20.11.10
20:51
Хора туко що се прибирам от болницата.Проблема е сериозен.Преди около час целия са гледам на някакъви петна ,отивам до съседа (наще неска са нощна смяна) и той там са уплаши вика ми “мои ти има нещо” след малко в болницата доктора ме преглежда наби ми един урбазон в г*** ,даде ми да пия някакво хапче и ми вика че това било алергия към белтъчини и да не приемам повече(поне това мисля че каза).Сега какво да правя.Нали от белтъчините растат мускулите.Моля хора помагайте :(
Не съм от най-компетентните,но алергия към белтъчини?!Не съм ти видял профила,но примерно,ако си на 16 съм сигурен,че днес не ти е 1-вия ден,в който си приел белтъчини...Отиди и при други лекари на преглед.
Преди 2 години и на мен 1 умник ми каза,че съм бил алергичен към месо след като бях станал и аз на червени петна,но не съм спирал да ям месо,а петна нямам :)
Няма да е лошо първо да доуточниш към какви белтъчини имаш алергия - месо, яйца или мляко? Възможно е също причинител да е някой нискокачествен протеинов шейк, които пиеш.
Не се паникьосвай. Не можеш да имаш алергия към всички белтъчини. Има алергии към определен вид белтъчини. Просто в Понеделник отиди при специалист и установи към кои точно имаш такава, ако въобще става въпрос за алергия.
Незнам от какво може да е ,днес може да се каже че малко прекалих сутринта - сирене ,след около 1 час 1 кофичка кисело мляко ,
на обяд - още 1 кофичка кисело мляко с около 100 гр. овесени ядки , след фитнеса не съм ял, вечеря - 1 пържола с гарнитура от зелева салата.
Хубаво е да запазиш спокойствие, другото би било вредно. Ако нямаш никакви други симптоми най-вероятно не се касае за алергия.
Пич преди месец и аз го прекарах тва.Петната са едни големи червени и сърбят.И на мене ми биха урбазон.Значи в продалжение на 10 дни спазваш строга диета.Ограничаваш се от яйца и най вече от шоколад (аз от тва я получих) дори малко шоколад да има пак ще възвърне алергията и дори можеш да развиеш и към други храни.
ПС:Казвам ти това което ми казаха на мене докторите и диетата е СТРОГА.
В общия случай се смята, че алергия не се лекува, а само се подтиска медикаментозно и/или чрез избягване на алергена (като определена храна например). За 10 дни пък е абсурдно. Както казах най-вероятно не става въпрос за алергия. А лекарите си бият урбазон ей така - за всеки случай.
21.11.10
06:03
С инфото за добавките съм малко назад, но нали се правеше някаква пауза на определено време, ако пиеш протеин на прах. За да се изчистиш или нещо такова. Ако приемаш такъв и си прекалил може да е от това. Това, което си направил със сиренето и киселото мляко там, няма как да си прекалил от това. Това е нищожно количество белтъци. Отделно ако имаш някаква алергия към определен белтък, нямаше ли досега да си разбрал досега. Все пак надали цял живот не си ял сирене, яйца или кисело мляко и си пробвал за пръв път преди няколко дена. Това ми е непрофесионалното лекарско мнение :D
21.11.10
07:22
Няма начин да е от храните богати на белтъци. Сигурно е от протеина ти на прах.
Има начин да е от белтъчните храни, а алергия към нещо може да се развие по всяко време, без значение, че преди това си влизал в контакт с него и ти е нямало нищо.
21.11.10
07:52
казано от AbSs на 21.11.10, 07:42:
Има начин да е от белтъчните храни, а алергия към нещо може да се развие по всяко време, без значение, че преди това си влизал в контакт с него и ти е нямало нищо.
Как става това ?
Смята се, че алергия се “отключва” след срив в имунната система - след продължителни лечения, например. Но може и да се появи без видима причина, ако си генетично предразположен. Понякога не е ясно кое предизвиква алергията, имам приятелка, която много обича праскови. Един ден след като си хапва прасковка изпада в алергичен шок и я спясяват в Пирогов. Вече не може да яде праскови и някои други храни.
