Правилно ли го правя?

22.11.10
08:13

Значи,сутрин!
Пия Л-карнитин,чакам 1 час,а през тва време пия кафе без захар или със захарин.
после-Кростренажорче-1 час,като изминавам на него 22км,за 60мин,горя по 500ккал
и следва кратка пауза,след което малко коремни за всички видове,коремни групи.
Спазвам режим на хранене,като съм намалила бъглехидратите до минимум.
Ям препечен пълнозърнес,на ден по 2 филийки
извара,варени яйца,пилешко филе,краставици,домат,морков....киви.
вечер също пия 1000мг Л-карнитин преди лягане
Въпросът ми е
Ще стопя ли мазините на корема и паласките?
Там ми е проблимната зона,много благодаря предварително!

22.11.10
08:44

Ще ги намалиш. л-карнитинът ти течен ли е? Ако е течен, може и да не чакаш цял час.

Надали ще можеме да ти кажеме 100% да или не. При отслабването по-голяма роля играе храната. Хубаво си се насочила към правилните храни. Друг е въпроса какви са количествата. Тук калориите са главен показател. Тялото ти изразходва определено количество за 1 ден. Ако през този ден приемеш по-малко отколкото изразходиш, ще сваляш килограми. При твоите данни, които си попълнила в профила ти, ти изразходваш по 2100 калории всеки ден. За да сваляш килограми, трябва да приемаш около 1900-1800. От сега да те предупредя да не ги сваляш повече, защото тялото си има механизми за предпазване и спира да гори мазнини. Та...ориентирала си се към НВД (ниско въглехидратна диета). Трябва да приемаш по 50гр. въглехидрати, 165гр. белтъци и 104 гр. мазнини. Вместо кардио ти препоръчвам да отидеш във фитнес зала и да вдигаш тежести, но това е твой личен избор. Може и само с кростренажора, но ако не вдигаш тежести заедно с мазнините ще гориш и мускул. От ваша гледна точка (на жените) това не е проблем, но всъщност точно мускулите са тези, които горят калории и регулират метаболизма. Трябва да се храниш по 5-6 пъти на ден, през 2-3 часови интервали. Ако приемем, че ще се храниш по 5 пъти на ден това означава, че всяко твое ядене трябва да съдържа 10гр. комплексни въглехидрати, 33гр. пълноценен белтък и 21гр. мазнини. Зеленчуците са задължителни на всяко ядене. Ако ядеш по 200гр. краставица или домат с всяко ядене, можеш да добавяш и по половин филийка хляб (задължително ръжен или пълнозърнест). Това ти е достатъчно откъм въглехидрати за всяко ядене. Пълноценен белтък съдържат животинските продукти. Източници на мазнини са растителните масла от семена и ядки, зехтин, мас, масло, сметана, семена.
Ето по тази таблица ( http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts/#axzz1600KszOJ ) можеш да си направиш менюта за ядене и да ги качиш, за да ти кажем как си се справила и да те поправим ако се налага. Ето и темата за НВД, която е хубаво да прочетеш - http://www.bb-team.org/articles/907/#axzz15zyqqaoX . Трябва да знаеш, че НВД се практикува за около 2 месеца. След това трябва да смениш режима, защото става кофти за тялото и организма.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.11.10 08:57.

