Малко съвети

21.11.10
09:36

Привет на сички дами тука. Мама е на 38 годинки и е 80 кг. Много е поиздутичка и съм решил да я стегна. Ще ви помоля да дадете няколко съвета относно това по колко да тренира, какво да тренира и как да се храни. Има свободно време и в къщи си имаме велоаргометър.
Благодаря ви предварително :)

IS

21.11.10
11:04

Не съм дама,но ти препоръчвам  метода Табата !!! Действа перфектно,във форума има доста писано за него.

21.11.10
11:18

Методът е интересен. И аз ще го пробвам за чистене. А в домашни усложия + велоаргометър, какви упражнения могат да се парвят, като нямаме у дома други уреди

21.11.10
11:34

почнете първо от сериозна ревизия на храненето и постепенно включвайте и увеличавайте физическото натоварване.

21.11.10
11:44

казано от the_ace на 21.11.10, 09:36:

Привет на сички дами тука. Мама е на 38 годинки и е 80 кг. Много е поиздутичка и съм решил да я стегна. Ще ви помоля да дадете няколко съвета относно това по колко да тренира, какво да тренира и как да се храни. Има свободно време и в къщи си имаме велоаргометър.
Благодаря ви предварително :)

За начало е добре да опишеш как се е хранила досега, защото ще е малко трудно да се дават съвети без да има повече информация за човека, който питаш.
Важно е да се знае и доколко тя е мотивирана и има желание за промяна, защото не е важно ти какво искаш, а тя? Ако тя не го иска всички усилия са обречени на провал.

Мнението беше редактирано от T-X на 21.11.10 19:30.

21.11.10
11:53

Иска да отслабне, но волята и е ниска, а аз я насърчавам. До сега се е хранила каквото и когато е гладна, и е вегетарианка. Висока е 1.60. Не се движи много и спи по 10 часа, някой път и повече. През колко време да тренира, и към кои храни да се насочи и кои да отбягва. Не искам добре свършената следобедна тренировка да се провали с порция картофи или ориз.

21.11.10
11:59

Че какво лошо има в картофите? Само трябва да се консумират с мярка и в подходящото време от денонощието. На мен дори ми помогнаха да изчистя мазнини, колкото и странно да им изглежда на някои, които ги заклеймяват като неподходящи

21.11.10
12:07

Еми понеже не знам за това питам. Не знам към кои храни да се насоча

21.11.10
12:18

казано от the_ace на 21.11.10, 12:07:

Еми понеже не знам за това питам. Не знам към кои храни да се насоча

Кажи с какво се е хранила досега или по-точно опиши един неин ден.
Яйца яде ли?
При режими за намаляне на телесното тегло за предпочитане е кафевият ориз, а не белият. Причината е ГИ.
Ако обича да си хапва картофи е добре да ги приема със зеленчуци.

21.11.10
12:21

Еми не яде яйца. Няма как да опиша нейн примерен ден, защото всеки е различен. Иначе днеска закусва час след ставането и със супа и филия с кашкавал. Друго за сега не

21.11.10
12:38

http://www.bb-team.org/articles/3276/#axzz15v4FiTZ0

ВН

21.11.10
19:46

Вегетарианците, традиционно прекаляват с консумацията на въглехидрати в храната, трудно е сам да и направиш меню. Най-добре е да намериш консултант за майка ти, който да и начертае програма за промяна. Това е гаранция, че тя ще вземе нещата на сериозно.

21.11.10
21:29

Да ме прощава адашът, но вегетарианството е глупава работа :)

22.11.10
04:24

Табата е крайно неподходящ метод за начинаещ! 1. няма да бъде изпълнен правилно 2. ужасно труден е, след което ще се насади трайно негативно отношение към спорта 3. може да бъде опасен за начинаещи.
Режим за вегетарианци: имам един познат, който също е вегетарианец, но се храни много разумно. Набляга на зеленчуци, плодове, ядки...без хляб, закуски...
Тренировка: да върти велото сутрин на гладно след едно кафенце колкото й е кеф. Да си пуска сутрешните блокове по ТВ и да увеличава постепенно интензивността. През деня да включва разходки като също забързва темпото.
38 години никак не са късно за промяна в начина на хранене и трениране, повечето тук ги наближаваме :)

22.11.10
18:03

Салати, готвени зеленчуци, ориз, сурови ядки, бобови, зехтин, маслини, семена, плодове. Без хляб, тестяно, сладко. Поне три приема на храна, много вода. Ако яде млечни най-добре вечер. Табата в никакъв случай на 38 годишна жена без фитнес опит с наднормено тегло при това. Разходки, вело, йога, стречинг, гимнастика и по-малко храна като цяло.

22.11.10
20:28

Днеска кара вело 15 минути и прави коремни преси по 10 през 10 секунди общо 6 серии. Инструктирах я за храненето и утре ще се напазарува от Кауфланд :) ... Благодаря
ПС: Има астма, хипотиреоидизъм и ниско кръвно. Нещо пречат ли тренировките, че ме притеснява

Мнението беше редактирано от Никола Д на 22.11.10 20:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1