23.11.10
15:03
Тренирам от 2г и само от рамото не сам доволен.
Ето програмата ми
Арнолд преси 4х12
Разтваряне в страни 3х10
Хеликоптер 3х12
Разтваряне от 90 градуса наклон за задно 3х12
Ако може да ми кажете какво да променя че доста неща сам сменял и опитвал но без мн резолтат.
Снимка имам на профила.
Петко К - преместена! Внимавай в кой раздел пускаш теми!
Темата беше редактирана от Петко К на 23.11.10 15:23.
казано от bestpc на 23.11.10, 15:03:
Ето програмата ми
Арнолд преси 4х12
Разтваряне в страни 3х10
Хеликоптер 3х12
Ако може да ми кажете какво да променя че доста неща сам сменял и опитвал но без мн резолтат.
Снимка имам на профила.
Питай , няма лошо всеки се учи докато е жив.... Ама не му е тук мястото, има си раздел за тея въпросчета !!!
Като гледам краката ти изостават доста повече .. :) Ама не се вижда мнгоо ясно на снимката.
23.11.10
16:26
Така като гледам почти всичко ти изостава, раменете са ти най-малкият проблем според мен :)
По темата, ако искаш да ги засилиш, прави ги 2 пъти седмично например, единия път само тях, другият в комбинация с някоя друга мускулна група. За упражненията виж във сайта има предостатъчно, сам си прецени колко серии да правиш и почвай. Хранатата ти трябва да е на ниво, за да можеш да се възстановявяш пълноценно и да има смисъл от цялата тая работа :)
23.11.10
18:38
Ми пробвай нормалните преси пред гърди, не арнолд.
Гледай всяка тренировка да имаш напредък от към качване на работните килограми - 1.25, 2.50кг колкото можеш но да има покачване. Ако съумяваш да покачваш силата, ще видиш как ще дръпне.
казано от bestpc на 23.11.10, 18:39:
Ако ги правя 2-пъти седмично няма ли да претренирам.Добавки не взимам.
Зависи от храната,сън,тренировка.
Извинявам се 4е писах в този раздел повече няма.
Ето нова снимка от тази вечер и да ви питам дали мн ми куца рамото или си въобразявам.
И някои да на който са му изставали раменете какво е направил за да се ‘’налеее’‘.
23.11.10
19:06
Всичко е точно
Рецептата за големи рамене е раменни преси с щанга,раменни преси с дъмбели(и евентуално разтваряния ама после)
И тежко!И търпение!
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 23.11.10 19:12.
Да Ви питам ,ако правя раменни преси с лост , кой лост е по-добър - кривия лост (по-малкия) или правия?
Ти можеш да искаш по-големи, но иначе не ти изостават. Изтегли ги в началото на тренировъчната ти седмица. Принципно упражненията са ти ОК. За различните глави на рамото можеш да разнообразяваш упражненията.
А за разтварянето в страни как е по добре с по малко кила и повече повторения или с повече кила и по-малко повторения.
24.11.10
11:48
Според мене гърдите са ти много зле. Оттам идва всичко.
24.11.10
11:50
Според снимката нямаш изоставащи групи. Просто още се намираш на начално ниво, на което не е време да отделяш повече внимание на определена мускулна група. Макар че, според мен, повечко потренирваш ръцете. Дори като изоставащи за мен са предмишниците...
Относно как да тренираш рамото - трябват ти поне 2 движения тип преса над главата и разтваряния с дъмбели. Аз бих заложил на едно експлозивно (jerk, пуш-преса), един тип преса (военна, от седеж, отпред/зад врат), и разтваряния (встрани, встрани от наклон, суинг на Жиронда) с по-леки килограми и правилна техника.
За задното рамо не може да се прецени от снимката, но в зависимост от самите упражнения за гръб, може да добавиш разваряне от наклон, дек-пек, от страничен лег надлъжно на лежанката и т.н. При всички случаи поне един хай-пул в деня за гръб (дърпащи) няма да е излишен.
Щом искаш да тренираш по-често раменете, то може един ден у вас да отделиш време за него правейки стойка на ръце. Започни с 20 минути общо стойка и почивка и постепенно увеличавай докато стигнеш до 20 мин общо време само прекарано в стойка и поне минута на серия. Със стойката на ръце, деня за рамо и хай-пул плюс още нещо вече си на 3 тренировки седмично с участието на раменете, което е повече от доволно. Все пак обърни внимание да не претренираш предното рамо с много упражнения тип преса в тренирането на гърди и трицепс. Няма нужда от тях, бутането над главата с по-големи тежести се трансформира и в хоризонталното бутане и се оказва, че оправяйки раменете си вдигнал и килограмите на лежанката.
24.11.10
12:08
казано от bestpc на 23.11.10, 15:03:
Ето програмата ми
Арнолд преси 4х12
Разтваряне в страни 3х10
Хеликоптер 3х12
Снимка имам на профила.Петко К - преместена! Внимавай в кой раздел пускаш теми!
Като те гледам доста работи ти изостават! Основно храненето и тренировките!!!
казано от Стоянчо на 23.11.10, 21:40:
Ти можеш да искаш по-големи, но иначе не ти изостават. Изтегли ги в началото на тренировъчната ти седмица. Принципно упражненията са ти ОК. За различните глави на рамото можеш да разнообразяваш упражненията.
ако ги изкарам отпреде какво че се промени толкова
27.11.10
08:53
Като ги изтеглиш първи им даваш по-висок приоритет. Така ще ги правиш, когато си най-свеж и имаш най-много сили...също така раменете няма да са товарени цяла седмица и да са изтощени...с две думи ще можеш да вършиш повече работа, което би трябвало да им помогне да дръпнат малко :)
07.01.12
03:22
Тише казахти упражненията за рамо.......... един пут раделно др пут смесено