15.04.05
22:00
мислите ли че фитнеса ви помага за избягване на болести
аз лично не боледувам често най много веднъж през зимата но откакто се занимавам с бб не сам имал случай(2 год)
15.04.05
22:21
боду то е нож с две остриета ако се претоварваш и незнаеш как да тренира ш може да си доведеш до някоя контузия . като мене на едини пр1ст , но п1ък имах изкривяване на гръдния кош което се оправи от бб-то - съвсем сериозно !
Смятам лично аз, че културизма може да има и здравословна страна както го е казал и Здравко Петров, но ако гониш невъзможни цели и т.н не става. Ако нямаш знания и опит в бодибилдинга трябва да четеш по интересуваната тема когато имаш запланувано време и да тренираш така както го усещаш. Никой треньор или т.н. не може да ти каже по-добре от сетивата, ако си имаш глава на раменете.
по-здрави
Ами да не ме чуе дявола но откакто се занимавам сериозно грип и дори настинки не съм виждал но дали е от тренировката или от яденето не знам
и от тренировката и от яденето е според мен :wink:
иначе помага....преди на година карах няколко настинки + лек грип....като разумно не седя на студено, ветровито и т.н.....пазя се...
откак тренирам не боледувам, освен един път като седях почти гол зимата пиян на една хижа за простотията...та се разболях ама сам си бях виновен..
иначе помага...като цяло заздравява тялото
Всеки който ме познава ми се чуди през зимата си се разкарвам по тениски само и да ви кажа че колкото по се пазите толко по зле от опит ви го казвам при мен няма да чукна на дърво http://smilies.sofrayt.com/fsc/temperature.gif и съответно
http://smilies.sofrayt.com/fsc/ill.gif
20.04.05
16:20
Здравко Петров даже каза и друго.
Каза за някакъв човек с много странен сърдечен проблем.
И ако не тренира някакъв натоварващ спорт - можел да умре.
Осъден цял живот на културизъм, братлета... Ама че странна работа...
ПОздрави!
20.04.05
16:25
Разкажете за Асен Христофоров-Форти от групата на професор Добрев.
20.04.05
16:37
:)
Това някой път като се видим.
иначе:
http://www.bb-team.org/articles/000430.php
[quote author=“D3BEP”]Здравко Петров даже каза и друго.
ПОздрави!
Дзвер и аз това съм го чувал :) незнам дали за същия човек става дума ама тоя случаи дето аз го знам е поради употреба на соматотропен хормон като страничен ефект му се оголемява сърцето и единственото което му оставало е да тренира цял живот иначе сърцето му щяло да спре
[quote author=“D3BEP”]Здравко Петров даже каза и друго.
ПОздрави!
Не е прецедент това и аз познавам изключителен човек в спората, който също е така.
Изобщо, аз съм твърдо ЗА фитнеса и бодибилдинга, като добрия начин на живот. КАто за мен приемането на масивни химии вече не е никакъв фитнес, а чиста фармацефтика, така че изключвам тези случаи.
На и аз имам голямо подобрение в имунната система от година на година се усещам все по стабилен и здрав.
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Ами да не ме чуе дявола но откакто се занимавам сериозно грип и дори настинки не съм виждал но дали е от тренировката или от яденето не знам
И от двете е, от личен опит знам. Плюс лайв-стайла/спане и т.н./ Гаранция за здраве, а човек веднъж опита ли от здравето и силата, вече гледа по друг начин на нещата... цигарки, аклохолчета... за друго просто дума не става..
Ето го и мойто мнение: Тази зима тренирах много яко и не съм бил болен за повече от един ден. За сравнение миналата зима когато не тренирах много често се разболявах със седмици не можех да се оправя, бях на ваксини и т.н. Когато тренирах бойни изкутва също много рядко се разболявах. Тоест колкото повече тренираш толкова повече организма ти заяква и има много повече имунни тела... Те и на мен ми се чудат зимата как маа с едно пуловерче на -15 градуса ама...
21.04.05
12:17
То може да е прецедент и за един и същи човек да говорим : )Здравко каза, че той е културист ако не се лъжа, със сигурност спортист - състезател и то май в ранна възраст е получил това изкривяване.
[quote author=“D3BEP”]То може да е прецедент и за един и същи човек да говорим : )Здравко каза, че той е културист ако не се лъжа, със сигурност спортист - състезател и то май в ранна възраст е получил това изкривяване.
Е, не че е важно, но не мисля, че е. Човека, който аз познавам е бивш бегач и щангист, сега се занимава в една друга насока на спорта и не го е получил в ранна въздаст а с годините.
Както се получава едно патологично нарастване на сърдечния мускул при някой хора от спорт.
Абе аз откак тренирам болестите за 1-2 , макс 3 дена минават , и то ако хвана болест ще е просто по моя вина.
23.04.05
10:10
[quote author=“6efa”]хората са си го казали-”спорта е здраве” 8)
правилно и красота също :lol:
04.05.05
15:37
а как смятате след като си се разболял трябва ли да тренираш?
винаги слушай какво ти казва тялото,а не акъла,щом не се чувстваш добре,колкото и да ти се тренира,почини си,аз бях така зимата
04.05.05
15:55
мисълта ми е няма ли да оздравееш по-бързо като тренираш и да запазиш формата си,защото ако спреш отиваш на кино... :(
Зависи каква е болеста. Аз съм тренирал с лека хрема. Но при по - тежко състояние е по - добре да оздравееш първо. За 1 седмица или 10 дена няма как да ти се развали формата :) Тялото ти е без това ще е заето да се лекува, няма да му се отразят много добре допълнителни натоварвания в залата.
04.05.05
18:58
freakster , Петко К мерси за съветите.щом смятате ,че е по-добре ще почина малко от тренировки