22.11.10
12:45

Ей,хора,много ви благодаря за съдействието!
Записох си някой,хранителни стойности,от таблицата....много е полезно това,мерси
Само,че сега се чудя и везна ли трябва да си взимам,защото ми се струва,че
май,много малко ям,като порции,дали е лошо това...?
Млечните от рода на-кашкавал,извара и домашно прясно мляко,много ги обичам,но ям по-малко
орехчета хапвам суровки...също по-малко...
Нещо немога да преценям грамажа.....маслинки похапвам по-малко,незнам дали е позволено..
Не искам бърз ефект,но.....щом се спазва 2 месеца тая НВД,значи...ще се трае,но аз мисля да продължа да ям само най-доброто.
Имам гиричка вкъще,преди правих упражнения,но имам леко и от ръцете да свалям мазнини и....реших,да започна с гирата в по-късен етам,след 15 дни...като ми свърши,Л-карнитина.
Миналата година посещавах фитнес за около 10 месеца,но....мазнините си останаха,та се зачетох из...нета и открих вас,мисля че ще успея....
Щом отказох цигарите...в името на здравето,значи....всичко ще е ок и с фитнеса-домашния.
Мисля да си взема и аб уредче за коремните мускули,но първо трябва да премахна мазнините от там,дразнат ме...
Та,мерси много на всички,които се включват,ако може още инфо...мерси предварително.!
Жестоки стеее хора,много......се радвам че ви има.. ;)  (y)

22.11.10
12:46

За Л-карнитина-не е течен,на капсули е....затва чакам по час...
А мога ли да похапвам и натурален шоколад по-1-2 блокчета на 3-4 дни?

22.11.10
13:04

За шоколада - Всичко е до количество. Аз ям всякакви храни. От нищо не се лишавам, дори млечен шоколад и пържени картофи!!!
Като цяло основния инструмент, който използвам за отслабване е ежедневно броене на калории и записване на резултати + теглене.
В началото можеш да пишеш всичко и след около месец мозъка ти сам ще смята и ще знае дали през деня си била ОК с калориите или не.
Успех!

Шоколада няма да те убие, но...целта при НВД е организма да започне да използва мазнини за енергия вместо въглехидратите, като така прибягва и до подкожните, които така целим да махнем. Когато го ограничиш откъм въглехидрати, той няма избор и прибягва до алтернативни източници, в случая мазнините. Там е номера да не се нарушава този баланс, но 1-2 блокчета шоколад не са фатални. За цигарите - браво! И аз не пуша вече 8ми месец и се чувствам чудесно. За електронната везна - препоръчвам ти да си купиш. Наистина улеснява нещата. Има в техномаркет по 25 лева и вършат чудесна работа. Ако ядеш по-малко отколкото трябва тялото изпада в тъй наречения “гладуващ режим”...тялото си казва: “Ей, тука нещо не ми достигат вещества. В такъв случай по-добре да спра да горя мазнините по мене и да ги оставя за енергиен резерв, ако случайно се наложи”. Нещо такова си казва де :D Ta…всяко тяло има определени калории, които гори за 1 ден. От тези калории трябва да поемаш по-малко...около 200-300-400. Ако обаче приемаш с 1000 по-малко, тялото отива в онзи режим и затова желания ефект не се постига.Това е и един от проблемите на диетите публикувани по списания и вестници...за всеки човек хранителния режим си е индивидуално нещо...та да не се отплесвам...Вместо да гори мазнините, тялото гори мускулите, което забавя метаболизма и става още по-зле цялата работа. Когато вдигаш тежести и спазваш добре балансиран режим, тялото пази мускулите, понеже ти чрез стимулирането им му показваш, че му трябват и да не ги пипа. Ако не ги стимулираш, а само въртиш педалите, организма изчиства и част от тях..както и да е...това е накратко. Маслините са позволени. И понеже имам чувството, че има малко объркване при теб. Когато отслабваш и гориш мазнини, не можеш да кажеш на тялото по някакъв начин от къде да гори мазнини и примерно само корема и паласките да се махнат. Тялото само си преценява и сваля от всякъде равномерно. Заедно с коремната област се “чистят” и ръцете, краката, дупето и т.н. След 2 месеца НВД ще продължиш да се храниш здравословно, просто ще смениш съотношенията на въглехидратите, протеина и мазнините. Ще бъдат балансирани според калориите ти и дори може да продължиш да топиш мазнини или пък ако си постигнала желаното, може просто да си поддържаш теглото. Това е засега. Ако имаш въпроси - питай! Ако можеме ще помагаме ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.11.10 13:15.

