21.11.10
08:38
Здравейте,
преди няколко дена скъсах мускулно влакно докато правих кофички с допълнителна тежест от 15 кг.Всичко стана за секунда докато се спусках надолу в последната серия явно съм се наклонил напред и изпитах 4-5 изтраквания/скъсвания последвани от моментална силна болка.След това отидох в бърза помощ и доктора ми каза, че съм скъсал мускулно влакно и ми даде да пия Аулин за болките.Първите 2 дена имаше голяма болка каквото и да правя и да не правя.Сега болката почти изчезна и реших да прочета из нета за горе долу за колко време ще се възтановя.Четох, че на някой им правили операции.Та въпроса ми е да вървя ли на друг доктор да види положението и според вас горе долу колко време ще протиче възтановяването.
Благодаря
21.11.10
09:00
Задължително отиди.
21.11.10
10:01
Къде си скъсал това мускулно влако, на кой мускул ? Когато се тренира на лостове с тежести ВИНАГИ се разгрява много добре, защото виждаш какво е станало.
21.11.10
13:05
Горната част на дясната гърда.Винаги преди тренировка загрявам добре.
21.11.10
15:36
Така и предположих. А за пръв път ли тренираш на лостовете с толко голяма тежест ? Преди това тренирал ли си с по-малко от 15 кг ?
Ей с твоите лостове са не спря, и в зала може да се правят кофи, да не повярваш нали ?
И какво ако е тренирал с по-малко от 15кг ? Какво ако е тренирал с повече, излишни въпроси задаваш.
Човека пита колко време ще се възстановява, а това освен доктор друг трудно ще му каже.
21.11.10
15:44
Е ако е тренирал за пръв път с тези големи тежести може да е скъсал, но ако е почнал постепенно да вдига тежестите.. е др.
Би ли ми обяснил разликата в скъсването при постепенно увеличаване на тежестите и това при първия път с големи тежести.
21.11.10
15:54
Според мен е така. Когато човек тренира със собствено тегло и иска вече да слага тежести е по-добре да започне с .. 5 кг и с времето да увеличава до подходящата за него. Ако това момче е направило направо с големите тежести .. имало е и шанс да не се скъсат. Просто ... късмет. Но за мен най е добре лека полека да се увеличават тежестите. Все пак кофите не са леко упражнение..
21.11.10
16:39
Аз имах скъсано влакно на триглавия мускул на крака.
Възстановявах се 2 седмици като се вземе в предвит че тоя мускул се възстановява наи-бързо.
Според мен от 2-до 3-и седмици според зависи разкъсването.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО тръгни на физио терапия това е наи-добрия вариант за лечение
Имах същата травма като теб (и при мен от кофички), но на лявата гърда. Две седмици си дадох почивка, след това започнах да тренирам, но само крака и ръце и то изолирани движения, защото гърдата ме болеше. Един месец след травмата започнах да правя гърди, но с леки тежести, което продължи 2 месеца - след натоварване усещах болка в контузеното място общо около 5-6 месеца. Това при положение, че не съм взимал други мерки за по-бързо възстановяване - бях тинейджър и не казах на наще, за да не ми се карат и да ме спрат да ходя на фитнес ;)))) Поради същата причина така и не разбрах каква е била сериозността на травмата.
Мнението беше редактирано от AbSs на 21.11.10 18:43.
22.11.10
12:26
Първо: Благодаря на всички взели участие в темата.
Второ: Първо бях вдигал с 10 кг.Но усетих, че имам сила за повече и сложих 15кг.Добре бях загрял, защото това се случи на 3-тата серия с 15кг тежести.Предните 2 не ми бяха толкова голям проблем.
Трето: Днес бях при личния доктор.Той пипа, гледа и ми каза, че може би съм разтегнал мускула, а не съм го скъсал.Вика ми само почивка / 2-3 седмици /.
22.11.10
15:27
Щом е само разтегнато ти препоръчвам да си купиш едно конско мазило.
Купува се от ветеринарна аптека.По принцип не ти искат рецепта, но ако случаино поискат започни скандал и ще ти го дадат (на мен лично 2 пъти ми се е налагало) моето мазило се казва “Camphor Salicylicum” ако ти препоръчат нещо по-добро пиши в темата и аз да знам :)
22.11.10
16:01
казано от Anatoli Ivanov на 22.11.10, 15:27:
Щом е само разтегнато ти препоръчвам да си купиш едно конско мазило.
Купува се от ветеринарна аптека.По принцип не ти искат рецепта, но ако случаино поискат започни скандал и ще ти го дадат (на мен лично 2 пъти ми се е налагало) моето мазило се казва “Camphor Salicylicum” ако ти препоръчат нещо по-добро пиши в темата и аз да знам :)
Един приятел ми даде Tiger Balm.Баща му го е купил от Германия и вика че много помагало.Ако има добър ефект ще пиша.
Мнението беше редактирано от Калоян Колев на 22.11.10 16:01.
Aз имах скъсани влакна на лявата гърда в горната част. Бях при терапевт и ми каза така. Разгряваш хубаво мястото, имитираш лежанка без тежест, абе добре да се загрее като цяло, после му слагаш някакъв загряващ гел (аз ползвах фастум) и след 10-15 минути слагаш лед. За 2 седмици се въстанових на макс почти, а след 4 седмици си бях на нормалните работни тежести, само дето трябваше да права с дъмбели, че при лежанка с лост усещах доста напрежение и лека болка.Сега си права лежанка и от време на време права макс опити (минаха 4-5 месеца), но ако много се напъна има още леко напрежение - просто една травма трудно ще те напусне завинаги. Примерно сега като е студено и ме боли коляното от оперирания менискус малко и така.. айде успех с въстановяването ;-)
22.11.10
17:54
И аз от кофи имах проблем, само че пък с рамото. Просто винаги ще има някаква “тъпа болка”... за съжаление болката няма да е силна, но ще се обажда..
Здравейте колеги, обръщам се към по младите и начинаещите по темата разбира се, съветът ми е не си правете експерименти като слагате допълнителна тежест, когато правите кофи освен ако не сте напреднали.....а напрднал е този, които може да направи 30 повторения само с тялото си....успеете ли да стигнете до 30 повторения,тогава си позволяваите и допълнителна тежест ! Успех... :)