07.11.10
15:39
Здравейте. Един бърз въпрос
Вчера си купих Optimum - 100% Whey Gold Standart ягода , но насипен от магазина в ...
там ми казаха , че го продават в пликове 2 и 3 кг
но като отидох там и поисках 1 кг, той каза че ще ми го даде насипен -и отиде отзад и рови в един плик и ми го донесе в две кутии
Притеснявам се дали протеина е наистина от Whey Gold Standart ягода , за пръв път си купувам и не се сетих да го сипва пред мен , за да се уверя че е наистина от там.....
Реално ли е да се притеснявам ????
Темата беше редактирана от rado_8686 на 08.11.10 07:04.
казано от rado_8686 на 07.11.10, 15:39:
Здравейте. Един бърз въпрос
Вчера си купих Optimum - 100% Whey Gold Standart ягода , но насипен от нагазина в студентски град до зимния дворец
там ми казаха , че го продават в пликове 2 и 3 кг
но като отидох там и поисках 1 кг, той каза че ще ми го даде насипен -и отиде отзад и рови в един плик и ми го донесе в две кутии
Притеснявам се дали протеина е наистина от Whey Gold Standart ягода , за пръв път си купувам и не се сетих да го сипва пред мен , за да се уверя че е наистина от там.....
Реално ли е да се притеснявам ????
Някой , ще даде ли своето мнение
Мнението беше редактирано от rado_8686 на 07.11.10 16:16.
07.11.10
16:19
Разбира се ч е реално да си притеснен, винаги могат да сложат някой нискокачествен “протеин” я на Нутрим, я на Редис ако въобще сипят протеин.
[Тогава какво ще ме посъветвате да направя, незнам защо винаги имам съмнения за всичко-не конкретно за това?
Мнението беше редактирано от rado_8686 на 07.11.10 16:31.
07.11.10
16:36
Взимай си протеин от някой по-голям интернет сайт и няма да имаш проблеми
Ами , ако утре отида при някой инструктор във фитнеса или в магазин , те да ли биха го познали -Ако е истинският вътре.
Да се надявам че е от него .....
07.11.10
16:43
Ако някой който е пил ОН и знае какъв му е вкуса го пробва може да ти каже дали това не е ОН ако вкуса се различава, но дори и да е същия на вкус и консистенция това не е гаранция че е оригинален
07.11.10
18:50
Насипен ОН???
за първи път чувам
100% е менте
07.11.10
18:54
100% менте, отивай и го връщай, ако имаш касова. Абе хора, луди ли сте, имате интернет - питайте, има сума ти онлайн магазини, дето може да питате, ще ви отговорят, как ще купувате нещо насипно. Това да не е жито..
Може тоя от фитнеса му да си е зел 10 либри човал и да му е продал 1 кило ама едва ли :D купи си от интернет 2 либри от същия протеин и същия вкус и ги сравни , ако не е еднакъв тогава отиваш със истинския протеин и със насипния и му даваш да опита и 2та и да ти връща парите
Направих опит да го опитам , и това което наблюдавам е , че като погълна малко прах веднага на езикът ми -тя мигновенно се събира и ми остава по зъбите ( като дъвка ) , незнам това при всички протеини ли го има ......
07.11.10
20:07
повечето са така
Имам ГС ягода от щатско, може да ги сравним, според мен си е доста специфичен, и на вкус и като текстура
Доколкото разбирам живееш в София. Давам ти една-две дози и ще кажеш, същия ли е или не.
п.п. А и какви са тия пликове от 2 и 3кг? То и те не са оригинални..
Мнението беше редактирано от FaceOff на 07.11.10 20:31.
07.11.10
20:33
абе верно нямаше ли 2 либри (920 грама) в магазина че си взел насипно???
Мнението беше редактирано от CircleOfPain на 07.11.10 20:33.
