Период за покачване

21.11.10
11:01

Така като цяло съм на 15 години и се занимавам с плуване 62 кг съм 173 висок чуствам се слаб с гърдите и рацете смятам да направя един цикъл (докато свършат добавките) мисля да си купя : Протеин,гейнър,глутамин,креатин и да ги комбинирам така
5 дена плуване в седмицата и 3 пъти зала в седмицата надявам се да не се вдървя за месец,месец и нещо какво смятате естествено,че ще наблягам на храна и след като свърши креатина и глутамина ще си продължа с гейнър и протеин също така и с плуването и залата

21.11.10
11:17

Протеин + креатин + много храна, спести си другото ;)

21.11.10
11:48

Притеснен съм мисля,че имам нужда от малко глутамин
а какво пречи да си пия гейнъра

Мнението беше редактирано от pluvecat на 21.11.10 12:26.

При добавките е важно да използваш пирамидалната система, тоест почваш с най-необходимите и постепенно прибавяш към тях другите, това ще рече не да си вземеш в началото тези които си харесал и после да останеш на гейнера и креатина, а да почнеш именно с тях и след това да добавиш глутамина....

П.П. Как на 15г. с явно не много голям трен. опит и познание върху добавките прецени, че имаш нужда от “малко глутамин” ?

6T

21.11.10
17:09

Взимаш си суроватъчен протеин - в него има около 5 гр. глутамин в доза, пиеш го два пъти на ден, сутрин и след тренировка
Отделно взимаш по 10 гр. глутамин на ден, разпределени в два приема. Така за ден ти се събират 20 гр. глутамин.
Прибавяш и две дози х 5 гр. креатин и си готов.

21.11.10
18:02

Сложна работа е твойта , като начало ще ти кажа , че и аз съм бил плувец и според мен с 5 дена плуване и 3 в залата ще ти е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО трудно , като за начало Витамини са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ , от моя отбор всички плувци пиехме витамини , протеин + гейнер е добре при положение , че ще имаш нужда от огромно количество калории след като знам 1 тренировка по плуване със какво темпо и с каква продължителност е това са много изгорени калории , че и от фитнеса и вобще трябва да ядеш като прасе на шведска маса :) Глутамин си вземи според мен , аз като чистих с плуване пиех глутамин и загубих много малко мм , но бих ти препоръчал да погледнеш добавката HMB , която въпреки че всички заклеймяват като неефективна ( включително и аз )  е точно за такъв тип спортисти които са подложени на огромно натоварване

21.11.10
18:09

Ами нормално е да стигна до извода че трябва да приемам допълнително глутамин няма как просто,изложен сам на голямо натоварване вски ден и сега
какво стана последно ? Протеин,гейнър,креатин,глутамин и витамини ли ??

21.11.10
19:27

Аве момче успокой се малко. За какви добавки говориш, ти си  все още на 15 години!

Ами не е нормално, защото преди глутамина седят мултивитамините, които ги не виждам в твоят списък, също така и bcaa които са основното гориво на мускулите, а също така и прекусори на глутамина(сам си прави сметка коя добавка е по ефикасна), ааа и да не забравяма, че основният източник на глутамина е протеина, тоест храната или пак протеиновите пудри(вече на пазара почти няма протеин без добавен в него глутамин в свободна форма) от което следва , че ако взимаш протеин+гейнер+редовна храна ще си набавяш пре достатъчно от тази аминокиселина за човек който тежи 60 кила и няма смисъл да си хфърляш парите на вятара за излишни прахове които си “преценил”, че ти трябват. Успех !

Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 21.11.10 20:08.

21.11.10
20:05

Има ли някакви определни години при които трябва да се взимат добавки ?!

6T

21.11.10
20:40

За някои минималната възраст е над 18 години, но това се отнася предимно за азотните бустери.

22.11.10
08:03

казано от Николай Маринов на 21.11.10, 20:05:

Ами не е нормално, защото преди глутамина седят мултивитамините, които ги не виждам в твоят списък, също така и bcaa които са основното гориво на мускулите, а също така и прекусори на глутамина(сам си прави сметка коя добавка е по ефикасна), ааа и да не забравяма, че основният източник на глутамина е протеина, тоест храната или пак протеиновите пудри(вече на пазара почти няма протеин без добавен в него глутамин в свободна форма) от което следва , че ако взимаш протеин+гейнер+редовна храна ще си набавяш пре достатъчно от тази аминокиселина за човек който тежи 60 кила и няма смисъл да си хвърляш парите на вятъра за излишни прахове които си “преценил”, че ти трябват. Успех !

х2 Протеин + витамини макс. и след време можеш да добавиш креатин, макар че на твойта възраст аз бих пасувал.

Мнението беше редактирано от korpusito на 22.11.10 08:04.

22.11.10
12:46

Най-добре според мен си зимай едни хубави витамини , 1 протеин , намери си 1 малтодекстрин и ако толкова искаш си взимай глутамина

23.11.10
15:16

http://www.izgorimazninite.com/file/L-GLUTAMINE/640
http://www.izgorimazninite.com/file/CREAXIN/564
http://www.izgorimazninite.com/file/WHEY%20GAINER%2050/50/161 Обаче 2270 г.
Искам вашето мнение относно продуктите
според вас правилно ли е да ги пия така: гейнъра 1 час преди зала, 3 капсули креатин,1 лажичка глутамин 30 минути преди зала - след зала - веднага гейнър,креатин 3 капсули,глутамин - преди лягане - 1 лъжичка глутамин

23.11.10
15:29

Моето мнение е да си земеш само един суроватъчен протеин за след тренировка, даже може и без него ;)

23.11.10
15:38

Вече нещата са купени и седят на хладилника !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1