Хапване :)

25.11.10
18:16

Ако бихте оприличили кое ядене е по важно - преди или след тренировка ( примерно тренировката е в 5 ) ... И обяснете защо

За мен след тренировката. :)
Ако хапна по добре в времето преди тренировка някак си УЛИНЯВАМ тей да кажа  :D Някак си ми е по-тромаво.. незнам за вас :)

25.11.10
19:11

И двете са еднакво важни.
Уморено ти е защото или ядеш бързи въглехидрати преди тренировката, или защото не оставяш достатъчно време за храносмилане.

Мнението беше редактирано от Мирослав на 25.11.10 19:11.

АЧ

25.11.10
19:16

Ами аз ям сутрин, почти 2 часа преди тренировката ми на лостовете - 11 часа. Веднага след тренировката обядвам и после ям вечеря. 3-4 пъти ям... Но ти тъй като тренираш към 17:00, яж към 15:00 и тамън ще ти се храносмила храната добре. Иначе ще ти е тежко, ако ядеш в 16;30 и веднага след това отиваш да тренираш.

25.11.10
19:24

Ами това за бързите въглехидрати - приател , точно като ям бърз въглехидрат и се чуствам добре преди тренировка и доста по добре работя... а за храносмилането  почти винаги ям поне 2 4аса преди тренировка...но пак ми е едно такова... :)

Сега мисля да почна така : Като стана - бавни въглехидрати , в голямото- 1 сандвич , преди тренировка 1 кафе с вафла , и след това вече след тренировка 1-2 банана до като се прибера и после 1-2 яденета до лягане :)

25.11.10
19:52

Абе какви вафли преди тренировка?!?!?!?!?! Вафлите ги забрави и за след. Ако много ти се ядът сутрин поне ги яж.
час и половина-два преди тренировка, 30-40гр белтъчини + 50-100гр(според целта и нуждите) бавни въглехидрати.

АЧ

25.11.10
20:15

казано от Миsh0 на 25.11.10, 19:52:

Абе какви вафли преди тренировка?!?!?!?!?! Вафлите ги забрави и за след. Ако много ти се ядът сутрин поне ги яж.
час и половина-два преди тренировка, 30-40гр белтъчини + 50-100гр(според целта и нуждите) бавни въглехидрати.

Защо пък да не яде вафли следобяд или привечер след тренировка ?

25.11.10
21:34

Не сам на диета приател , и другото нещо е въобще пак точно като са натряскам 30 мин преди тренирофка с такива храни който каза и става така както казах... 1 вафла за и 1 кафе ме саживяват буквално... :) и се чуствам най добре.. А другото ядене ми е разделено спред мен добре...1 вафла няма да ме сбърка ( при положение че просто какъфто и да е вид шоколадово изделие ме убодрява ) Нали я изгарям точно за 5 мин.. Тя не ми е за наяждане.. нали 3-4 часа преди трена ще сам хапнал добре...

АЧ

25.11.10
21:59

Яж, каквото ти се яде :)

25.11.10
23:08

казано от achkos на 25.11.10, 20:15:

Защо пък да не яде вафли следобяд или привечер след тренировка ?

Защото в тях няма нищо, което да има работа вътре в него :D Буквално.

26.11.10
11:33

Така е... :) Няма спор , но айде кажете ми 1 шоколадова вафла 10 мин преди тренировка не ви ли ободрява и като че ли зарежда с сили ? :)

26.11.10
11:35

Не.

26.11.10
11:48

казано от SporTLoveR на 26.11.10, 11:33:

Така е... :) Няма спор , но айде кажете ми 1 шоколадова вафла 10 мин преди тренировка не ви ли ободрява и като че ли зарежда с сили ? :)

По-скоро ми се приспива ;)
Ако се храниш стабилно и с хубава храна през целия ден, и ядеш стабилно примерно 1-2 часа преди това, ще имаш сили за каквато и да е тренировка и без нужда от вафли.

26.11.10
11:51

Пробвал сам го... точно като се наям с хубава храна преди трен ( по-принцип да кажем под хубава , разбирам 2 часа преди трен да хапна малко месце с бавни въглехидрати ) точно ми е едно тромаво и някак си как да кажа - ЗАСПАЛО... а ако сутринта го хапна това е друго.. доста по добре ми е щото сам сит през целиа ден.. кам 12-1 да хапна  1-2 сандвича преди трен 1 вафла с 1 кафе и след туй вече ям предимно - банани , месо , и яйца и тнт... :)

