Изостават ми раменете

23.11.10
15:03

Тренирам от 2г и само от рамото не сам доволен.
Ето програмата ми
Арнолд преси 4х12
Разтваряне в страни 3х10
Хеликоптер 3х12
Разтваряне от 90 градуса наклон за задно 3х12
Ако може да ми кажете какво да променя че доста неща сам сменял и опитвал но без мн резолтат.
Снимка имам на профила.

Петко К - преместена! Внимавай в кой раздел пускаш теми!

Темата беше редактирана от Петко К на 23.11.10 15:23.

23.11.10
15:13

казано от bestpc на 23.11.10, 15:03:

Ето програмата ми
Арнолд преси 4х12
Разтваряне в страни 3х10
Хеликоптер 3х12
Ако може да ми кажете какво да променя че доста неща сам сменял и опитвал но без мн резолтат.
Снимка имам на профила.

Питай , няма лошо всеки се учи докато е жив.... Ама не му е тук мястото, има си раздел за тея въпросчета !!!

23.11.10
16:22

Като гледам краката ти изостават доста повече .. :) Ама не се вижда мнгоо ясно на снимката.

23.11.10
16:26

Така като гледам почти всичко ти изостава, раменете са ти най-малкият проблем според мен :)
По темата, ако искаш да ги засилиш, прави ги 2 пъти седмично например, единия път само тях, другият в комбинация с някоя друга мускулна група. За упражненията виж във сайта има предостатъчно, сам си прецени колко серии да правиш и почвай. Хранатата ти трябва да е на ниво, за да можеш да се възстановявяш пълноценно и да има смисъл от цялата тая работа :)

23.11.10
18:38

Ми пробвай нормалните преси пред гърди, не арнолд.
Гледай всяка тренировка да имаш напредък от към качване на работните килограми - 1.25, 2.50кг колкото можеш но да има покачване. Ако съумяваш да покачваш силата, ще видиш как ще дръпне.

23.11.10
18:39

Ако ги правя 2-пъти седмично няма ли да претренирам.Добавки не взимам.

23.11.10
18:47

казано от bestpc на 23.11.10, 18:39:

Ако ги правя 2-пъти седмично няма ли да претренирам.Добавки не взимам.

Зависи от храната,сън,тренировка.

23.11.10
19:04

Извинявам се 4е писах в този раздел повече няма.
Ето нова снимка от  тази вечер и да ви питам дали мн ми куца рамото или си въобразявам.
И някои да на който са му изставали раменете какво е направил за да се ‘’налеее’‘.

23.11.10
19:06

Всичко е точно

23.11.10
19:10

Рецептата за големи рамене е раменни преси с щанга,раменни преси с дъмбели(и евентуално разтваряния ама после)
И тежко!И търпение!

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 23.11.10 19:12.

23.11.10
19:56

с дъмбели брат разтваряне встрани, повдигане напред,  и преси с дъмбели ;)

23.11.10
20:12

Да Ви питам ,ако правя раменни преси с лост , кой лост е по-добър - кривия лост (по-малкия) или правия?

23.11.10
21:40

Ти можеш да искаш по-големи, но иначе не ти изостават. Изтегли ги в началото на тренировъчната ти седмица. Принципно упражненията са ти ОК. За различните глави на рамото можеш да разнообразяваш упражненията.

24.11.10
11:17

А за разтварянето в страни как е по добре с по малко кила и повече повторения или с повече кила и по-малко повторения.

24.11.10
11:48

Според мене гърдите са ти много зле. Оттам идва всичко.

Според снимката нямаш изоставащи групи. Просто още се намираш на начално ниво, на което не е време да отделяш повече внимание на определена мускулна група. Макар че, според мен, повечко потренирваш ръцете. Дори като изоставащи за мен са предмишниците...
Относно как да тренираш рамото - трябват ти поне 2 движения тип преса над главата и разтваряния с дъмбели. Аз бих заложил на едно експлозивно (jerk, пуш-преса), един тип преса (военна, от седеж, отпред/зад врат), и разтваряния (встрани, встрани от наклон, суинг на Жиронда) с по-леки килограми и правилна техника.
За задното рамо не може да се прецени от снимката, но в зависимост от самите упражнения за гръб, може да добавиш разваряне от наклон, дек-пек, от страничен лег надлъжно на лежанката и т.н. При всички случаи поне един хай-пул в деня за гръб (дърпащи) няма да е излишен.
Щом искаш да тренираш по-често раменете, то може един ден у вас да отделиш време за него правейки стойка на ръце. Започни с 20 минути общо стойка и почивка и постепенно увеличавай докато стигнеш до 20 мин общо време само прекарано в стойка и поне минута на серия. Със стойката на ръце, деня за рамо и хай-пул плюс още нещо вече си на 3 тренировки седмично с участието на раменете, което е повече от доволно. Все пак обърни внимание да не претренираш предното рамо с много упражнения тип преса в тренирането на гърди и трицепс. Няма нужда от тях, бутането над главата с по-големи тежести се трансформира и в хоризонталното бутане и се оказва, че оправяйки раменете си вдигнал и килограмите на лежанката.

24.11.10
12:08

казано от bestpc на 23.11.10, 15:03:

Ето програмата ми
Арнолд преси 4х12
Разтваряне в страни 3х10
Хеликоптер 3х12
Снимка имам на профила.

Петко К - преместена! Внимавай в кой раздел пускаш теми!

Като те гледам доста работи ти изостават! Основно храненето и тренировките!!!

26.11.10
18:19

казано от Стоянчо на 23.11.10, 21:40:

Ти можеш да искаш по-големи, но иначе не ти изостават. Изтегли ги в началото на тренировъчната ти седмица. Принципно упражненията са ти ОК. За различните глави на рамото можеш да разнообразяваш упражненията.

ако ги изкарам отпреде какво че се промени толкова

Като ги изтеглиш първи им даваш по-висок приоритет. Така ще ги правиш, когато си най-свеж и имаш най-много сили...също така раменете няма да са товарени цяла седмица и да са изтощени...с две думи ще можеш да вършиш повече работа, което би трябвало да им помогне да дръпнат малко :)

07.01.12
03:22

Тише казахти упражненията за рамо.......... един пут раделно  др пут смесено

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1