казано от hardrlz на 07.11.10, 19:02:
Може тоя от фитнеса му да си е зел 10 либри човал и да му е продал 1 кило ама едва ли :D купи си от интернет 2 либри от същия протеин и същия вкус и ги сравни , ако не е еднакъв тогава отиваш със истинския протеин и със насипния и му даваш да опита и 2та и да ти връща парите
е що да не може, я сметни колко ше изкара ако го продаде на 4х55лв......
В нашата мила родна страна всичко е възможно.
Ако си го взел от 60 или 61 блок в Студ.град, мисля че няма проблем. Там от доста отдавна има такава практика купуват 10 либри и го продават на по 1 кг. Последно като си взех(преди около 2 г.) ми го го дадоха в 2 малки бели кутии и си беше Оптимум.
Ако са честни хората може и да си се разминал, но никога повече не прави тази грешка. Задължително пробвай как се разтваря с бъркане с лъжичка, трябва да се разтвори само с няколко разбърквания и то напълно, консистенцията е като на вода, има гаден мирис и особенно веднага след разбъркване като отвориш буркана, тогава има най силна миризма и вкуса е много остър с лек привкус на прокиснал компот от ягоди. Проблема е, че дори да е мешен той най вероятно вкуса пак може да е близо до оригинала. От една страна би било глупаво да мамят защото бизнеса им е обречен, ще излъжат един двама, някой ще се усети и край. Но дори и да е оригинал, няма сила която да ме накара да броя кешовица и някой да ми бърка отзад с черпака и да ми пълни в плик, това няма как да стане щото си уважава труда и кинтите.
Ще ти дам един съвет, нещо което съм научил от живота - в България най добре да си леко параноик, трябва да очакваш че могат да те измамят по всяко време и то всеки, оглеждай се по няколко пъти, премисля по няколко пъти преди да предприемеш каквото и да е. На 28г. съм и съм видял толкова много неща от българи, че просто си нямате напредстава и категорично мога да кажа, че българите сме царе на далаверата и мошенгията, за съжаление :x
Дали това всичко е защото сме беден народ, но и то това не е оправдание. Нещата опират до ценностна система, която е тотално сбъркана при нас, за съжаление !
Преди идваше на далавера защото 2 либри беше 77лв. на магазина, а така насипно излизаше 50-55 лв килото, но сега вече цените са различни и не е много добре, при положение, че на промоция същия протеин 5 либри е около 100-105 лв.
Виждам нещо странно на втората снимка пише “Hidrowhey peptides”, а на моя е “Primary Source”, както и на официалния сайт на Оптимум.
казано от Чочо на 17.11.10, 07:10:
Виждам нещо странно на втората снимка пише “Hidrowhey peptides”, а на моя е “Primary Source”, както и на официалния сайт на Оптимум.
Да,и на моя пише “Primary Source”...
Трябва да си голям карък,да си вземеш две ментета едно след друго...
17.11.10
08:34
На моя от 5 либри също пише hidrowhey peptides
Вчера нали ти отговорих и ти казах за двете производства на ON и това което сега виждам, че си взел е европейската версия на Gold Stаnadart, който се произвежда в Ирландия. Сега няма как да сравниш този и насипния защото не знаеш, насипния дали е от САЩ или Ирландия, а те са различни на вкус. Не знам от къде си го купил, но има места от където да го купиш и може да си сигурен, че не е менте. Ако се правят ментета в България, то по вероятно е да се правят на европейската версия защото тя е нова и е непозната на потребителите и по лесно могат да се лъжат, защото те са с различни овкусители. Не вярвм това което си взел да е менете, но на първо място се гледа разтворимоста, протеина трябва да се разтваря напълно инстантно само с разбъркване с лъжичка и да е като вода, не трябва да усещаш неразтворена пудра. Аз лично си взимам ОN внесени от “Power & Beauty” за които съм сигурен.
Европейската е облепена с лепенка, а амареиканската е с фолио както и капачката !
Отзад на етикета има следните обозначения за двете версии :
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 17.11.10 15:05.
