24.11.10
21:16
Всичко започна преди повече от месец. Започна с настинка, още тогава започнах превенция чрез прием на повече мултивитамини и вит. C. Следващата седмица започнах редовно да си вдигам температура и леко да кашлям. Отидох на лекар и ми изписа директно антибиотик + таблетки за смучене + сироп против кашлица. Взех ги. На следващия ден обаче се събудих от адски болки в двата прасеца!
Не можех да се изправя! Болеше ме дори докато лежа. Обадих се на лекарката по телефона и ми каза да взема от аптеката нещо с магнезий. Взех Калмацин на Walmark и почнах да приемам по 1-2 таблетки на ден (както е описано на опаковката) - никаква полза!
Тук е момента да отбележа, че крака не тренирам от около 2 месеца, защото имах лека травма - усуках коляно. Там проблема отшумя отдавна.
Съответно, като получих тези болки в прасците, спрях всякакви тренировки за около 10 дни - никаква полза. През целия ден чувствах силна скованост и болка, но най-лошо беше вечер, когато задължително вдигах температура (около 38). Отидох да направя една тренировка - за ръце, вече 5-ти ден не минава треската там, но няма нищо общо с положението при прасците! При ръцете всичко е съвсем поносимо.
Личната лекарка ми изписа други 2-3 вида антибиотици, изпих ги всичките + нещо за мускулни крампи, още го пия - никаква промяна, освен, че кашлицата поспря. Тя и без това беше съвсем лека.
Консултирах се с друг лекар онзи ден - предписа ми нов антибиотик и витамин B комплекс.
Изкъртих се от антибиотици, писна ми вече. Препоръчват ми да влизам в болница - не искам!!!
В момента най-големия проблем ми е треската в прасците. Температурата въобще не ми прави впечатление. Други оплаквания нямам.
Мажа краката с Фелоран - все тая.
Тренирам от почти 4 години, не съм боледувал така от 15 годишен. Като цяло почти не боледувам.
Нека, ако някой знае как да се измъкна от тази ситуация да сподели какво да правя! Благодаря!
24.11.10
21:25
Спешно на лекар!Да ти се направят кръвни изследвания и други каквито преценят.До тогава никакви тренировки да не си прецакаш организма!Дори и в болница да постъпиш по-добре да открият причината и да оздравееш от колкото да се мъчиш.
Мнението беше редактирано от Светослав Илиев на 24.11.10 21:25.
По важност:
1. Купуваш пистолет и минаваш през всички доктори, които са ти изписали антибиотици и правиш услуга на пациентите чакащи за преглед.
2. Спираш всички антибиотици и не ги пиеш докато не се докаже патогенна бактерия.
3. Снимка на бял дроб, ако ти е запушен носа - и на синуси, кръвни изследвания, микробиология на храчка, гърлен секрет и евентуално секрет от носа. (вероятно ще трябва да пиеш още 1 или 2 антибиотика, но поне ще знаеш, че са правилните. Явно имаш и бактериална инфекция щом продължава толкова време проблема. В днешно време понятие като “широкоспектърен антибиотик” няма. Ако си “уцелил” метицилин резистентна бактерия няма да минеш и без боцкане)
4. Много вода, комплексни витамини, имуностимулатори, чай, ПРОБИОТИЦИ и ПРЕБИОТИЦИ, мед и много стабилна храна - трябва да си вдигнеш имунната система. Лошото, е че след толкова антибиотици може да гъбясаш.
5. Почивка, никакво трениране, работа или училище - силите ти трябват само за борба с вредителя. По себе си съм разбрал, че като настина ако ходя на работа си увеличавам с 1-2 дните за оздравяване, ако тренирам с 3-4 дори понякога става и по-зле.
Мнението беше редактирано от AbSs на 24.11.10 22:09.
24.11.10
21:35
Да наистина е странно това. Аз миналата година бях болен, тогава не тренирах и имах ... мускулна треска на прасците... От какво се получава това, когато човек е болен ? Или ако не е на прасците е някаде другаде..
Болките в мускулите са свързани с вирусни заболявания, при които се възпаляват и сухожилията. Купи си минерална вода богата на натрий. Купи си и продукт с МСМ, лично ти препоръчвам грипоЛЕК на Борола, аз само с това се лекувам, дори парацетамол и аспирин не пия, като втория е противопоказен при вирусни заболявания, въпреки че се рекламира обратното по телевизията.
Правиха ми изследвания на кръв и урина преди 1-2 седмици. Уж бяха наред.
