Скъсах мускулно влакно

21.11.10
08:38

Здравейте,
преди няколко дена скъсах мускулно влакно докато правих кофички с допълнителна тежест от 15 кг.Всичко стана за секунда докато се спусках надолу в последната серия явно съм се наклонил напред и изпитах 4-5 изтраквания/скъсвания последвани от моментална силна болка.След това отидох в бърза помощ и доктора ми каза, че съм скъсал мускулно влакно и ми даде да пия Аулин за болките.Първите 2 дена имаше голяма болка каквото и да правя и да не правя.Сега болката почти изчезна и реших да прочета из нета за горе долу за колко време ще се възтановя.Четох, че на някой им правили операции.Та въпроса ми е да вървя ли на друг доктор да види положението и според вас горе долу колко време ще протиче възтановяването.
Благодаря

АН

21.11.10
09:00

Задължително отиди.

АЧ

21.11.10
10:01

Къде си скъсал това мускулно влако, на кой мускул ? Когато се тренира на лостове с тежести ВИНАГИ се разгрява много добре, защото виждаш какво е станало.

21.11.10
13:05

Горната част на дясната гърда.Винаги преди тренировка загрявам добре.

АЧ

21.11.10
15:36

Така и предположих. А за пръв път ли тренираш на лостовете с толко голяма тежест ? Преди това тренирал ли си с по-малко от 15 кг ?

21.11.10
15:41

Ей с твоите лостове са не спря, и в зала може да се правят кофи, да не повярваш нали ?
И какво ако е тренирал с по-малко от 15кг ? Какво ако е тренирал с повече, излишни въпроси задаваш.
Човека пита колко време ще се възстановява, а това освен доктор друг трудно ще му каже.

АЧ

21.11.10
15:44

Е ако е тренирал за пръв път с тези големи тежести може да е скъсал, но ако е почнал постепенно да вдига тежестите.. е др.

21.11.10
15:51

Би ли ми обяснил разликата в скъсването при постепенно увеличаване на тежестите и това при първия път с големи тежести.

АЧ

21.11.10
15:54

Според мен е така. Когато човек тренира със собствено тегло и иска вече да слага тежести е по-добре да започне с .. 5 кг и с времето да увеличава до подходящата за него. Ако това момче е направило направо с големите тежести .. имало е и шанс да не се скъсат. Просто ... късмет. Но за мен най е добре лека полека да се увеличават тежестите. Все пак кофите не са леко упражнение..

21.11.10
16:39

Аз имах скъсано влакно на триглавия мускул на крака.
Възстановявах се 2 седмици като се вземе в предвит че тоя мускул се възстановява наи-бързо.
Според мен от 2-до 3-и седмици според зависи разкъсването.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО тръгни на физио терапия това е наи-добрия вариант за лечение

21.11.10
18:34

Имах същата травма като теб (и при мен от кофички), но на лявата гърда. Две седмици си дадох почивка, след това започнах да тренирам, но само крака и ръце и то изолирани движения, защото гърдата ме болеше. Един месец след травмата започнах да правя гърди, но с леки тежести, което продължи 2 месеца - след натоварване усещах болка в контузеното място общо около 5-6 месеца. Това при положение, че не съм взимал други мерки за по-бързо възстановяване - бях тинейджър и не казах на наще, за да не ми се карат и да ме спрат да ходя на фитнес ;)))) Поради същата причина така и не разбрах каква е била сериозността на травмата.

Мнението беше редактирано от AbSs на 21.11.10 18:43.

22.11.10
12:26

Първо: Благодаря на всички взели участие в темата.
Второ: Първо бях вдигал с 10 кг.Но усетих, че имам сила за повече и сложих 15кг.Добре бях загрял, защото това се случи на 3-тата серия с 15кг тежести.Предните 2 не ми бяха толкова голям проблем.
Трето: Днес бях при личния доктор.Той пипа, гледа и ми каза, че може би съм разтегнал мускула, а не съм го скъсал.Вика ми само почивка / 2-3 седмици /.

22.11.10
15:27

Щом е само разтегнато ти препоръчвам да си купиш едно конско мазило.
Купува се от ветеринарна аптека.По принцип не ти искат рецепта, но ако случаино поискат започни скандал и ще ти го дадат (на мен лично 2 пъти ми се е налагало) моето мазило се казва “Camphor Salicylicum” ако ти препоръчат нещо по-добро пиши в темата и аз да знам :)

22.11.10
16:01

казано от Anatoli Ivanov на 22.11.10, 15:27:

Щом е само разтегнато ти препоръчвам да си купиш едно конско мазило.
Купува се от ветеринарна аптека.По принцип не ти искат рецепта, но ако случаино поискат започни скандал и ще ти го дадат (на мен лично 2 пъти ми се е налагало) моето мазило се казва “Camphor Salicylicum” ако ти препоръчат нещо по-добро пиши в темата и аз да знам :)

Един приятел ми даде Tiger Balm.Баща му го е купил от Германия и вика че много помагало.Ако има добър ефект ще пиша.

Мнението беше редактирано от Калоян Колев на 22.11.10 16:01.

22.11.10
17:16

Aз имах скъсани влакна на лявата гърда в горната част. Бях при терапевт и ми каза така. Разгряваш хубаво мястото, имитираш лежанка без тежест, абе добре да се загрее като цяло, после му слагаш някакъв загряващ гел (аз ползвах фастум) и след 10-15 минути слагаш лед. За 2 седмици се въстанових на макс почти, а след 4 седмици си бях на нормалните работни тежести, само дето трябваше да права с дъмбели, че при лежанка с лост усещах доста напрежение и лека болка.Сега си права лежанка и от време на време права макс опити (минаха 4-5 месеца), но ако много се напъна има още леко напрежение - просто една травма трудно ще те напусне завинаги. Примерно сега като е студено и ме боли коляното от оперирания менискус малко и така.. айде успех с въстановяването ;-)

АЧ

22.11.10
17:54

И аз от кофи имах проблем, само че пък с рамото. Просто винаги ще има някаква “тъпа болка”... за съжаление болката няма да е силна, но ще се обажда..

24.11.10
22:52

Здравейте колеги, обръщам се към по младите и начинаещите по темата разбира се, съветът ми е не си правете експерименти като слагате допълнителна тежест, когато правите кофи освен ако не сте напреднали.....а напрднал е този, които може да направи 30 повторения само с тялото си....успеете ли да стигнете до 30 повторения,тогава си позволяваите и допълнителна тежест ! Успех... :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1