23.11.10
14:17
Не,не съм объркал раздела.Става дума за една приятелка.която има желание за фитнес.
Абсолютно начинаеща и целите и са много познати “малко да се постегна и оформя краката и дупето” :).
Чудя се на кое от двете упражнения да заложа,за оформяне на задната част на бедрото и дупето.
Клека е чудесно упражнение за тази област,но се притеснявам да не предизвика растеж там,а жените най-много се страхуват от това.
Ако имате по-добри предложения може да помагате.
Темата беше редактирана от Biad__ на 23.11.10 14:21.
Как точно очакваш оформяне, без да има растеж? ;) Растеж може да има и от двете.
Ако клека е труден за научаване, нападите са още по-трудни, изискват повече координация.
И тяга... :)
Шегата настрани - хайде стига с този растящ задник... От година и половина тренирам, при това най-вероятно с доста по-тежко, отколкото тази девойка някога ще се навие да опита. Виж и останалите жени във форума, които правят напади и клек...
Много пъти вече се е говорило, че огромният задник, реално е мазнини в 99% от случаите...
P.S. Писали сме едновременно с Петко... Ако свали мазнини и качи мускул, реално няма да и стане по-голям задникът, просто по-оформен, а доколкото разбирам това е целта....
Мнението беше редактирано от adichka на 23.11.10 14:24.
И двете :)
А тя как изглежда: слаба и иска да се оформи, стегне и т.н. и да заприлича на човек или има и излишни мазнини, с които трябва да се бори? Ако е първото: храна+тренировки, ако е второто: по-малко храна+тренировки. Тренировки обаче не само на краката и дупето, а изцяло: ръце, гръб, рамо, по-малко гърди, средна част...за да стане тялото навсякъде стегнато и стойката изправена.
Ами хайде да се преброим тия, дето са ни пораснали д-тата от клек и напади. На мен това ми е цел, а пък не ще и не ще :D да стане толкова лесно.
Не се бой, до 80 кг. клек д-то не расте, от личен опит говоря :D
Правя ги и двете, не съм мръднала на обиколки.
Освен тях, предложи й бг клек. Може с това и да започнете - изометрични клек, напади и бг клек.
И постепенно да включите някой дъмбел или щанга. Плие, гоблет клек.
Започнете с малко повторения, аз бих се и придържала към тях и впоследствие, по - трудно се губи концентрация. По - добре 4 х 6, отколкото 3 х 8 напр.
3-4 х 5 ми се струва перфектно като начало.
А и по - малкото повторения ще намалят “риска” от хипертрофия допълнително. Вярно, че и утежненията при по - малко повторения трябва да са адекватни....
Но тези си вървят в комплект с трениране на цялото тяло, нали знаеш....
Мнението беше редактирано от Инис на 23.11.10 14:43.
Като структура,бих казал че изглежда добре,няма мазнини за сваляне,но малко мускул тук там няма да навреди.Това е от моя гледна точка,ако питам нея винаги ще се намери къде какво да се понамали.
Останалата част от тялото е ясно,че и тя се тренира.След първата тренировка ме попита,дали не са малко упражненията за крака(лег преса + разгъване за задно бедро),а след това 2 дни не можеше да клекне :).
Петко е прав за нападите лично и аз се затруднявам с тях,но и не съм пробвал насериозно.
Получих добри идеи какво да включа,като разнообразие.Сега остава да нагласим всичко това.
Мерси много.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 23.11.10 15:06.
23.11.10
16:26
И двете + магарешко ритане.
24.11.10
08:18
Ако трябва да се избира между напади или клек като сложност, то нападите са по-сложни за начинаещите в сравнение с полуклековете. Полуклековете пък са що годе близко сложни до статичните напади (само ляво, само дясно без крачки напред-назад).
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 24.11.10 08:18.
На мен пък гъза ми порастна доста от клека :)
Не знам защо го отричате, при положение, че доста голяма част от движението го използваме. Не че ми пречи де, просто споделям.
24.11.10
17:08
казано от alabalaa на 24.11.10, 16:35:
Не знам защо го отричате, при положение, че доста голяма част от движението го използваме. Не че ми пречи де, просто споделям.
Хм, не се знае, знае ли се. Знам че няма да ме разберете, важното е че аз се разбрах.
казано от alabalaa на 24.11.10, 16:35:
Че кой го отрича? Задника е мускул като всеки друг (един от най-големите и силните) и расте от тренировките.
Да, но мускулът ще порастне по-малко като размер/обиколка, отколкото сланината ще се свие (надявам се разбирате какво имам предвид). И в крайна сметка едното висва, а другото е повдигнато :)
Ала-бала, като написах: “Хайде да се преброим...”, аз имах предвид момичетата по повод порастването на д-то. Заради начина на трениране, хранене и ...хормони.
В 99%, както казват Анелия и Адичка, д-то расте заради мазнините, а не заради мускула. За да порасне, му трябва най - общо тежко трениране + голям обем, пък аз не познавам много момичета, които го правят. Даже не знам познавам ли....мен чат пат ме разпитват момичета покрай залата и като им казвам да клякат, отговорът обикновено е:” А-а-а, ама аз не искам да ми порасне задникът, и без това е доста голям!”. А иди им обяснявай, че задникът им е голям не от мускули, ами от мас...