23.11.10
19:21
Здравейте и от мен. Аз съм Йоана, на 17 години.
През целия си живот до миналата година тренирах сериозно и напълно постоянно. Естествено, не само едно нещо, но все пак не се спирах. Хип-хоп танци, аеробика, футбол, хандбал, волейбол и дори плуване, за кратко. След като спрях качих килограми и не говоря за килограми от порядъка 1-2-3.. Доста повече. Иии минах през няколко хранителни режима, докато стигна килограмите, които съм в момента - 65.
Сега съм на една “диета” която всъщност може да се нарече разделно хранене и не съм много сигурна, че изобщо е за отслабване, но нищо. Целта ми е да се харесвам в тялото си, а не просто да смъкна на килограми и въпреки това искам да смъкна мерки от областта на талията и бедрата.
Всъщност, ако трябва да съм честна, до сега не съм писала подобни “дневници” и не съм споделяла толкова много в интернет пространството, но наистина мисля, че ще имам нужда от помощ и уви, няма да мога да я получа от майка ми или от приятелите ми. :D Ако ме разбирате..
Също само да отбележа.. ходих на аеробика повече от 8 месеца и нямаше много голям резултат освен за “любовните ми дръжки” (както ги наричат всички), а спазвах стриктно упражненията си. И беше с добра треньорка.. правехме много кардио, коремни преси, кофички и всичко, за което се сетите. Просто нямаше никакъв резултат върху мен. И точно в момента си нямам идея с каква тренировъчна програма да започна и от нищо не разбирам. Наистина имам нужда от помощ.
Ще се радвам ако пишещите тук поне с 1-2 съветчета да ме упътят с какво да започна и какво да правя. Благодаря ви предварително. Ако ви интересува нещо - питайте. :)
Здравей, Йоана.
Хубаво е, че си спортувала. Хубаво е, че имаш желание пак да го правиш.
Не е толкова страшно присъствието в интернет пространството, не е необходимо да споделяш твърде лична информация, за да извлечеш полза от пребиваването си във форума.
“Дневникът” си е дневник, само че тук имаш своего рода коректив в лицето на съфорумците, а това си е доста полезно, макар и понякога объркващо. Най - малкото някой сутрин си пие кафето с вчерашната ти тренировка : ))))
Трябва повече информация, що за разделно хранене правиш?
Разгледай раздела във форума за хранителните режими, тази статия за РБД. Този режим е подходящ за твоята възраст, щадящ е и ефикасен.
Тренировките - форумът е и за фитнес, така че може би това искаш да правиш?
Малко повече информация няма да е излишна, във форума има хора от Русе, могат да те насочат за подходяща зала и евентуално инструктор.
Важно е да си позитивно настроена и да спортуваш с удоволствие. Така ще имаш най - добрите резултати.
Мерките ти са повече от добри за твоя ръст. Все пак тренирането в зала ще те накара да се харесваш повече...
Мнението беше редактирано от Инис на 23.11.10 22:20.
inis, благодаря ти за бързия отговор и за съветите!
По принцип искам добра тренировка, с която ще си оформя тялото ии ще се чувствам по-добре в него. Би било по-добре във фитнес, естествено, поне според мен.
Хранителният ми режим е “90 дневната диета”, която представлява цикъл от 4 дни с определени храни в тях. 1 ден белтъчини, 2 ден бобови храни/варива, 3 ден въглехидрати и 4 ден плодове. През всички дни от 1 до 4 закуската е плод и всичко това се повтаря. Нооо този режим го карам за сваляне на килограми. Не знам как трябва да е при интензивно спортуване, каквото мисля да започна. :D
Надявам се скоро да намеря или добра зала или поне подходяща тренировъчна програма за вкъщи.
Мнението беше редактирано от jonela на 23.11.10 20:32.
М-м-м, махни я тази диета. Като попрочетеш във фоума, ще разбереш, че балансираното хранене е най - добро по ред причини. Разгледай дневниците на момичетата и виж как се хранят - има доста добри менюта - S_L, karpi, libra, Absolut Illusion.
Вкъщи...абе в зала е най - добре, ако питаш мен, но иначе в дневниците на fire.is.my.nature и dance_girl има коментирани тренировки от нета с положителни отзиви.
За зала - намери такава, която ти е близо до вкъщи / училище, т.е. такава, където ще ти е удобно да ходиш. Като влезеш в час след 1-2 месеца тренировки, благодарение на инструктора, ще можеш по - ясно да прецениш как искаш да тренираш. Инструкторът е най - малкото необходим заради техниката на упражненията, тъй като повечето от тях си имат специфика и половината от успеха е в добрата техника. И липсата на контузии също.
И аз мисля, че във фитнес е най - добре.
Все пак добрата храна е от съществено значение, само с тренировки не става.
Ако наистина ще водиш дневник, описвай си храната в него, поне в началото. С времето ще придобиеш усет какво, как и защо.
Мнението беше редактирано от Инис на 24.11.10 08:03.
26.11.10
09:04
90 дневна диета - спри я.
Опитала съм, никакъв ефект, пък и няма много смисъл от това разделяне на храната по дни. Днес ще си на белтъци, утре на въглехидрати, а след 2 дни - о чудо, мазнини... тялото всеки ден има нужда от тях :) всъщност тази диета е много далеч от истинското разделно хранене
Виж какво те е посъветвала Инис, разгледай разни менюта и споделяй тук.
успех:)
това е далеч от разделно хранене. Разделното хранене не позвалява определени комбинации в едно хранене, а не за целия ден. На мен преди години ми подейства добре, но според мен, едно от най- важните неща при започването на хранетилен режим е, човек да си даде сметка как ще му се отразят ограниченията, в които се поставя.
Здравейте.
Благодаря за коментарите. Особено и на теб veronique. :)
И аз за толкова време съм забелязала, че няма ефект, поне не толкова голям. Малко килограми загубих до сега.
Та значи.. тези дни, когато ми е по-свободно мисля да се поразровя във форума и да видя кои са от Русе, за да може да поразпитам за някоя добра фитнес зала и съответно с треньор.
Приятелка ми каза, че не е приятно сам да тренираш, но на мен ми е все тая дали ще имам познати в залата или не, защото ще ходя да тренирам, а не да си приказвам с този и онзи, въпреки че би било по-забавно, наистина. :D
Иначее си нямам идея каква тренировъчна програма да започна и се съмнявам, че някой от тук ще може да ми обясни, но нали затова са треньорите в залите. Иначе ще разгледам тук за хранителни режими и подобни, за да може да вляза в крачка с нещата.
Мерси още веднъж за коментарите. :)
Когато започна с фитнеса ще пиша повече тук и ще очаквам поправки ии съвети, за да успея все пак. :D