Храня се чудесно, въглихидрати, белтъчини, мед, цитрусови плодове, лимони, мед, орехи, много течности - с и без вит. C.
През деня горе-долу успявам да ходя, вечер обаче, след 5-6 следобед когато почна да вдигам темп. прасците се стягат невероятно, изпитвам невероятна болка дори докато седя и тогава вече ходя като пингвин - 50 метра - 5-10 мин.
Вече 3-та седмица продължава проблема с прасците.
Нямам никакви други симптоми на грип освен висока температура след 17-18 часа, до към 23-24 часа. Когато след 1 или 2 аналгина (или грипекс, панадол, ибупрофен, нурофен) вече спада до към 36-37. През нощта се изпотявам 3-4 пъти и съответно се налага да се преобличам постоянно. Но температура не вдигам.
Посъветваха ме да се консултирам с някакъв спортен лекар. Може би ще опитам.
След това все пак ще се наложи да вляза в болница, колкото и да не ми се иска, за да ми направят каквито изследвания сметнат за необходими.
Но няма да стоя там повече от 2-3 дни, каквото ще да става!!!
казано от emz на 25.11.10, 10:52:
Правиха ми изследвания на кръв и урина преди 1-2 седмици. Уж бяха наред.
Храня се чудесно, въглихидрати, белтъчини, мед, цитрусови плодове, лимони, мед, орехи, много течности - с и без вит. C.
През деня горе-долу успявам да ходя, вечер обаче, след 5-6 следобед когато почна да вдигам темп. прасците се стягат невероятно, изпитвам невероятна болка дори докато седя и тогава вече ходя като пингвин - 50 метра - 5-10 мин.
Вече 3-та седмица продължава проблема с прасците.
Нямам никакви други симптоми на грип освен висока температура след 17-18 часа, до към 23-24 часа. Когато след 1 или 2 аналгина (или грипекс, панадол, ибупрофен, нурофен) вече спада до към 36-37. През нощта се изпотявам 3-4 пъти и съответно се налага да се преобличам постоянно. Но температура не вдигам.
Посъветваха ме да се консултирам с някакъв спортен лекар. Може би ще опитам.
След това все пак ще се наложи да вляза в болница, колкото и да не ми се иска, за да ми направят каквито изследвания сметнат за необходими.
Но няма да стоя там повече от 2-3 дни, каквото ще да става!!!
Всекидневното повишаване на температурата свидетелства за неовладян възпалителен процес. Така описано прилича на вирусно инфекциозно заболяване.
Мой приятел имаше подобни симптоми преди 20 г. Беше много здрав физически, сериозен спортист. И при него започна с елементарна настинка, силни болки в мускулите и т.н. Мотаха го по болници и накрая го диагностицираха като някаква форма на полиомиелит (което съвсем не означава, че твоя случай е такъв!). Възстановява се няколко месеца, здрава храна и витамини.
Стискам ти палци да не е нещо сериозно, но те съветвам да не бягаш от изследванията и за момента задължително прекрати тренировките.
Да, не тренирам от 2 седмици някъде - откакто получих тези болки. После само веднъж отидох да направя една тренировка за ръце и това е. Повече не съм ходил. Макар много, много да ми се тренира и да ме е яд, че пропускам тренировки и знам, че всичко постигнато ще отиде по дяволите :(. Толкова ме е яд..
Надявам се да оздравея по-скоро и да мога да тренирам.
Днес отидох по спешност в една болница, прегледаха ме, направиха някои изследвания и ме препратиха в друга болница. Там отново ме прегледаха, направиха други изследвания и ми казаха днес да се прибера и да отида утре сутрин за да ми кажат резултатите и какво ще правим по-нататък.
Вероятно ще ме хоспитализират :(.
Просто искам да си направят каквито изследвания са нужни и да се прибера за да се лекувам в нас, не понасям болници.
Имам други задължения и т.н.
Влез в болницата щом се налага и стой колкото е необходимо. Ами ако получиш сепсис,отравяне на кръвта и си отидеш млад и зелен? Толкова висока температура,толкова време не е нормално. И такива съмнителни скрити заболявания са най-опасни.
3 седмици продължи лечението ми в болницата. Преди няколко дни ме изписаха и вече всичко е наред :)
24.12.10
13:21
КакBа ти беше диагнозата и имаш ли спомен с какжо те лекуBаха?
08.05.11
17:00
Охх как ми е позната историята с 2-3 антибиотика! Слава богу вече не знам какво е аптека и АНТИбиотици. А особено ако ходиш на фитнес и се разболееш, не си е работа, все 1 нищо не си направил.