Основно алергиите се проявяват още в детството, при възрастни хора рядко се случва:)
Не може да е от добавки по простата причина ,че досега дори не съм опитвал :|
21.11.10
10:03
Значи е от храната, но от коя по точно....
Вчера изядох 15 яйца (+жълтъците) за един ден като ги разпределих по 3-4 на всяко ядене.Пих 3 кутиии кисело мляко и вечета изядох 2 свински паржоли + извара.Като се гледам нямам петна... нз твоя проблем от къде идва.
Не виждам смисал от темата можеш да си направиш иследване и с това да сложиш точка на сьмнениата.Иначе може тука да си разтегляме лукуми и цял ден. :D
Сигорно в понеделник или вторник ще ходя да ме изследват ,само ме интересува до тогава никакви белтъчини ли да не приемам :?
Мерси
казано от AbSs на 21.11.10, 11:32:
А състоянието ти в момента какво е?
Горе-долу по добре от вчера ,имам още петна които покафеняха(вчеря бяха червени) ,някои от тях сърбят.
нз защо ,но ме боли корема все едно имам мускулна треска :x
Мнението беше редактирано от boika на 21.11.10 11:52.
21.11.10
14:59
Не звучи като алергия.
При алергия тялото произвежда антитела, които реагират към един, специфичен дразнител. Въпреки недоразуменията, с които е пълно из популярната литература, обхвата на реалниата алергична симптоматика е ограничен - зачервяване и сърбеж на очите, алергичен ринит - алергична хремa, кихане и кашляне, обриви, понякога и подуване. Тези реакции имат смисъл - те се опитват да изхвърлят дразнителя (алергена) от системата чрез сълзи, кашляне или разстройство. Има големи различия при проявата на тези симптоми - най-тежките стигат до анафилактичен шок при някой токсини. Но просто обрив и веднага диагноза - и то без изследвания? Звучи тъпо.Необходими са много изследвания за хроничен възпалителен процес, тумор, паразитоза, кръвно заболяване и какво ли не още, вкл. и заболявания на щитовидната жлеза преди да се постави таава диагноза.
Замисли се дали имаш бърза и предвидима реакция към някоя конкретна храна или вещество. Ако вднъж си алергичен към нещо, вероятно винаги ще си алергичн към него. Второто е лечението - ако симптомите се влият от антихистамини (бенадрил, клариттин, ксизал) - може да е алергия; ако не- значи е нещо друго. Много често т.нар. идиопатична уртикария остава без диагноза.
Повечето хора, които твърдят че имат хранителни алергии всъщност страдат от някаква непоносимост (пр. лактозна нетолерантност). Разликата е че проблема не е свързан с имунната система. Може да е реакция на нитрати или сулфати в храната. Може да е заложена генетична непоносимост. както и един куп други неща. Но според мен алергия точно към белтъчини е малко вероятна. На първо време се въздържай отт силни алергени - шоколад, риба и яйца, прекален прием на храна, алкохол.
21.11.10
19:22
казано от AbSs на 20.11.10, 22:53:
В общия случай се смята, че алергия не се лекува, а само се подтиска медикаментозно и/или чрез избягване на алергена (като определена храна например). За 10 дни пък е абсурдно. Както казах най-вероятно не става въпрос за алергия. А лекарите си бият урбазон ей така - за всеки случай.
Причините да дават 10 дни въздържание от протеин преобладаващи храни е, че по този начин се намалява постъпването на най-обичайните алергени - казеин, яйчен албумин, соя, месо, риба. През това време, броя на произвежданите специфични антитела, спира да расте и плавно започва да пада. После се прави тест за алергени. Количеството храна, което той е изял не ми изглежда свръх богато на протеин, че да говорим за протеиново натравяне. За мен остава алергията.