17.11.10
16:41
Ако се разтвара само с малко бъркане значи не е менте(качествените протеини са много добре микронизирани). И двете опаковки са оригинални, просто едната е америкаснка версия, другата европейска както казаха по-горе. И като за край-какво значение има дали е менте? Вече си се прецакал, а невярвам да ти върнат парите, ако идеш да си го върнеш, такаче най-добре си вземи поука и другият път пазарувай от доказали се магазини/сайтове.... като те е марзело да се интересуваш сега си патиш... :)
хора вас ви гони някаква параноя...никога през живота си не съм виждал добавки менте...чувал съм за складовете на момчил където се взимали празните кутии от фитнесите и се пълнели наново,за пълнените протеини и не знам си още кви глупости,но никога никой не можа да ми покаже такъв протеин...винаги това се е случило на негов приятел или на чичото на братовчеда на баджанака на майка му...
Мнението беше редактирано от dilyan1 на 17.11.10 17:15.
17.11.10
17:27
Без коментар!
казано от dilyan1 на 17.11.10, 17:14:
хора вас ви гони някаква параноя...никога през живота си не съм виждал добавки менте...чувал съм за складовете на момчил където се взимали празните кутии от фитнесите и се пълнели наново,за пълнените протеини и не знам си още кви глупости,но никога никой не можа да ми покаже такъв протеин...винаги това се е случило на негов приятел или на чичото на братовчеда на баджанака на майка му...
Абе тоя Момчил ‘ония’ Момчил ли е, или някой митичен герой?? На тия слухове съм се наслушал, за ‘гаражното производство на Момчил..’.. А и във фитнесите само с Оптимум правят шейковете, та да сабират празните кутии.. :D
17.11.10
18:59
е вие направо ....
протеина си е напълно редовен
от известно време насам ОН започнаха да произвеждат ГС в Европа и по -точно в Ирландия
за това и ако забелязвате цената му започна да пада напоследък.....
то бива да сте неосведомени ама вашето вече граничи с лумпещина
23.11.10
12:54
Преди няколко дни ми дойде втората туба ГС 5лб(първата ми беше американска), тази сега е европеиската, вкус ванилия и повярвайте ми по-безвкусен протеин не съм пил през живота си ! Тааа мисълта ми е дали ванилията като цяло е толкова шитава или само евр. версия е толкова здухана ? :)
23.11.10
13:01
а ти въобще някога пил ли си вкусна ванилия протеин???
Ванилията по дифоулт си е гадна!
Единствената която ми хареса беше Майофюжън!
23.11.10
13:04
казано от tra^la^la на 23.11.10, 13:03:
Ванилията по дифоулт си е гадна!
Единствената която ми хареса беше Майофюжън!
ти на Гаспари не ми хареса
Шоколад FTW
23.11.10
13:11
Не говоря за вкуса, а за липсата му.... Като си направя шейка става нещо като мътна вода :Ь
Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 23.11.10 13:12.
Радвай се, че пиеш безвкусна вода, толкова ли ти е важен вкуса, знаеш ли този вкус и цвят как се постига със 100% химия, няма нищо натурално във овкусителите и оцветителите. Толкова ме е яд, че ON нямат обезвкусен протеин като на NOW, дори съм съгласен и да е гаден вкуса стига да няма никви овкусителити и бои. Ако искаш силно напомпан с химия протеин си вземи вкус Ягода на Голд Стандарта американското производство, който е ебати отровата като го разбъркам отгоре излиза пияна и постоянно шуми все едно си разтворил еференсцентни таблетки и е супер гаден на вкус. Коато го пия и стомаха ми е се потдува със въздух и ми става тежко, но това е само за този вкус. което значи че е от боята и овкусителя. Ако се окаже в крайна сметка, че европейските са с по леки овкусители ще мина на тях. Аз искам да пия протеин, а не боя и друга химия.
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 29.11.10 17:54.