Мускулна треска

АЧ

26.11.10
10:15

Незнам дали това е правилния раздел, ако не е ме извинете. От както тренирам на лостове - 7 месеца, когато правя кофи и лицеви ВИНАГИ АМА ВИНАГИ съм имал мускулна треска на гърдите, на другата сутрин след тренировка я имам за 1-2 дена. Интересно ми е, защо я имам ВИНАГИ ? Има ли нещо общо с храненето ?

26.11.10
10:26

Всеки ден в продължение на 7 месеца да имаш мускулна не говори добре за методите ти на трениране, хранене и възстановяване като цяло. Опиши си подробно тренировките и храната.

АЧ

26.11.10
10:39

Ами... преди тренирах по следния начин

Понеделник - Набирания
Вторник - Кофи и лицеви
Сряда -почивка
Четвъртък - набирания
Петък - Кофи и лицеви
събота и неделя почивка

От скоро почнах да тренирам ... набирания  и кофи в 1 ден с по 1 ден почивка... или 2 някои път.
Кофи правя 6 серии по 15 повторения, лицеви правя след кофите 4-5 серии по колкото мога :)
Хранене: не спазвам диети, ям каквото има на масата...

26.11.10
11:08

Тук има една статия по темата: http://www.bb-team.org/articles/3308/#axzz16NwDoCad
И особено единия коментар изглежда полезен
” Можем условно да разделим мускулната треска на 3 степени:
1 - усеща се само при пикова контракция или силен натиск. Отминава след загрявката и не води до спадане на силата или трудоспособността. Такава “трябва” да имаме след всяка тренировка.
2 - усеща се и при не чак толкова силно(направи си е леко) стягаге и лек натиск. Води до намаляване на трудоспособността и силата, и не отминава напълно със загрявката(но се подобрява). Такава трябва да имаме в началото на нова програма или примерно не по-често от веднъж месечно(бих казал 2 месеца-3).
3 - усеща се и без съзнателна контракция на мускулите, при лек допир. Абсолютно противопоказно и непродуктивно.Такава не трябва да имаме никога, или почти никога.

Източник: Мускулна треска http://www.bb-team.org/articles/3308/#ixzz16Nx1GnhL

26.11.10
13:05

Аз след тренировка на крака имам,нещо по сериозно от 3тия вариант даже.Едвам си обувам чорапите 2 дни.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 26.11.10 13:54.

АЧ

26.11.10
16:47

Благодаря за информацията, но не разбрах как мога да премахна това нещо разбирам от време на време да имам МТ, но всеки път след кофи и лицеви.... Как да я премахна по-лесно ? Четох в статията за мускулната треска, че е важна разгревката. Аз винаги разгрявам около 5 мин. Дали ще е добре след тренировката да направя нещо “все едно пак правя разгревка” да ми се разтегнат мускулите.. ?

Мнението беше редактирано от Ачо на 26.11.10 17:00.

29.11.10
10:16

по книгите пише, че след като е загрят мускула  може да се разтяга и уж така излиза млечната киселина от мускула. Препоръчва се между сериите да разтягаш, и може и в края. Разтяга се винаги когато е загрят мускула!!!

НО - ако е вярно, че всъщност не млечната киселина, а микротравмите причиняват болката - тогава много смисъл от разтягане май няма :).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1