24.11.10
20:13
Хай. Периодично ми се появява болка в лявата предмишница (или по точно малко под предмишницата) при сгъване за бицепс или разни други упражнения с подхват. Идея от какво може да е ?
Едит: болката трае около 2 секунди след пускането на тежестта.
Темата беше редактирана от 100il на 24.11.10 20:14.
Аз имам такава болка и в 2-те раце при почти всякакви упражнения но най-силна е при сгъване на лост за бицепс, даже и изван залата като се пробвам да дигна или бутна нещто по тежко пак ме боли, това мисля че е претоварване като цяло на предмишницата и мускулите неидаржат и натоварването отива кам костта, така си го обеснявам аз защото имам чувството че ме боли костта а не мускула,като почина 1 седмица от залата след това извесно време неме боли ама като започна да слагам много килограми най-вече на упражненията за бицепс болката се връщта, и вече един вид сам се примирил с нея и си тренирам така.
24.11.10
21:38
И на мен ми се е случвало същото. Уж бицепс,предмишница,а то било коста...
24.11.10
21:46
Аз имам същия проблем като правя бицепс с прав лост и повечко килограми
24.11.10
22:45
казано от Миро на 24.11.10, 20:19:
И какво? По време на сгъванията или само при пускане на тежестта?
Само като я пусна. Болката е АДСКАТА, направо не ми се оставя тежестта >.<
Прави с крив лост,ако използваш прав. И ако използваш крив,хващай на извивките тъй че ръцете да са леко обърнати една към друга. Когато оставяш щангата не бързай да разтваряш пръстите и да я пуснеш. А продължаваш движението надолу,все едно ръцете ти са като куки. И като снемеш тежестта и напрежението от ръцете,тогава пускаш и лоста. Малко е трудно да се обясни :)
Може би трябва да слушате сигналите на телата си ,че някой упражнения не се отразяват”благоприятно” на меките тъкани около костта ви,защото надали усещате ,че “костта” ви боли...демек оставете ги тези прави лостове щом има болка =)
25.11.10
21:22
Правя го с крив лост и ръцете са ми точно на гънките на лоста. Вече ше отпускам тежестта както казваш ти и ше видим :P
Като започвах да тренирам някога и мен ме болеше, мина ми, тогава май заради тази болка си купих ръкавици с накитници и така:)
02.12.10
10:42
Сега пък почна да ме боли когато правя сгъвания за бицепс, а като пускам тежестта не ме боли (отпускам я леко както каза някой). :/
08.05.12
23:56
Възобновявам темата.
Имам същия проблем при бицепсово сгъване(без значение прав,крив лост или на скрипец).
Болката се появи като гръм от ясно небе.Дори само с крив лост трудно изпълнявам цялата амплитуда.
Вече 2 седмици имам този проблем и се задълбочава...
Според вас трябва ли да спра тренировките за бицепс или просто да изпълнявам упражнения с малки килограми които не натоварват предмишниците?