Айде и аз по темата...и двете хранения са най-важните за деня, но това след тренировката е малко-малко по-важно :D Преди тренировка се яде бавен въглехидрат + пълноценен протеин, след тренировка - бърз въглехидрат + пълноценен протеин. SporTLoveR…защо не пробваш да хапваш качествена храна преди тренировка и едно кафе 30мин. преди нея. Така може и да живнеш. Яденето преди тренировка е много важно, не го подценявай. Това, че се чувстваш заспал...3-4 мин. на колело преди да започнеш да вдигаш тежести, за да си вдигнеш пулса и ще си бомба :)

26.11.10
12:24

Ободряваш се от кафето.... Вафлата ще ти попречи. Не става след тренировка, защото има смотани транс-мазнини, които забавят метаболизма и хиляди още вредни неща. Ако беше само от захар за след тренировка ще е перфектна, но не съм виждал никъде какъвто и да десерт/сладкиш, без някакъв вид мазнина да може да се направи.

26.11.10
12:39

Добре тогава дайте пример за храна която 1-2 часа преди тренировка няма нито да ме НАТЪПЧЕ нито пък да стоя ГЛАДЕН и да ме убодри.. дайте да ви видя какви предложениа тогава бихте казали за преди тренировка.. :)

150гр. месо + 110гр. хляб или 75гр.ориз си е чук. То е ясно, че сега ти ще кажеш, че всичко което ти предложиме те надува или приспива. Яж си вафли щом ти е кеф. Ти попита за съвет, ние ти го дадохме ;)

26.11.10
15:00

Аз ако тръгна да връщам темата назад виж какво става... :) Виж ми първиа въпрос.. кое за вас е по-важното ядене . След това вие се задъвкахте за 1 вафла ( Това ми е глупавото че имам чустово че вие сте незнам какви маняци и се едно вафла не сте яли... ГОЛЯМО ЧУДО АКО ИЗЯМ 1 ВАФЛА ) А ви казах че нито сам на диета нито нищо и да са върнем на темата но.... А и ... ще си ги хапвам вафличките... аз ако тръгна да правя сметка в живота ми за 1 вафла или да се лишавам от нещо което ми доставя наслада значи сам глупак :) Вие имам чуството че сте на такива диети в който си мислите че ако ги правите и ако тренирате и сега спазвате режими като отшелници и че ще доживеете 100-те ? :) Лъжете се и се замислете в това което казвам.. не сам казал да ядете найстина вафли и шоколади и такива в неуствест но ако правите сметка на 1 ( което се самнявам че повечето правите ) начи имате ЛЕКИ отклонениа :) . Ако някой каже или по точно докаже че не хапва сладичко под формата на така изказаниа от вас ” БОКЛУК ” изкам да отида и да му стисна ръката :)

26.11.10
15:25

казано от SporTLoveR на 26.11.10, 15:00:

Аз ако тръгна да връщам темата назад виж какво става... :) Виж ми първиа въпрос.. кое за вас е по-важното ядене . След това вие се задъвкахте за 1 вафла ( Това ми е глупавото че имам чустово че вие сте незнам какви маняци и се едно вафла не сте яли... ГОЛЯМО ЧУДО АКО ИЗЯМ 1 ВАФЛА ) А ви казах че нито сам на диета нито нищо и да са върнем на темата но.... А и ... ще си ги хапвам вафличките... аз ако тръгна да правя сметка в живота ми за 1 вафла или да се лишавам от нещо което ми доставя наслада значи сам глупак :) Вие имам чуството че сте на такива диети в който си мислите че ако ги правите и ако тренирате и сега спазвате режими като отшелници и че ще доживеете 100-те ? :) Лъжете се и се замислете в това което казвам.. не сам казал да ядете найстина вафли и шоколади и такива в неуствест но ако правите сметка на 1 ( което се самнявам че повечето правите ) начи имате ЛЕКИ отклонениа :) . Ако някой каже или по точно докаже че не хапва сладичко под формата на така изказаниа от вас ” БОКЛУК ” изкам да отида и да му стисна ръката :)

оф майко...... поредния проповедник..... след 2 месеца пусни тема “Защо не раста, а си ям всичко”.

Не е работата в 1 вафла. Честo си ям вафли, работата е че не знаеш кога да я ядеш... айде живей 100 години.

Съгласен съм с теб, SporT. Голяма дума стана за тая вафла, но не се пали толкова, защото ние не ти казваме никога да не ядеш вафли, a се опитваме да ти помогнем. Даваме ти съвет как да постигнеш повече. Вафла + кафе не е храна за преди тренировка и ти го знаеш, но се инатиш. Дори не става въпрос, че е вафла, а че е само вафла. Както и да е...аз съм си написал мнението и съвета пък който иска да си вади поуки...не насилвам никой ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 26.11.10 15:36.