22.11.10
13:57

Значи...май,ще си подаря везна скоро...иначе тия калории за 100гр...нещо немога да ги преценя на око...
Дано да се справя...с това начинание,мерси много,още веднъж....
Я ми кажете,сушени сливи(сини),полезно ли я да се хапват...че незнам,доста са сладички и те...?
В момента съм мариновала 800гр пилешко филенце,с малко киви и водка и соев сос,кое от тия не трябва да ползвам за марината,ще ги пека на скара и това ще ми е храната за около 3 дни със някви зеленчуци и извара,мисля и яйце варено,кашкавал и маслинки да включа и малко ядки(орех)
Може ли едно примерно меню,с горе изброените?
Ако е възможно...и отново мерсииии на всички,много сте добрички,браво

22.11.10
14:08

Водката добавя някакви калории, както и соевия сос (имат захар и двете неща, а и сол доста).
Но това пак казвам, че не е проблем.
Имай в предвид, че ядките са много калорични, въпреки че съдържат качествени мазнини.

Плодовете е хубаво да ги избягваш. Съдържат прости въглехидрати. Все пак ако искаш можеш сутрин за закуска да включиш сливи, но 1-2 максимум (то зависи и от размера). Та меню...едно набързо ще спретна:

1. 3 яйца + малка филийка хляб (ръжен или пълнозърнест)
2. 100гр. пилешко филе + 70-80гр. кашкавал + 150гр. краставица или домат.
3. 100гр. пилешко филе + 70-80гр. сирене + 30-40гр. маслини + 150гр. краставица или домат.
4. 50гр. кашкавал + 50гр. сирене + 200гр. домат или краставица
5. 100гр. извара + 100гр. кисело мляко 3-4% + 20-30 гр. ядки (орехи, фъстъци)

22.11.10
14:58

Недей да изхвърляш въглехидратите изцяло от менюто си. Те не са толкова СТРАШНИ. Приети в подходящото време и количество няма да ти навредят и да ти се лепнат.
Във всяка втора тема се предлага НДВ, а никой не казва нищо за въглехидратната ротация. С нея също се постигат много добри и трайни резултати. Статии за това има много само дето няма желаещи да четат.
Сутринта е много подходящо време за прием на вълехидрати - били те сложни или прости, за да заредиш машината с енергия.
Овесени ядки или елда + 1-2 цели яйца, малко ленено семе, сушени плодове и щипка канели и ето ти една добра идея за закуска. Всичко това се пече на тефлонов тиган и става само за няколко минути, а те държи сита поне 3-4 часа.
Грейпфрута и зелените ябълки също не трябва да се изхвърлят от дневното меню.
Към обяда може да добавиш и малка купичка варен кафяв ориз или картофи.
На зеленчуците не им брой калориите.
Внимавай и с броя на целите яйца, защото колкото и да са полезни количеството на мазнини в тях не е малко и трябва да бъде съобразено с другите мазнини, които приемаш през деня.

22.11.10
16:10

А,киселото мляко леко не ми допада,освен,ако не е с овесени трици смесено...овесени ядки,не обичам.
Значи...прясно мляко мога ли да си позволя да попийвам повечко-домашно е...?
Примерно,млечна чаша-300мл е мисля незнам със точност,та колко такива чашки на ден и по кое време,примерно.
овесени трици по колко мога да хапвам и кога точно...?
Изварата вечер ли да я ям,прави ми впечатление,че повечето пресъства вечерите в менютата,които чета...?
Какво би станало,ако примерно мина само на мляко-прясно,като бебетата,нали е полезно много?
Ориза и картофите,нацяло ги изключвам,виж за зелените ябълки и аз се замислих наскоро,ще пробвам
Мерси много,че се отзовавате приятели...полезни сте абсолютно (y)  :P

22.11.10
17:11

прясното мляко също като плодовете има прости въглехидрати (лактоза). В киселото лактозата е трансформирана.
Ако е пълномаслено (3 процента) си е доста калорично. 300 милилитра -= 3 x ( 27 (калории от мазнини) + 12 (от белтъчини) +12 (от въглехидрати) )=3 x 51 = 150 калории приблизително...
Изваря не консумирам и не мога да кажа

23.11.10
07:32

Тази сутрин съм на палачинки,напражени от едно яйце,прясно мляко и пълнозърнесто брашно с овесени ядни-фитнес,та мисля че е добра закуска...в допълнение с още едно варено яйце,изядох 2 и мисля,че се наядох....
Та мога ли да си правя подобни експерименти?

