21.11.10
00:21
Здравейте , от скоро почнах фитнеса и след дълго четене и разпитване реших , вместо да взимам тези толкова вредни добавки ,да взема да се храня стабилно и сериозно . Намерих си таблица, колко протеин има в дадената храна (Ако някой се интересува ето линк http://www.scumdoctor.com/Bulgarian/medicine/bodybuilding-supplements/protein/Highest-Protein-Content-Food.html )... И сега имам няколко въпроса ... Колко протеин ми е нужен на ден, за да качвам максимално бързо маса ? ... Също как да си разпределя храните с , който разполагам, за да може да е разнообразна всеки ден разполагам с : мляко , яйца , свинско месо , кисело мляко и всекидневно мога да ги употребявам в по голямо количество . Също може да си набавя примерно : ориз , картофи , говеждо месо , пилешко месо , риба , мед , шоколад , сирене , ябълки и банани основно това е ... В момента ходя 3 пъти в седмицата на фитнес . Правя почти всички упражнения 4 серии по 10 повторения , само краката са 4 по 15 някой от упражненията. Направил сам 15 тренировки .Имам някакви постижения задоволяващи горе долу за тези тренировки , но смятам, че трябва да кача още и по бързо . И така сега към основния въпрос как да разпределя храненията и какво да ям ... Смятам да се получи нещо ,което сам си измислих ,но не сам сигурен как е и ако не е правилно да ми дадете съвети или да предложите вашето решение.
1-во ядене 7:00 2 или 3 чаши прясно мляко 500 или 750мл. 16 или 24 грама протеин
2-ро ядене 10:30 250 грама пилешка пържола 60 грама протеин
3-то ядене 14:30 шоколад и банан за енергия- обикновено тогава отивам на фитнес
4-то ядене 17:00 мед и 4 яйца енергия за възстановяване и 24 грама протеин
5-то ядене 21:00 2 чаши кисело мляко и ориз или картофи 24 грама протеин
Общо се събират 120 грама протеин някъде четох че това е нужното количество ...
Предложете ми разнообразни хранения за цялата седмица, Примерно или други разпределения или каквото ви дойде на ум.
Благодаря ви, за отделеното време и очаквам вашите отговори !
21.11.10
06:47
Видях, че си написал ръст и килограми в профила ти, но кажи и на колко си години, за да сметнем какво и колко ти трябва. Принципно протеин ти трябва към 2-2,5 гр. на телесенен килограм. Приемането на повече от това няма да накара мускулите ти да растат по-бързо, но ще ти помогне в набавянето на необходимите калории. Качването на маса максимално бързо е много относително. Всичко си е до човек, но ако трябва да напиша някакви цифри, не можеш да очакваш да качваш повече от 1 кг. мускули на месец. Като начинаещ можеш и до 2 да стигнеш, но с времето цифрите намаляват. Става въпрос за човек, който не взима добавки, но дори с тях разликата не е голяма. Ако качваш повече килограми на месец, значи качваш и много мазнини. Изграждането на тяло изисква време...години стаж в залата. За менюто ти....правиш грешка с това, че приемаш протеина и въглехидратите отделно. Всяко едно ядене трябва да е съставено от комплексен въглехидрат + пълноценен протеин. Пълноценен протеин има в животинските продукти. Проучи въпроса. Само храненето след тренировка трябва да е съставено в по-голямата си част от прост въглехидрат, например мед + пълноценен протеин. Това е за сега...след като си напишеш и годините ще ти кажа и какво и колко е хубаво да ядеш.
21.11.10
08:32
Значи ти трябват около 3000 калории на ден, за да качваш маса. Това означава около 412гр. въглехидрати, 187гр. протеин и 66гр. мазнини. Раздели ги на 5 хранения. Сега отново си състави меню според грамажите и гледай всяко ядене да съдържа комплексен въглехидрат + пълноценен протеин. Храненето след тренировка трябва да съдържа главно прост въглехидрат + пълноценен протеин.
еми допитвал сам се до лекари и хора който зимат такива добавки че най-много с тях да стана много здрав и да си прецакам всички хормони и системи в организма основно това е . Има ли някъде готова хранителна програма която да ми свърши работа или написано някъде примерно ( в яицето се съдържат 6 грама протеин 2 грама мазнини и 2 грама въглехидрати ) Благодаря отново
21.11.10
08:55
Няма такава готова хранителна програма, дето да важи за всички. Изготвянето на хранителен режим е индивидуална работа. Ето ти малко за четене - http://www.bb-team.org/articles/1466/#axzz15uAayFtH , http://www.bb-team.org/articles/914/#axzz15uAb3xn9 , http://www.bb-team.org/articles/1542/#axzz15uAfArdm .