26.11.10
15:33

Ма аз знам че секи си яден... и въобще аз ако тръгна да ва слушам за сяко нещо до ся да сам културист кат вас.. :X Повечето сте само на думи.. секи знае а при никой нестава.. приател  не че незнам кога да я ям.. ям я когато ми е кеф и я ям КОГАТО МИ СЕ ЯДЕ. Бях написал тема вии за 1 вафла ми пишете.. ПИШЕТЕ ПО ТЕМАТА :) Не спорете.. ще ям както аз реша.. затова не сам направил тема ” КАЖЕТЕ КАКВО ДА ЯМ ” а тази тема...

АЧ

26.11.10
17:03

И аз подкрепям автора на темата, но като гледам темата авторе, написал си какво е най-добре преди и след тренировка и защо. Хората ти казват за вафлата, точно както ти си написал въпроса “КОЕ Е НАЙ-ДОБРЕ... “. И аз ям каквото ми се яде, не спазвам диети, защото нямам толко пари. Ям каквото има на масата.

26.11.10
19:27

И за мен “след тренировката”. На гладно съм много по-съсредоточен и може би, ожесточен дори.

26.11.10
19:30

Ми аз , че ще си я ям преди ( защото ми действа доста добре ) ще си я ям ама вапросът беше там че се отклонихме от темата а темата ми е ясна и точна..  :)

26.11.10
19:38

А, да...
Вафлите, не са храна. ;)

26.11.10
19:49

Ти пиеш ли ги вафлите?

26.11.10
20:15

Избягвам да ги ям. Това, че можеш да изядеш нещо, не означава че е храна.

26.11.10
21:44

Моляте не пиши в тази тема а се пробвай да издадеш някой статиа във вестник ” ХУМОР ” :) .

26.11.10
22:01

Eбати смешника си, брато.... крий се някъде и недей писа, бе. Отворко, питаш такива неща, които са не основни, ами не знам и аз какви => не ги знаеш => си начинаещ и нищо не правиш по въпроса, ама отворен. Яж вафлите и пускай тъпите теми - казах по-горе каква ще ти е следващата......

26.11.10
22:11

Чакам да ми отговориш на лично да не правим сейри пред хората... :) Да се разберем и после да им съобщим кой е отворкото и кой смотаняка :) Айде .. чакам те БЕЙБЕ :)

27.11.10
05:32

Абе как в тоя форум в последно време само разни веселяци се появяват? Само това не разбирам от цялата работа. То не бяха вегетарианци, ядящи баници, небесни пратеници ... сега имаме и дискусия за яденето на вафли, wtf?
Пишеш глупости, ама поне на правопис го докарай, ти правиш по 2-3 правописни грешки на дума. Ясно ми е на колко си години (ако бъркам - лошо), ама все 3-4 клас ще си ги минал вече, дай го малко по-сериозно.

Темата ти е ясна и точна според теб? Мен ако питаш, нищо ясно няма в изречението

Ако бихте оприличили кое ядене е по важно - преди или след тренировка ( примерно тренировката е в 5 ) ... И обяснете защо

и то не само защото “оприличили” не е точно думата, която търсиш. А надолу става все по-плашещо, за 4-5 мнения измисли няколко нови думи и наруши сигурно всички възможни правописни правила.
Завърши гимназия, изкарай матура и пробвай пак, ще те чакам да обсъдим нещата, които те тормозят. Хем може и от пубертета да излезеш дотогава, колкото и да се съмнявам.

Мнението беше редактирано от G33K на 27.11.10 05:35.

27.11.10
07:42

Това като гледам мисля че е форум за фитнес а не за учене на Български език и Литература ? Така че може да не ми даваш по тази тема съвети :)

27.11.10
08:42

Поне български си написал с Ъ, отдъхнах си  (whew)
@ Musho, G33K etc. Изобщо не си губете времето да го убеждавате в каквото и да е. Поредният 14 годишен професор.

27.11.10
09:22

казано от SporTLoveR на 27.11.10, 07:42:

Това като гледам мисля че е форум за фитнес а не за учене на Български език и Литература ? Така че може да не ми даваш по тази тема съвети :)

Хората ти дадоха съвети за фитнес, не щеш. Аз ти дадох съвет как да изглеждаш малко от малко интелигентен - не щеш. Нормално е за твоята възраст, споко.
Като е форум за фитнес си пази вафлите за другаде ;) Тук хората малко от малко се опитват да си подобряват качеството на живот, а не да се правят на велики, ‘щото видиш ли не им пукало какво ядат.

Айде заключете я тая тема, че стана пълен миш-маш :D

27.11.10
20:57

Няма ли кой да затвори темата на този смешко :) Вафлите са убодряваща храна :D :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1