Хранене + N.O и Cell

24.11.10
14:40

Така не знам дали е тука мястото на тази тема но имам едни въпроси. Първо ще започна със себе си , тренирам от година на 18 съм 79кг. и висок 170 , храня се и тренирам предимно за маса от няколко месеца на сам ,  до сега съм взимал само креатин (монохидрат) , глутамин , амино , сега съм решил да пробвам малко на стакове. Взел съм си Н.О Експлуд и Селмас , знам как се приемат и двете добавки , та въпроса ми е на какво хранене трябва да наблегна през този период на прием? Повече белтъци , въглехидрати или балансирано и мазнините как да са , защото сега не ги “пестя” ? Малко е глупавичък въпроса но съм чувал че било добре да се приемат повече белтъци през този период. За цел съм си поставил не кантара а “огромния” вид пред огледалото. Така че моля да ме посъветвате. Мерси :)

BM

25.11.10
17:02

Здрасти,първо да започнем с това че си във възраст в която килограми се качват малко трудно заради все още неприключилата напълно хормонална настройка в пубертета.И все пак би могъл да получиш ефект ако макар и малкия стаж ти е донесъл доста знания за твоето тяло.Избора на добавки ти е задоволителен тоест с единият  ще се мобилизираш добре за тренировка с което ще направиш тренировката си по-ефективна.С другият ще се снабдиш с някои ценни съставки които си по изразходвал повреме на тренировката си но най-важното на което трябва да обърнеш внимание е храненето.Трябва да получаваш достатъчно и от трите компонента които си изброил,като се опитаи късно вечер тоест след 17ч.(зависи и кога тренираш тъй като ако е вечер трябва да има малко комплексни въглехидарти в основното хранене след тренировка) да не приемаш въглехидрати.Това ще те предпази от прекалено качване на мазнини.И все пак зависи как изглеждаш сега преди зимнят сезон когато тялото започва да покачва от самосебе си килограми поради засилващият се енергоразход продиктуван от това че тялото му е нужна повече енергия за да се сгрява.Това води както знаеш до повишаване на апетита а от там и покачване на килограми.Това не означава да се тъпчеш колкото и с каквото ти падне.Много е важно и естеството на храната и начина на приготвянето и.Ако изпуснеш края после ще задаваш въпрос как да се освободиш от прекалено многото мазнини които имаш,което не те съветвам.Много е тънка и деликатна ситуацията защото ако не получава тялото ти достатъчно калории няма да покачиш килограми но ако получава много ще качиш не така както желаеш.За количеството белтъци добре си се насочил да са повече ако си примерно 80кг ти си ги сметни горе доло за 70 кг и се опитаи да са по 1,5-2гр на кг телесна маса.Имаи на предвид че ако са ти малко въглехидратите колкото и белтъци да приемаш няма да качиш.Работата е там че при въглехидратите никои не може да ти каже колко просто трябва да пробваш,да се следиш в огледалото в кг. на кантар и т.н. за да налучкаш koлко са ти необходими.Сещаш се че практиката е много важна и разбира се индивидуалността.Надявам се да сам те насочил правилно как да постигнеш целта си ......

25.11.10
17:28

Да!! Мерси много за изчерпателния отговор. Тренирам по принцип към обяд 13-14ч значи последното въглехидратно ядене ми се пада не по късно от 16-17ч. Наблягам предимно на варено , задушено и по рядко на печено (ориз,картофи,пилешко,телешко).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1