25.11.10
10:01
Здравейте, колеги и колежки! От 1 седмица замених пилешкото със свинско месо и по-специално от плешка. Нямам определена цел...просто за разнообразието. Вкусно ми е много, а и най-голямото предимство, което намирам е, че го купувам за 7лв. за килограм, което е доста по-изгодно за мен в сравнение с пилешкото, което купувам за 9лв. Всичко ок, но данните за мазнини в плешките не ми харесват. Тук в BB-team (и не само) го давате с 15гр. мазнини на 100гр, а аз ям по 500гр. месо на ден и се натрупват доста мазнини. Е да, обаче плешките, които аз купувам изглеждат много чисти и тук таме се вижда беличко (сланинка). Ако я изрязвам има ли начин да намаля мазнините поне до към 7-10 или тези 15гр. са главно между нишките на месото и няма как да се намалят? Отделно като го пека на скара, не се ли топят част от мазнините? Благодаря за мненията и съветите!
25.11.10
15:08
Всичко което не е месо го отстранявай. Сланината отстрани не влиза в тези 15гр. мазнини на 100гр. месо от плешка. На скара е супер, също и в тефлоноф тиган с малко зехтин става. А пък ако си го държал месото и в маринка за една вечер.. ммм. Чак на мен ми се прияде свинско ( зимата съм на пилешко ). Все пак си така само от 1 седмица, нищо ти няма. Вече 1-2 месеца ако повече ядеш свинско и виждаш, че качваш мазнинки намали порциите или го върти с по-леки меса - риба, пилешко.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 25.11.10 15:53.
25.11.10
15:34
Точно от това се опасявах, че няма как да ги намаля тези 15гр. Въпреки, че все още си мисля, че част тях изгарят при термичната обработка. Мисълта, ми беше да карам на свинско 1-2 месеца, че много скъпо ми излиза т’ва пилешко и ме нервира :D ..другият вариант е да си променя съотношенията В:Б:М, но както го смятам трябва да си направя мазнините 30%, а аз съм против това :) Както и да е, да не задълбавам в излишни коментари. Благодаря за мнението и съвета! Ако още някой има какво да каже... :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.11.10 15:36.
Червеното месо има ред преимущества. Защо не ги редуваш един ден свинско, един ден пиле, после агне, после пуйка, теле, риба и т.н. отколкото 2-3 месеца едно и също до втръсване.
Аз вземам от бут и на скарата...сухички кюфтаци стават,ама все пак си е месо...
26.11.10
05:49
казано от Anelia на 25.11.10, 16:55:
Червеното месо има ред преимущества. Защо не ги редуваш един ден свинско, един ден пиле, после агне, после пуйка, теле, риба и т.н. отколкото 2-3 месеца едно и също до втръсване.
Всъщност това е много добра идея. Незнайно защо, не ми е хрумнало да го направя. През 2-3 дена обаче ми се струва по-добре...ще обмисля диетата и бюджета и ще изготвя план за действие. Отново благодаря за мненията и съветите!
28.11.10
16:16
Свинското месо има различна структура от телешкото. Мазнините при свинете не са само в подкожния слой, съдържанието им в самата мускулатура е по-високо и затова дори и изчистени, пържолите са близо два пъти по-мазни от телешките.
28.11.10
16:25
Супер. Благодаря за отговора! Това обяснява нещата перфектно :)