казано от Владимир Недков на 21.11.10, 19:22:
Причините да дават 10 дни въздържание от протеин преобладаващи храни е, че по този начин се намалява постъпването на най-обичайните алергени - казеин, яйчен албумин, соя, месо, риба. През това време, броя на произвежданите специфични антитела, спира да расте и плавно започва да пада. После се прави тест за алергени. Количеството храна, което той е изял не ми изглежда свръх богато на протеин, че да говорим за протеиново натравяне. За мен остава алергията.
Нямам възражение за 10 дневната диета, а за излекуване от алергия за 10 дни. А тестуването за алергии и кръвен тест за общ или специфичен Имуноглобулин Е се прави след консултация с алерголог, след като са му били Урбазон, който има пряко отношение към този Имуноглобулин и към чувствителността при тестуване. На мен все още ми прилича на натравяне/непоносимост или дерматологично заболяване, което на е свързано с храната. Естествено, това може само специалистите да определят.
Мнението беше редактирано от AbSs на 21.11.10 19:32.
21.11.10
20:02
Виж пак какво е консумирал, не ми изглежда като реакция на претоварване с урея каквато се случва при протеиново отравяне, макар при същото пак да има обриви. Освен месото да е било развалено...
Ние обсъждаме проблема му, но е хубаво да го посъветваме да отиде възможно най-скоро на лекар - каквото и да му има хванато в начален стадии винаги е по-лесно за лекуване. Урбазона маскира много неща и не е изключено проблема да се повтори. Споменава и за някакво хапче, което му е дал лекаря, а то какво ли е? Антихистамин, антибиотик?
И една интересна история. Колежка иска да отслабне и започва да тича сутрин, но след седмица започват да я болят и двете колена, съответно тя отива на лекар и той й изписва Зимакс (антибиотик) с думите: “Може да има някакво възпаление!” Естествено това не й помага.
Друго, което съм забелязал, е че лекарите изписват антибиотици дори и при болки в гърлото, настинка, вирусни заболявания, което е пълна глупост! Вярно, че след вирусни заболявания може да протекат бактериални такива, но със стимулиране на имунната система това може да се предотврати. А лекарите получават комисионни от вносителите на тези антибиотици, та без микробиология и антибиограма пиене на АБ си е самоубийство.
Мнението беше редактирано от AbSs на 21.11.10 20:28.
До колкото съм запознат на това докторите му викат ДЕРМАТИТ ! лошото е че появили се веднъж, няма лекуване...съветвам те да започнеш разделно хранене и да отидеш при добър Дерматолог за да ти изпише хапове и мазила за облекчаване на кожата....ако не си обърнеш внимание след време тези петна може да се превърнат в Псуриазис !
Според мен най-вероятно става въпрос за най-обикновена уртикария :) http://www.pramed.com/urticaria.htm
При всички положения не се притеснявай докато лекар не ти каже да се притесняваш :Д
Мисля че точно това каза доктора - уртикария.И то се оказа ,че е от преди 1-2 дена преди да го вида ,а пък тогава наистина бях по-прекалил (до колкото имам спомен - около половин кило кашкавал , 1 голяма бучка , 4 пилешки пържоли, 1 пиле,20 яйце и там още имаше но не се сещам за 1-2 дена) Каза че петната щели да изчезнат ,ама не каза горе долу кога :x
Купи си последния брой на вестник “Доктор”, 40 стотинки е. И ще прочетеш за уртикарията подробно. Мисля е на 5 страница статията.
24.11.10
08:12
казано от str1ker.1 на 23.11.10, 17:58:
... около половин кило кашкавал , 1 голяма бучка , 4 пилешки пържоли, 1 пиле,20 яйце и ...
Това се казва “да се освиниш”. :) Сметни си протеиновият прием и се придържай към него, за да нямаш ядове в бъдеще.
24.11.10
16:48
казано от Milen0v на 21.11.10, 10:27:
Вчера изядох 15 яйца (+жълтъците) за един ден като ги разпределих по 3-4 на всяко ядене.Пих 3 кутиии кисело мляко и вечета изядох 2 свински паржоли + извара.Като се гледам нямам петна... нз твоя проблем от къде идва.
На някой дали му пука колко точно яйца си изял, колко мляко си пил, и колко пържоли си ял? Ти как мислиш?