23.11.10
07:39

разбира се, че може. Аз палачинки често хапвам...

23.11.10
07:54

За 12 часа съм решила,пилешко филенце с половин краставичка и малко ядки-орехи,ма много малко около 50 гр.Филето,ще е около 100гр,краставицата-незнам,колко е половина...стига ли ми или да добавя нещо допълнително?

23.11.10
08:08

50 грама орехи са около 300-350 калории.
По-добре увеличи малко филето и вкарай малко картофи/ориз и пак изяш 20 грама ядки като искаш.

23.11.10
08:26

Значи,ще ги изключа нацяло от менюто си днес,тъй,като днес почивам....та май замо ще ям днес.....ужас
Тя тая диета много кофти,аз повече от 3 пъти на ден,почти немога да ги направя да ям,днес ще са 4,ама защото не тренирам,та хапнах по-рано....иначе ям до 19 часа и оттам нататък спирам,че...съм чела доста за часа на последното хранене...
Ок,мерси за съветите..много...ще се постарая
Междо-другото от 55кг съм станала 54 за 15-20 дни,а тренирам от около 2 месеца по-малко вкъщи...
Теглих се при положение,че точно бях вечетяла и....пила течности,та...неможе да е от загуба на...течности или др там деликатни неща от тоалетната...
Много съм доволна от себе си,хорааа (rock)  :D

23.11.10
08:51

Прочети това. Смятам, че ще ти е от полза, за да си изясниш това с храненето вечер. :)

23.11.10
09:11

Даа,полезна инфо,браво...
Мерси много,еми....ще имам и 5-то хранене днес с по-оскъдни калории...

23.11.10
11:12

А искам да попитам,тоя вибро колан,който е....помага ли нещо за талията или корема или....?
Имам такъв и го полсвам ежедневно....ама...незнам дали ми помага с нещо съществено,кростренажорчето и коремните са по-добре,тях ги усещам,ама и сутрин докато си пийвам кафенцето си вибрирам по-половин час...

23.11.10
11:21

казано от tanchita82 на 23.11.10, 11:12:

А искам да попитам,тоя вибро колан,който е....помага ли нещо за талията или корема или....?
.....,ама и сутрин докато си пийвам кафенцето си вибрирам по-половин час...

А-ха-ха, и по цял ден да вибрираш - все е тая.
Тренирай, яж добре и всичко ще ти е наред.
Можеш и дневник да си направиш, момичетата (и момчетата) тук са истински специалисти по тези въпроси.

Мнението беше редактирано от Инис на 23.11.10 11:22.

23.11.10
13:52

В смисъл,аз си спазвам НВД,кардио правя и уптажнения за всички коремни мускули....тва само.....ей така междо другото питам....и аз мился,че от виброто,няма ефект....
Искам също да си купя обрач,но....някой може ли да ми даде идея,как да си го направя по тежък,едва ли ако е лек ще има ефект...?
Просто корема и паласките са ми болната тема и....повече искам на тях да наблегна...тия мазнини саа...кофти,не че са много,ама...
Иначе имам мускули на корема,но немогат да ми се видят от подкожните мазнини..УЖАС...
Дневник изобщо незнам,как да си направя и....какво та вписвам вътре....?
Мерси много за всички мнения наистина,супер сте,за първи път съм по форуми и....много ми помагате,честно...

23.11.10
17:44

от виброто файда няма, но е приятно - ползвай си го ;)

24.11.10
05:00

На мен ми действа....за някой неща,сутрин....но няма да казвам кви,че аудиторията ни е възпитана много..... :D :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1