килограмите сега ... след години ще е доста по - труден процеса. Та чакам адекватни предложения
Като начало забравяш за НВД, то е временно мотно течение също като Дюкан/за който преди време казах, че ще ви отслаби само умствено/.
По-горе ти казаха, че балансираната диета е по-подходяща, естествено и малко по-бавно действаща, но пък си заслужава. Нямаш толкова ограничения откъм храни и не се стига до крайности, когато волята стигне своя праг и да захвърлиш всичко за ден, два, та дори и седмица :)
Въглехидратите не са враг, те са най-добрия източник на енергия за тялото. А щом мислиш да посещаваш и зала това допълнително ще изразходва енергията ти.
Когато ти се яде нещо - яж го! Но се наслади на момента, не изпадай в депресия понеже нарушаваш хранителния си режим.
Не прави грешката да ходиш по 5-6 пъти седмично на фитнес - много са! Също така преди тренировка 30 и след тренировка още 30 мин кардио са си самоубийство, което не води до добри резултати.
Ако има нещо ще допълвам, ако греша нека ме поправят.
20.11.10
14:40
Atanasov благодаря за насърчавнето ! Ох и аз не бих се заробила пак с Дюкан ... просто не мисля, че има смисъл, понеже в менюто ми няма да присъстват тестени, мазни, пържени и сладки неща. Достатъчно изключвам, само ще се старая да е разделно. А някъкви добавки - L-Carnitine, Acetyl L-Carnitine, Fat burner, Cuts или нещо подобно, а може и комбинация да ми препоръчате ?
Ако си решила твърдо с добавки - L-carnitine като за начало само, няма нужда още отсега да се хвърляш на сериозни бърнъри и стимуланти. Моето предложение е Pentacarn на Scitec, няколко вида Л-карнитин и e добро съотношението цена/качество.